12/12/2012
www.musiccorner.gr

O monsieur minimal επιστρέφει στην πόλη που τον ανέδειξε, για να μας παρουσιάσει το νέο του δίπλο album έκπληξη “Minimal to Maximal” σε ένα και μοναδικό full band live project στο GAIA.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και σε ατμόσφαιρα Χριστουγεννιάτικη, ο Monsieur Minimal θα μας ταξιδέψει στο νέο του μουσικό παζλ.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00.

Monsieur Minimal Band
Monsieur Minimal: φωνή, κιθάρα,
Πέτρος Σταμέλος : μπάσο, φωνή
Κώστας Λαγός : κιθάρα
Γρηγόρης Φλεμετάκης: τύμπανα
Μυρτώ Τικωφ : πλήκτρα, φωνητικά
Harri agnel : Laptop

GAIA
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου
Doors open: 21:00.
Είσοδος 8 ευρώ

Μετά από δύο πολυαγαπημένες κυκλοφορίες, το Lollipop και το Πάστα Φλώρα, ο Monsieur Minimal επιστρέφει με ένα διπλό album έκπληξη με τίτλο “Minimal to Maximal“. Πρόκειται για ένα πλούσιο μουσικό παζλ με 16 ξεχωριστά και βιωματικά tracks, το οποίο χωρίζεται σε δύο μουσικά μέρη.

Το πρώτο μέρος (Minimal) περιλαμβάνει τραγούδια που θα περίμενε να ακούσει κάποιος από τον Monsieur Minimal – pop, μελωδικό και uptempo, διανθισμένο με ηλεκτρονικά στοιχεία αλλά και new wave και rock επιρροές από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Το δεύτερο μέρος (Maximal), είναι πιο σκοτεινό και μαξιμαλιστικό σε διάρκεια, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις, περιέχοντας στοιχεία από trip hop, minimal house, ορχηστρική pop-rock, post-electronica και πολλές ακόμα επιρροές απο το σήμερα.

Ο Monsieur Minimal πιο ώριμος από ποτέ και ενάντια στις συνθήκες των καιρών, δημιουργεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και φιλόδοξα album της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής και όχι μόνο. Εκτός από τη συνεργασία με τον Hiras, στο αγαπημένο πλέον “Bitter”, o Monsieur Minimal συνεργάζεται με τρεις ιδιαίτερες στιγμές του album:

Μαριέττα Φαφούτη (Inner Ear) στο τραγούδι του: “Party”,
με τον επί χρόνια συνεργάτη του, Spinnet, στο “Infinity”
και με τον DJ Booker στο “Trip Hope”.

Τέλος, το album συμπληρώνεται με ένα remix του “Wish” σε συνεργασία με τον Harri Agnel και τη συμμετοχή σε κάποιους από τους στίχους από τον KidGalax και τη Νάνση Μιχαηλίδου.

To album κυκλοφορεί από την The Sound Of Everything και την Universal Music. Οι ηχογραφήσεις και η παραγωγή του album έγιναν στο “Studio Artracks” από τους Monsieur Minimal, Γιώργο Πρινιωτάκη και Αλέξη Βόλβαση, ενώ το mastering έκανε ο G.Pal. Το artwork επιμελήθηκε ο Στέφανος Μιχαηλίδης.

Το “Minimal to Maximal” διατίθεται στα δισκοπωλεία σε cd, καθώς και σε ψηφιακή μορφή σε όλα τα online stores.

Album Track Listing:
Cd Minimal
1. Bitter feat. Hiras
2. Alone
3. Fall
4. Childish
5. Party feat. Marietta Fafouti
6. Digital Love
7. Last Song
8. If

Cd Maximal
1. Heart Full of Dreams
2. Candy Face
3. Internal love
4. Trip Hope
5. Infinity feat. Spinnet
6. Wish (Original Mix)
7. Wish (Harri Agnel & Monsieur Minimal Remix)
8. Rebirth

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here