9/3/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα των δηλώσεων του Guy Garvey, του frontman του βρετανικού συγκροτήματος που με το προηγούμενο άλμπουμ του “The Seldom Seen Kid” κέρδισαν σημαντικά μουσικά βραβεία αλλά και μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Αποφασίσαμε ότι θα ήταν εσφαλμένο να γυρίσουμε την πλάτη μας στους θαυμαστές μας και να δημιουργήσουμε κάτι απρόσιτο, κάτι που θα άρεσε μόνο σ’ εμάς και σε ελάχιστους ακόμα ανθρώπους”, είπε ο Garvey. Και θα ήταν ανόητο να θέλουμε να γράψουμε τραγούδια που θα παίζονται στα ραδιόφωνα στις ζώνες υψηλής ακροαματικότητας. Έτσι, προχωρήσαμε αργά, μέρα με τη μέρα, με μία φράση στο μυαλό μας : “Τι θα θέλαμε να ακούσουμε μετά;”. Μ’ αυτόν τον τρόπο γράψαμε το νέο μας άλμπουμ”, συνέχισε ο Garvey.

Οι Elbow κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ μόλις χθες. Έχει τίτλο “Build a Rocket Boys” και κινείται στον χώρο της alternative και indie rock μουσικής, στον «φυσικό» χώρο του συγκροτήματος. Η επιτυχία των Elbow τους έδωσε νέες προοπτικές και τους «απελευθέρωσε» για τη συνέχεια της δισκογραφικής τους πορείας, απαλλάσσοντάς τους από τις πιέσεις και τα άγχη που η «αφάνεια» τους δημιουργούσε. Οι τελευταίοι 18 μήνες ήταν υπέροχοι. Το άλμπουμ δεν δημιουργήθηκε κάτω από πίεση, όπως τα άλλα, ούτε σκεφτόμασταν τι πρέπει να κάνουμε. Αισθανθήκαμε ότι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι θέλουμε”, δήλωσε και ο μπασίστας του γκρουπ Pete Turner.

Το “Build a Rocket Boys” κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου στη Βρετανία και στις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει στις 12 Απριλίου. Οι ηχογραφήσεις των έντεκα τραγουδιών έγιναν σε studio στο Μάντσεστερ τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Οι τίτλοι των κομματιών που περιλαμβάνει το άλμπουμ:
The Birds
Lippy Kids
With Love
Neat Little Rows
Jesus Is a Rochdale Girl
The Night Will Always Win
High Ideals
The River
Open Arms
The Birds (Reprise)
Dear Friends

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here