17/11/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Sir Cliff Richard στο music-news.com από το Λονδίνο όπου βρέθηκε για την προώθηση του νέου του άλμπουμ. Ο 71χρονος καλλιτέχνης, τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε το 33ο studio άλμπουμ της καριέρας του με τίτλο “Soulicious” που περιέχει 15 νέα τραγούδια του ζωντανού θρύλου της ροκ μουσικής σκηνής.

Στο πλαίσιο της μίνι συνέντευξης που έδωσε, ο Sir Cliff ρωτήθηκε και για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, όταν τα τραγούδια του ήταν «απαγορευμένα» από το ραδιοφωνικό κατεστημένο της εποχής. Λένε ψέματα στους εαυτούς τους και, το σημαντικότερο, λένε ψέματα στο κοινό. Είτε τους αρέσει είτε όχι, εγώ ξεκίνησα το rock and roll με τον Marty Wilde πέντε ολόκληρα χρόνια πριν από τους Beatles”.

Οι Beatles ήταν μια συνέχεια αυτού που έκανα εγώ και το συγκρότημά μου και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Γι’ αυτό άλλωστε οι Beatles έφυγαν από τη χώρα και πήγαν για καριέρα στο Αμβούργο”, δήλωσε ο Sir Cliff. Αν διαβάσετε τι είχε δηλώσει ο John Lennon θα το καταλάβετε και μόνοι σας. Είχε πει ότι : “Ο Cliff and the Shadows το έχουνε”. Κατά κάποιον τρόπο παίξαμε σημαντικό ρόλο στην ύπαρξή τους. Εμείς τους οδηγήσαμε”, συνέχισε ο καλλιτέχνης.

Το κοινό έχει δικαίωμα να γνωρίζει αυτό που είναι ιστορικά σωστό. Δεν το ξεκίνησαν οι Beatles το rock and roll”, ολοκλήρωσε για το θέμα της πρωτοκαθεδρίας στη δημιουργία της rock σκηνής.

Ο Sir Cliff ρωτήθηκε για την Amy Winehouse και έδωσε τη σωστή διάσταση για τη φωνή που χάθηκε τόσο άδικα : “Είχε μια καταπληκτική φωνή. Ήταν σπουδαία τραγουδίστρια. Αλλά ο εθισμός της στο αλκοόλ την κατέστρεψε”.

Τα τραγούδια του “Soulicious” :

Saving A Life
Go On And Tell Him
Do You Ever
Teardrops
When I Was Your Baby
Are U Feeling Me
Oh How Happy
Every Piece Of My Broken Heart
How We Get Down
This Time With You
Don’t Say You Love Me
She Looked Good
I ‘m Your Puppet
Always And Forever
Birds Of A Feather

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here