1/7/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου

Για την κατάσταση και το χάος στην Ελλάδα μίλησε ο τραγουδιστής των Rage Against The Machine, Zack de la Rocha, κατά τη διάρκεια συναυλίας της μπάντας στο Δουβλίνο λίγο πριν τραγουδήσει το «Wake Up».

«Ξέρετε, αρχίζω και συγχύζομαι. Βλέποντας τις ειδήσεις τελευταία και ακούγοντας όλα αυτά τα κοινότυπα λόγια. Όλα αυτά τα λόγια για την Ιρλανδία και όλα αυτά τα λόγια για την Πορτογαλία και όλα αυτά τα λόγια για την Ισπανία και όλα αυτά τα λόγια για την Ελλάδα. Όλοι αυτοί λένε: ότι οι λαοί της Ιρλανδίας και της Ισπανίας και της Ελλάδας και της Πορτογαλίας την περάσανε πολύ εύκολα. Και οι ίδιες εταιρείες που διοικούν αυτούς τους σταθμούς, όπως το CNN, κέρδισαν τόσα πολλά από το στεγαστικό πρόβλημα και τη κρίση που δημιούργησαν. Οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν τα προβλήματα και δημιούργησαν την οικονομική ύφεση, είναι οι πρώτοι που κατηγορούν ΕΣΑΣ για όσα έγιναν! Και έχω σιχαθεί, να το λένε ξανά και ξανά αυτό, ξέροντας πολύ καλά ότι ο λόγος που έχουμε συντάξεις, ότι ο λόγος που έχουμε διακοπές, ο λόγος που έχουμε οχτώ ώρες εργασία τη μέρα είναι ακριβώς οι δράσεις που κάνουν τα αδέλφια μας στην Ελλάδα τη στιγμή που μιλάμε.

Οι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στη πλούσια τάξη που μας έκλεβε όλους εδώ και χρόνια. Και μπροστά σε όλη αυτή τη προπαγάνδα θέλω να πω: Πρέπει να ΕΝΩΘΟΥΜΕ εδώ Ευρώπη. Πέρα από τις εθνικές γραμμές. Πέρα από τις θρησκευτικές διαφορές. Πέρα από τις φυλετικές διακρίσεις. Γιατί οι γραμμές είναι ξεκάθαρες, είναι ή αυτοί ή εμείς.

Είναι η ώρα να ξυπνήσουμε! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!! ΞY_ΠΝΗ_ΣΤΕ!!!»

Αυτά είπε ο Zack de la Rocha, η δήλωση του οποίου δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα wearechangegreece.com, ο οποίος είναι από τους μουσικούς που ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από τη δόξα και τα χρήματα του αλλά αντιθέτως πάντοτε φωνάζει υπέρ των αδικημένων και τους υποστηρίζει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here