13/9/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το δεύτερο single από το επερχόμενο άλμπουμ τους κυκλοφόρησαν οι Coldplay. Το “Paradise”, είναι διαθέσιμο από χθες για downloading ενώ την ίδια μέρα έγινε και η πρώτη ραδιοφωνική του μετάδοση από το BBC.

Το “Paradise” είναι ένα από τα δεκατέσσερα τραγούδια του “Mylo Xyloto”, του πέμπτου άλμπουμ του συγκροτήματος, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου. Οι ηχογραφήσεις για το “Mylo Xyloto” ξεκίνησαν από το 2008 και είχαν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2009. Ο αρχικός στόχος του συγκροτήματος ήταν να κυκλοφορήσει το άλμπουμ στα τέλη του 2010, αλλά η κούραση των μελών του γκρουπ από την τελευταία τους περιοδεία, τους ανάγκασε να καθυστερήσουν την κυκλοφορία, σχεδόν ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών τους, οι Coldplay παρουσίασαν ορισμένα από τα νέα τους τραγούδια και «εισέπραξαν» άμεσα τις αντιδράσεις των θαυμαστών τους στις νέες τους δημιουργίες.

Αφού ολοκληρώθηκε η περιοδεία και συνυπολογίστηκαν οι αντιδράσεις του κοινού, οι Coldplay με τους παραγωγούς Markus Dravs, Daniel Green και Rik Simpson, καθώς και την συμμετοχή του Brian Eno, ολοκλήρωσαν την παραγωγή του άλμπουμ και στις αρχές Ιουνίου κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single. Με τίτλο “Every Teardrop Is A Waterfall”, το single έκανε πωλήσεις 85.000 αντιτύπων την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του φτάνοντας μέχρι το Νο 14 των charts. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει σχεδόν 1.800.000 αντίτυπα.

Οι Coldplay ελπίζουν το “Paradise” να κάνει ακόμα μεγαλύτερες και να τους δώσει την απαραίτητη ώθηση ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ ώστε το “Mylo Xyloto” να φτάσει σύντομα στην κορυφή των charts.

Τα τραγούδια του άλμπουμ :
Mylo Xyloto
Hurts Like Heaven
Paradise
Charlie Brown
Us Against The World
M.M.I.X.
Every Teardrop Is A Waterfall
Major Minus
U.F.O.
Princess of China
Up In Flames
A Hopeful Transmission
Don’t Let It Break Your Heart
Up With The Birds

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here