24/10/2011
www.musiccorner.gr

Ο Γάλλος Jean – Christophe Le Saoût aka Wax Tailor αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους και δημοφιλέστερους παραγωγούς και dj στο χώρο του Trip-Hop/ Hip-Hop ήχου. Μαζί με την υπέροχη τραγουδίστρια και μούσα του, Charlotte Savary αλλά κι ολόκληρη την μπάντα του αποτελούμενη από τους Mr Mattic (MC), Christelle Lassort (βιολί), Ludivine Issambourg (φλάουτο), Matthieu Detton (Τσέλο), θα μας προσφέρει μια μαγευτική βραδιά στο Gagarin 205, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο ηλεκτρονικά στοιχεία και χιπ-χοπ λούπες με μελωδίες κλασσικών οργάνων, προσφέροντας μια πανδαισία Soul, Funk, Hip-Hop & 60’s Pop ήχων.

Ξεκίνησε το project του με τίτλο το καλλιτεχνικό του όνομα το 2001. Έπρεπε να περάσουν άλλα 3 χρόνια δημιουργίας για να κάνει την πρώτη του παρουσία κυκλοφορώντας 2 EP’s τα «Lost The Way and Que Sera» και ‘Where My Heart’s At”. Όπως ήταν λογικό άμεση συνέχεια αυτών αποτέλεσε το πρώτο του άλμπουμ «Tales of the Forgotten Melodies» που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2005, ενδεικτικό της πορείας που θα ακολουθούσε, γεμάτο από hip-hop, downtempo, trip-hop μιξαρίσματα με samples παρμένα από ταινίες του κινηματογράφου. Απέσπασε τις καλύτερες κριτικές στην Ευρώπη και δημιούργησε συγκρίσεις με δίσκους των Portishead και του DJ Shadow. Δύο χρόνια μετά ήρθε και το 2ο άλμπουμ «Hope & Sorrow» που έφτασε τις πωλήσεις των 80,000 αντίτυπων παγκοσμίως και του χάρισε υποψηφιότητες στα βραβεία Victoire de la Musique και στα US Indie Awards. Το τρίτο του album “In The Mood For Life” κυκλοφόρησε το 2009 προσθετοντάς του έναν ακόμη χαρακτηρισμό αυτόν του νεκρομάντη, αφού κατόρθωσε να πάρει ξεχασμένες, παλιές μελωδίες και μια ευρύτατη γκάμα επιρροών και να τα κάνει να συνυπάρξουν αρμονικότατα παραδιδοντάς μας ένα άλμπουμ διάμάντι. Απέδειξε όμως και τη μεγάλη του ικανότητα να ξανανακαλύπτεί και να ξαναεφεύρει τον εαυτό του μουσικά χωρίς να χάνει τα βασικά μουσικά χαρακτηριστικά της μουσικής του προσωπικότητας και φέρνοντας μια ιδιαίτερη εξέλιξη τόσο σε ζητήματα παραγωγής όσο και γραψίματος των τραγουδιών. Στα τέλη του 2010 μετά από μια πάρα πολύ επιτυχημένη παγκόσμια περιοδία κυκλοφόρησε ένα 2CD/DVD LIVE.

Ο Wax Tailor με περισσότερες από 200 συναυλίες στο ενεργητικό του έρχεται στη χώρα μας για 2 ανεπανάληπτες και εκρηκτικές συναυλίες.

Σαββατο 12 Νοεμβρίου
Gagarin 205
Λιοσίων 205

Opening Act Athens  Pad Trio & Elephant Phinix

—-

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου
Βlock 33
26ης Οκτωβρίου 33

Opening act Thessaloniki: DJ Booker

Doors Open: 21.30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here