14/2/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Λίγες μέρες πριν την γιορτή των ερωτευμένων σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία PRS for Music δημοσίευσε λίστα με τα πιο αγαπημένα ερωτικά τραγούδια, σύμφωνα με τις μετρήσεις των ραδιοφωνικών playlists στη Βρετανία.

Η PRS for Music είναι η εταιρεία που εισπράττει τα πνευματικά δικαιώματα από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και κάθε άλλο μέσο που χρησιμοποιεί τη μουσική, και τα διανέμει στους δημιουργούς. Οι εγγεγραμμένοι στην PRS συνθέτες και στιχουργοί ανέρχονται σε 85.000. Είναι, λοιπόν, η πιο κατάλληλη πηγή για να «αποκαλύψει»  τις ερωτικές μουσικές προτιμήσεις των Βρετανών!

Έτσι λοιπόν, την εποχή που οι ευχετήριες κάρτες, τα κουκλάκια, τα sexy εσώρουχα, οι σαμπάνιες και οι σοκολάτες, έχουν κατακλύσει την αγορά, η PRS βρήκε την ευκαιρία να δημοσιεύσει τη λίστα με τα πιο αγαπημένα ερωτικά τραγούδια της Βρετανίας, που βρήκε στην πρώτη θέση το “Slow” της Kylie Minogue, που φαίνεται ότι «αγγίζει» πολλές ευαίσθητες χορδές, δίνοντας μια ιδιαίτερη πρωτιά στην πριγκίπισσα της ποπ.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το “Dirrty” της Christina Aguilera και στην τρίτη το κλασικό “You Sexy Thing” των Hot Chocolate από τη δεκαετία του ’90, αν θυμόμαστε καλά. Στη δεκάδα βρέθηκε και ο Barry White που για πολλούς θεωρείται από τους πιο ερωτικούς ερμηνευτές όλων των εποχών. Η πλήρης δεκάδα με τα πιο ερωτικά τραγούδια της Βρετανίας :

1. Kylie Minogue “Slow”
2. Christina Aguilera “Dirrty”
3. Hot Chocolate “You Sexy Thing”
4. 50 Cent “Candy Shop”
5. Pink, Christina Aguilera, Mya, Lil Kim “Lady Marmalade”
6. Rod Stewart “Do Ya Think I’m Sexy”
7. Madonna “Like A Virgin”
8. Barry White “Can’t Get Enough of Your Love Babe”
9. Britney Spears “I’m a Slave 4 U”
10. Justin Timberlake “Sexyback”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here