27/10/2011
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Μια ακόμη δυνατή συμμετοχή στο 1st ΕUROPEAN ROCK MARATHON! H ΝΙΝΑ HAGEN αποφάσισε να συμμετέχει και έτσι μαζί με τους APOCALYPTICA θα αποτελέσουν τα δύο βαριά ονόματα που θα εμφανιστούν live στον πρωτότυπο διαγωνισμό, που θα αναδείξει τη καλύτερη ανερχόμενη μπάντα της Ευρώπης!

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 στο Κλειστό Φαλήρου ΤΑΕ ΚWON DO

Ο 1ος Ευρωπαϊκός Ροκ Μαραθώνιος είναι γεγονός και ξεκινάει από τη χώρα μας! Μέσα από εκατοντάδες ανερχόμενα ροκ συγκροτήματα από όλη την Ευρώπη που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, επιλέχτηκαν οι 8 φιναλίστ που θα διαγωνιστούν ζωντανά στην Αθήνα στις 3 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Φαλήρου (TAE KWON DO).

Περισσότερα για τον διαγωνισμό, μπορείτε να δείτε στο προηγούμενο δελτίο τύπου που δημοσιεύσαμε στο MusicCorner.gr.

Δυο λόγια όμως και για τη ΝΙΝΑ HAGEN:

Η Nina Hagen αποτέλεσε μια αληθινή επανάσταση στο Punk-rock κίνημα. Μπήκε στην ανδροκρατούμενη κοινότητα των Punks, ξεδίπλωσε με πυγμή την προσωπικό-τητά της και εισήγαγε πρωτόγνωρα στοιχεία στη συγκεκριμένη σκηνή: την Opera, την Soul, την θεατρικότητα επί σκηνής.

Στα 16 της εγκατέλειψε το σχολείο για να ξεκινήσει μια εκρηκτική καριέρα, με επιτυχίες σε Ευρώπη και Αμερική, που την καθιέρωσαν σαν την πιο ανατρεπτική μουσική persona που πέρασε από την Punk-rock σκηνή.

Ο τύπος έγραφε γι αυτήν: «ρίχνει τον εαυτό της μέσα στη μουσική κατευθείαν, άγρια και με μανία, χρησιμοποιεί τις πιο όμορφες οπερετικές βαθιές νότες, ενώ την επόμενη στιγμή ανεβαίνει σε λαμπερούς σοπράνο ήχους, παρωδεί, σατιρίζει και ουρλιάζει στη σκηνή σαν δερβίσης…»

Μετά από 3 δεκαετίες, η Nina Hagen παραμένει από τους πιο καινοτόμους καλλιτέχνες της Punk-rock σκηνής και διατηρεί τον τίτλο της «μητέρας» της Punk.

Οι συναυλίες της είναι πάντα μια έκπληξη. Ποιες από τις επιτυχίες της θα τραγουδήσει είναι κάτι που το αποφασίζει κάθε φορά η ίδια και το κοινό της. H Hagen έχει να διαλέξει μέσα από ένα πλούσιο ρεπερτόριο με τόσο διαφορετικά τραγούδια: “African Reggae”, “Lucky Number”, “Zarah” , “New York- New York”, “Spirit In The Sky”, αλλά και την hardcore punk δική της εκδοχή για το τραγούδι του Frank Sinatra “My Way” ή ακόμα το “Personal Jesus” των Depeche Mode. Ότι ερμηνεύει, το μεταμορφώνει σε μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία με την εκπληκτική φωνή της και την εκρηκτική σκηνική της παρουσία. Όπως είπε και ο Christian “Flake” Lorenz των Rammstein, για το τραγούδι τους Seemannπου ερμήνευσε η Nina Hagen σε εκτέλεση των Apocalyptica, «Αν ένας καλλιτέχνης όπως η Nina λέει ένα από τα κομμάτια μας, είναι σαν να παίρνεις ένα βραβείο σημαντικότερο και από δέκα Echos ή Grammys».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here