7/7/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Στην κατηγορία της folk μουσικής προτιμάει να κατατάσσει τη δουλειά της η Bjork! Θα προτιμούσα να αποκαλώ τη μουσική μου folk. Ή, έστω, σύγχρονη folk μουσική. Δεν ήμουνα ποτέ ιδιαίτερα φιλική προς το ρεύμα του Andy Warhol και όλο το ποπ σκηνικό. Πάντα μου φαινόταν πολύ επιφανειακό. Γι’ αυτό προτιμώ τη folk. Είναι πιο κοντά στον άνθρωπο”.

Η Ισλανδή καλλιτέχνις, θα παρουσιάσει μέρος της νέας της δουλειάς, με τίτλο “Biophilia” στο φεστιβάλ του Μάντσεστερ. Την εμφάνισή της επί σκηνής, πέραν των μουσικών, θα συνοδεύει και μια χορωδία με 24 μέλη. Επιπλέον, η Bjork έχει σχεδιάσει ένα πλήρες οπτικοακουστικό σόου, με πολλές αλλαγές κοστουμιών και video για κάθε κομμάτι, αλλά θέλει να απαγορεύσει τη χρήση καμερών και κινητών τηλεφώνων, κάτι που θεωρεί ενοχλητικό.

Αισθάνομαι ότι όλοι έχουμε δώσει όλες μας τις δυνάμεις για την παρουσίαση αυτή. Και θα είναι δύσκολο να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και την ίδια στιγμή το κοινό να τραβάει video. Είναι σαν να πηγαίνεις με κάποιον σε εστιατόριο για φαγητό κι εκείνος να στέλνει μηνύματα με το κινητό στους φίλους του και να σε αγνοεί ενώ προσπαθείς να του μιλήσεις. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς με τέτοιες συνθήκες”, δήλωσε η Bjork.

Ο δίσκος έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου και οι τίτλοι των τραγουδιών είναι οι εξής :

Virus
Cosmogony
Dark Matter
Thunderbolt
Moon
Crystalline
Hollow
Sacrifice
Mutual Core
Solstice

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here