15/11/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Σιγήν ιχθύος τηρούν οι Rolling Stones σχετικά με τις προθέσεις τους για τον εορτασμό των 50ων γενεθλίων του συγκροτήματος.

Οι γερόλυκοι της ροκ, δημιούργησαν το συγκρότημα στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και σίγουρα δεν περίμεναν ούτε οι ίδιοι ότι μετά από πενήντα ολόκληρα χρόνια θα κατάφερναν να μην έχουν διαλυθεί. Γιατί είναι επίτευγμα για ένα συγκρότημα να παραμένει ενωμένο μετά από μισό αιώνα καριέρας. Βέβαια οι Rolling Stones δεν είναι μαζί με την πλήρη έννοια του όρου, καθώς πολλές φορές ακολούθησαν χωριστούς δρόμους, χωρίς όμως ποτέ να εγκαταλείψουν το γκρουπ. Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι μέσα στο 2012 θα επανακυκλοφορήσει το “Some Girls” και με την ευκαιρία ο Mick Jagger ρωτήθηκε αν προγραμματίζουν να δώσουν συναυλίες την επόμενη χρονιά.

Δεν έχω ιδέα”, απάντησε ο frontman του συγκροτήματος. “Η αλήθεια είναι ότι δεν βρισκόμαστε πολύ μαζί ως γκρουπ”. Ο κιθαρίστας Keith Richards συμπλήρωσε : “Είναι ένα όνειρό μου”, ενώ την ίδια επιθυμία έχει και ο Charlie Watts: Θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουμε μια περιοδεία ακόμα. Αλλά δεν ξέρω τίποτα. Έχω την ίδια αίσθηση όλα αυτά τα χρόνια. Ότι αν αύριο διαλυόντουσαν οι Rolling Stones δεν θα με πείραζε”.

Πιο θετική αντιμετώπιση στην πιθανότητα μιας σειράς συναυλιών εξέφρασε ο Ronnie Wood : “Πενήντα χρόνια καριέρας. Πρέπει να τα γιορτάσουμε με μια περιοδεία”, δήλωσε ο Ronnie.

Οι Rolling Stones δημιουργήθηκαν το 1962 από τους Brian Jones, Ian Stewart, Mick Jagger, Bill Wyman, Keith Richards και Charlie Watts. Ο Stewart αποχώρησε από το γκρουπ το 1963 και συνέχισε με τους Stones ως πιανίστας στις συναυλίες τους μέχρι το 1985 που πέθανε. Ο Jones αποχώρησε το 1969 και αντικαταστάθηκε από τον Mick Taylor. Ο Wyman αποχωρεί το 1992 και ο Taylor το 1975. Τη θέση του πήρε ο Ronnie Wood, αν και επισήμως θεωρείται μέλος του συγκροτήματος από το 1976.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here