14/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Λευτέρης Κατσουλιέρης

Πείτε ότι θέλετε για τον Noel Gallagher αλλά κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει δύο πράγματα:

α) έχει γράψει μερικά σπουδαία κομμάτια…
β) οι συνεντεύξεις του είναι απολαυστικές!

Ως απόδειξη για το πρώτο, σας παραπέμπουμε στους δίσκους των Oasis και ειδικά τους δύο πρώτους. Ως απόδειξη για το δεύτερο σας παραπέμπουμε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Rolling Stone, την οποία έδωσε εν όψει της κυκλοφορίας του πρώτου σόλο δίσκου και περιοδείας του, από την οποία σταχυολογήσαμε κάποια εξαιρετικά αποσπάσματα:

  • Για το αν θα παίξει κομμάτια των Oasis στην περιοδεία του:

Δε θέλω να ξημερώσει μέρα που θα σταματήσω να παίζω τραγούδια των Oasis. Έτσι κι αλλιώς πάντα πίστευα ότι τα περισσότερα γκρουπ θα έπρεπε να παίζουν τραγούδια των Oasis. Οι Foo Fighters θα έπρεπε σίγουρα να παίζουν 1-2. Οι Green Day ίσως και παραπάνω. Οι Radiohead? Ας είμαστε ειλικρινείς, σίγουρα θα ήταν πιο διασκεδαστική μια βραδυνή έξοδος!!!

  • Περισσότερα για τους “αγαπημένους” του Noel, Radiohead:

Περίεργη παρέα, δεν είναι; Βγάζουν εδώ και 10 χρόνια τον ίδιο δίσκο με το Kid A αλλά πρέπει να ομολογήσω κάτι: αν και δεν έχω κανένα δίσκο τους, όποτε τους είδα ζωντανά, με έστειλαν. Σκεφτόμουν «Πώς βγάζουν αυτό το πράγμα από αυτά τα ηχεία; Απίστευτο!». Αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα «αυτή τη στιγμή θα ταίριαζε πολύ να ακούω το Paranoid Android». Μπα, δώσε μου το “Runaround Sue” ή το “Mony Mony”, κάτι που να μπορώ να τραγουδήσω.

  • Για τους Beady Eye του αδελφού του Liam:

Δεν έχω κάτσει να ακούσω ολόκληρο το δίσκο αλλά έχω πετύχει τα περισσότερα κομμάτια στο ράδιο και είναι εντάξει.

  • Για τις reunion περιοδείες:

Πολλά γκρουπ λένε «θα πρέπει να βγάλουμε καινούριο δίσκο». Γ… τον καινούριο δίσκο! Κανείς δε δίνει δεκάρα για τον καινούριο δίσκο, παίξε τα παλιά.

  • Για τους Mumford & Sons

Δε θυμάμαι πώς λέγεται το πρώτο κομμάτι που έβγαλαν (σ.σ. το “The Cave”) αλλά μου άρεσε πολύ. Θα ήθελα να το είχα γράψει εγώ και αυτή είναι η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που μπορώ να κάνω σε κάποιον!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here