11/10/2010
www.musiccorner.gr

Οι θρυλικοί The Vibrators, οι πρωτοπόροι του punk, έρχονται στην Ελλάδα για να “δονήσουν” το Gagarin 205, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου. Opening act της συναυλίας θα είναι οι Έλληνες The Velvoids.

Οι The Vibrators, γέννημα-θρέμα της λονδρέζικης punk σχολής είναι ένα από τα ιστορικότερα συγκροτήματα της punk με τριάντα και πλέον χρόνια ιστορία. Δημιουργήθηκαν το 1976 από τον από τον Ian “Knox” Carnochan και μοιραία στην πρώτη τους συναυλία ήταν support των The Stranglers. Παιδιά της εργατικής τάξης από το βόρειο Λονδίνο, γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς από τα gigs που κάνουν σε clubs του Camden Town. Το big break έρχεται με τη συμμετοχή τους στο “The 100 Club Punk Rock Festival” του ιστορικού 100 Club της Oxford Street όπου συμμετέχουν με συγκροτήματα όπως οι Sex Pistols, οι The Clash, οι Buzzcocks, οι Siouxsie & the Banshees. To 1976 κυκλοφορούν τα singles “We dancing” και “Pogo Dancing” – προάγγελοι του πρώτου τους album Pure Mania, που ανακηρύχτηκε από το The Guinness Encyclopedia of Popular Music, ένα από τα καλύτερα punk albums όλων των εποχών.

Οι punk δυναμίτες The Vibrators, έχοντας αφήσει το αποτύπωμά τους στη μουσική βιομηχανία με τραγούδια όπως το “Automatic Lover”, “Judy Says (Knock You In The Head)” – που π εριλαμβάνεται στη λίστα του περιοδικού Mojo ως ένα από τα καλύτερα punk rock singles όλων των εποχών – και το “Baby Baby”, κρατούν ψηλά τη σημαία του punk.

Οι The Velvoids: μία από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες της εγχώριας σκηνής, σχηματίστηκαν από τον Vice Lesley (φωνητικά και κιθάρα) στις αρχές του 2003. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από το doο-wop της δεκαετίας του ’50, το rock n roll, τα ‘60s και ‘80s, το new wave, τη soul, την folk και τη reggae. Το 2006 ενσωματώνεται στο συγκρότημα η νέα τους drummer Dorah X και για τα επόμενα χρόνια συμμετέχουν σε συναυλίες με τους: Marky Ramone, Black Lips, Γιάννη Αγγελάκα, Pierced Arrows. Στις αρχές του 2010 κυκλοφορούν το πρώτο τους EP με τίτλο “3.3 [Sonic]”. Εν αναμονή του πρώτου τους album που θα κυκλοφορήσει το 2011, οι The Velvoids θα προετοιμάσουν το κλίμα για να υποδεχτούμε τους γερόλυκους του “πρώτου κύματος” της punk μουσικής, τους The Vibrators.

—————-

Οι The Vibrators – με τα ιδρυτικά τους μέλη, τον Ian “Knox” Carnochan και τον John “Eddie” Edwards, αλλά και τον Pete στο μπάσο – θα βρεθούν στη Αθήνα, για μία μοναδική συναυλία, φόρο τιμής στo punk-rock, στη σκηνή του Gagarin 205, όπου θα ερμηνεύσουν τα μεγαλύτερα hits της καριέρας τους καθώς και τραγούδια από το τελευταίο τους album “Under the Radar”, μία επιστροφή στο μελωδικό punk, που ξυπνάει μνήμες από τα “Pure Mania” και “V2”.

The Vibrators και The Velvoids: το παλιό και το νέο αίμα της punk και garage rock μουσικής!

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου – Gagarin 205

Η βραδιά προβλέπεται εκρηκτική!!

Το εισιτήριο γενικής εισόδου κοστίζει 15 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here