28/2/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου

Παραδοσιακά κάθε καλοκαίρι είναι η χαρά κάθε μουσικόφιλου! Οι συναυλίες άλλωστε συνδέονται άμεσα με το θέρος. Ήδη από τα μέσα του χειμώνα έχουν γίνει οι πρώτες ανακοινώσεις με πολλά μεγάλα ονόματα να έχουν δηλώσει πως θα επισκεφθούν την Ελλάδα το καλοκαίρι αυτό. Έτσι αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε όλα τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί αλλά και όλους αυτούς που φημολογούνται πως θα έρθουν. Και όταν λέμε φημολογούνται εννοούμε να υπάρχουν βάσιμες «υποψίες» προσπαθώντας να αποφύγουμε την παγίδα «Lady Gaga στην Αθήνα τον Μάιο», παγίδα στην οποία έπεσαν πολλές ιστοσελίδες και που προσωπικά πήρα το ρίσκο να μην αναδημοσιευτεί η συγκεκριμένη είδηση στο Music Corner, διακινδυνεύοντας να είμαστε το μοναδικό site που δεν έχει αναπαράγει μία τόσο σημαντική ανακοίνωση! Κι ευτυχώς οι υποψίες μου περί φάρσας επιβεβαιώθηκαν. Έτσι, σε αυτό το κείμενο σας λέμε όλα όσα θα δείτε επίσημα από κοντά.

Αρχικά έχουμε το Burn,Baby,Burn Tour 2011 στο Fuzz στις 5 Μαρτίου με πολλά σημαντικά ονόματα όπως Khan, Kid Congo Powers, Julee Cruise, Danielle de Picciotto, Chris Hughes και Alexander Hacke. Επίσης την Kim Wilde η οποία θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις 13 Μαρτίου στο Fuzz με χορηγό επικοινωνίας το Music Corner ενώ την ίδια μέρα θα εμφανιστούν και οι Wire στο Gagarin. Στις 18 και στις 19 του ίδιου μήνα θα ανέβουν στη σκηνή του Fuzz οι Paradise Lost. Στις 24 Μαρτίου θα εμφανιστούν στο Gagarin οι ιδιαίτεροι Current 93 ενώ δύο μέρες αργότερα στο Fuzz οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του Stoner Rock, oι Kyuss. Στις 26 Μαρτίου θα ανέβουν στη σκηνή του Fuzz και οι Hurts για να μας ξεχρεώσουν τη συναυλία που μας χρωστάνε!

Kim Wilde

Για τον μήνα Απρίλιο έχουμε τους Black Mountain στο Gagarin την πρώτη μέρα του μήνα και τους Swans στις 14 Απριλίου και πάλι στη σκηνή του Gagarin.

Για τον Μάιο έχουμε πολλά και καλά ονόματα, ουσιαστικά προθέρμανση για το καλοκαίρι. Στις 13 Μαΐου στο Fuzz και στις 14 στο Principal της Θεσσαλονίκης θα εμφανιστούν οι Charlatans ενώ τον ίδιο μήνα θα δώσουν συναυλίες σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας οι Deep Purple. Βέβαια η σημαντικότερη συναυλία αναμένεται να είναι αυτή των Roxette στο Terra Vibe στις 27 του μήνα.

Τον μήνα Ιούνιο ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση το, έως τώρα, lineup του Ejekt Festival μιας και περιλαμβάνει τα ονόματα της Amy Winehouse αλλά και του Moby την Τετάρτη 22 Ιουνίου. Σημαντικότατα ονόματα θα έχει και το Sonisphere Festival που θα γίνει στις 17 Ιουνίου στο Terra Vibe με τους Iron Maiden, τους Slipknot, τους Mastodon, τους Gojira αλλά και τους Virus.

Μέσα καλοκαιριού και τον Ιούλιο πέρα από τη ζέστη αναμένεται να ανεβάσουν τη θερμοκρασία οι 30 Seconds To Mars που εμφανίζονται στις 6 του μήνα στο Γήπεδο Ξιφασκίας ενώ την ίδια μέρα οι Grinderman του Nick Cave ανεβαίνουν στη σκηνή του Terra Vibe ενώ μία μέρα νωρίτερα θα παίξουν στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη. Στις 20 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ έρχονται οι Bon Jovi δίνοντας, κατά πολλούς, τη συναυλία της χρονιάς.

Bon Jovi

Αυτές είναι οι σημαντικότερες συναυλίες που έχουν ανακοινωθεί επίσημα μέχρι σήμερα. Φημολογίες υπάρχουν πολλές σχετικά με τους Pulp, τους Suede, τους Arcade Fire, τους Rolling Stones, τον Roger Waters, τους System Of A Down.

Σύμφωνα με τις συναυλίες που έχουν ανακοινωθεί το καλοκαίρι αυτό αναμένεται να είναι ένα από τα καλύτερα όσον αφορά το συναυλιακό κομμάτι ενώ αναμένουμε και τις ανακοινώσεις σχετικά με τη σύνθεση του Rockwave Festival ευελπιστώντας να είναι πιο ροκ από το προηγούμενο. Γενικότερα θα ήταν καλό να ψάχνεστε αρκετά όταν ακούτε για συναυλίες προκειμένου να αποφύγετε τυχόν απογοητεύσεις τύπου …Lady Gaga!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here