28/11/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ο Elvis Costello έστειλε μέσω internet πρόταση προς τους θαυμαστές του να …μην αγοράσουν τη δουλειά του, όταν είδε την τιμή στην οποία πωλείται το νέο box set που κυκλοφορεί στις 6 Δεκεμβρίου!

Τίτλος του set είναι “The Return Of The Spectacular Spinning Songbook” και περιλαμβάνει 1 cd, 1 dvd και 1 EP βινυλίου. Στα τρία δισκάκια που υπάρχουν στο set περιλαμβάνονται συνολικά 39 τραγούδια, επιλογές και live εκτελέσεις. Εκτός από το αμιγώς μουσικό υλικό που περιέχεται στην έκδοση, υπάρχουν και αρκετά ακόμα «καλούδια» που την συνοδεύουν, αλλά η τιμή που καθορίστηκε από το amazon.com θεωρείται εξωφρενική και από τον ίδιο τον καλλιτέχνη!

Δυστυχώς, εμείς στο www.elviscostello.com, δεν είμαστε σε θέση να σας προτείνουμε αυτό το όμορφο πακέτο, καθώς η τιμή φαίνεται ότι είναι λάθος ή πρόκειται για κάποιο αστείο”, αναφέρει ανακοίνωση στο site του καλλιτέχνη.

Όλες μας οι προσπάθειες να αλλάξει αυτή η τιμή αποδείχθηκαν μάταιες, αλλά αντί να σας …ζαλίσουμε με θεωρίες περί ηθικής, λογιστικής, δυσκολιών στο εμπόριο και λοιπά, αποφασίσαμε τα κατωτέρω:
Αν πραγματικά θέλετε να χαρίσετε κάτι special για τους αγαπημένους σας την περίοδο των γιορτών, μέσα από την καρδιά μας σας προτείνουμε το “Ambassador Of Jazz”, μια συλλογή που έχει και το όνομα “Satchmo”. Εκτός από το όλο concept της έκδοσης, με σχήμα βαλίτσας και ταξιδιωτικά stickers, το πιο σημαντικό είναι ότι περιέχει 10 re-mastered άλμπουμ ενός εκ των πιο αγαπημένων επαναστατών που έζησαν ποτέ : του Louis Armstrong. To set αυτό θα είναι διαθέσιμο για λιγότερα από 150 δολάρια και περιέχει αρκετά extra. Ειλικρινά, η μουσική είναι ανώτερη”, συνεχίζει η πρωτοφανής ανακοίνωση του Elvis Costello που διαφωνεί με την τιμή των 262,46 δολαρίων (!) που τιμολόγησε το amazon το δικό του box set.

Από την άλλη, αν επιμένετε να ακούσετε τα τραγούδια και να δείτε το υλικό, μπορείτε να τα χαρείτε όταν κυκλοφορήσουν χωριστά σε μια πιο λογική τιμή μετά την πρωτοχρονιά, αν δεν τα αποκτήσετε μέχρι τότε με άλλους τρόπους”, ολοκληρώνει η ανακοίνωση.

Σίγουρα είναι η πρώτη φορά που κάποιος καλλιτέχνης προτείνει στους θαυμαστές του να μην αγοράσουν τη δική του κυκλοφορία «προωθώντας» κάποια άλλη, αλλά και το ποσό που ζητάει η amazon είναι, μάλλον, υπερβολικό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here