3/5/2011
www.musiccorner.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 NΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 – GAGARIN 205, ΑΘΗΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 NΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 – BLOCK 33, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Schiller, το φαινόμενο της ηλεκτρονικής μουσικής έρχεται στην Ελλάδα και θα εμφανιστεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στο Gagarin 205, στην Αθήνα και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στο Block 33, στη Θεσσαλονίκη και σας υπόσχεται την  πιο ambient μουσική  εμπειρία που έχετε ζήσει ποτέ.

Το μουσικό project Schiller, είναι δημιούργημα του μουσικού παραγωγού Christopher von Deylen και λειτουργεί σαν μια πλατφόρμα αν θέλετε κολεκτίβα για την κεντροευρωπαική ηλεκτρονική μουσική σκηνή.  Πήραν το ονομά τους από τον Γερμανό ποιητή Friedrich Schiller και όχι τυχαία, μιας και οι μουσικές τους έχουν ποιητικό στίχο και ρυθμό. Οι Schiller αποτελούν το πιο ευρυματικό και πρωτοπόρο project της contemporary και electronic ambient μουσικής, αφού πήραν στοιχεία από την trance μουσική που ξέφτιζε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τα συνδύασαν με ηλεκτρονικά και κλασσικά όργανα προτείνοντας μία νέα κατεύθυνση στην ελεκτρόνικα.

Φέτος ο Christopher von Deylen γιορτάζει δεκατρία γουρλίδικα χρόνια μουσικής πρωτοπορίας και καινοτομίας στην παγκόσμια σκηνή, με μία electronic-only tour, που ξεκίνησε το φετινό Ιανουάριο και με ένα “Breathless” άλμπουμ, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό.

Στις επανεμφανισεις του επί ελληνικού εδάφους θα μας προσκαλέσει σε ένα έντονα υπνωτικό μουσικό ταξίδι, γεμάτο ζεν εικόνες. Ένας μουσικός διαλογισμός, που έχει αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τις ταξιδιάρικες μουσικές του, από την κυκλοφορία των πρώτων του singles όπως τα: “Das Glockenspiel” (1998), “Ein Schoner Tag” (2000) και φυσικά το “Dream of You” (2001) που έγιναν παγκόσμια hits, ρεμιξαρίστηκαν από τους μεγαλύτερους μουσικούς παραγωγούς όπως Tiesto, ATB και βρέθηκαν στις πιο επιτυχημένες συλλογές.

Η φήμη του Schiller είναι παγκόσμια και έχει καταφέρει να συνεργαστεί με μοναδικές μουσικές προσωπικότητες της ηλεκτρονικής και όχι μόνο μουσικής όπως την Kim Sanders στα “Dancing with my Loneliness” και “Let me love you”, τον Peter Heppner, τη Sarah Brightman, τον Mike Oldfield, τους September και την Damae των Fragma.

Τα κομμάτια του Schiller είναι προσωπικές του εμπειρίες, που μεταφράζονται και διηγούνται μέσα από μουσικούς πειραματισμούς. Παίζει και συνδυάζει το πιάνο, με το synthesizer σε απόλυτη αρμονία δημιουργώντας ηλεκτρονικά ηχοτόπια, πότε μελαγχολικά και πότε ρομαντικά, αλλά πάντα μελωδικά και γεμάτα έμπνευση.

Εξάλλου κάθε live του Schiller, είναι μία μουσική οπτικοακουστική εμπειρία, που δύσκολα περιγράφεται με λόγια και πρέπει να το ζησείς για να το αισθανθείς…

To ελληνικό κοινό έχει ιδιαίτερα σχέση τον Schiller και πάντα οι εμφανίσεις του στην Ελλάδα αποτελούν ιδιαίτερο μουσικό γεγονός. Το “Tag und Nacht” (Ημέρα και Νύχτα) κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2005 και παρέμεινε στο top 10 της IFPI για πάνω από εφτά μήνες. Το 2008 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το χρυσό Sehnsucht  που περιλαμβάνει το τραγούδι «Destiny”, το οποίο έχουν γράψει από κοινού ο Schiller με το Φοίβο και έκανε φωνητικά η Δέσποινα Βανδη και που συμπεριλαμβάνεται και στο album τους «10 χρόνια μαζί».

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το Breathless (Atelmos), που σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά στην Ελλάδα, ενώ έγινε και ένα από τα best-selling album του 2010 περιλαμβάνοντας τραγούδια όπως τα Always (feat Anggun), Try (feat Nadia Ali). Το πρώτο single του άλμπουμ Sunday είναι και αυτό σε μουσική και στίχους  Schiller – Φοίβου, σε φωνητικά από τη Δέσποινα Βανδή, που περιλαμβάνεται και στο πρόσφατο πολυπλατινένιο άλμπουμ της C’est la vie.

Μετά από πολύχρονη αναμονή, ο ξεχωριστός Schiller θα εμφανιστεί στην Αθήνα, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στο Gagarin 205 και στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στο Block 33 και θα επιβάλλει στο Ελληνικό κοινό απλόχερα, τους ονειροπόλους μουσικούς ρυθμούς του, σε ένα επιβλητικό ταξίδι μελωδιών και εικόνων, μέσα από visuals και graphics που πάντα εντυπωσιάζουν στα live του, αλλά και το βιρτουόζικο παίξιμο του σε πιάνο και synths.

…Memories forced me to remember

To safe love from anger
I can’t stop myself but to wonder
Wished I had been better
Counting the time that I’ve wasted
Over someone new
Cause one thing that I ever wanted
Is only you…

Τιμές εισιτηρίων
Oι τιμές των εισιτηρίων θα είναι  30euro προπώληση και 35 στο ταμείο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here