24/5/2012
www.musiccorner.gr

Εντυπωσιακή η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Soulmates. Το soul – funk συγκρότημα επέλεξε να διασκευάσει το γνωστό “Roof Off” της Laura Vane & The Vipertones, και το αποτέλεσμα ανταγωνίζεται το πρωτότυπο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η Laura Vane ανάρτησε την live εκτέλεση των Soulmates στη σελίδα της μπάντας!

Οι διαφορές με το πρωτότυπο, λίγες αλλά ενδιαφέρουσες. Τα πνευστά στο original κομμάτι αντικαταστάθηκαν από πλήκτρα και κιθάρα, ενώ η διασκευή των Soulmates ξεκινάει με φωνητικά από τις τρεις τραγουδίστριες του συγκροτήματος, με την Έμη Χρήστου στο «κέντρο». Ακούγοντας εναλλάξ πολλές φορές το original κομμάτι και τη διασκευή, ένα πρέπει να σχολιάσουμε : ότι η τελική επιλογή είναι καθαρά θέμα της προσωπικής αισθητικής του κάθε ακροατή.

Ο funk ρυθμός δεν αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση, αλλά η αντικατάσταση των πνευστών από πλήκτρα και κιθάρα στη διασκευή, δίνει μια άλλη δυναμική στο κομμάτι και το κάνει πιο προσιτό στον ελληνικό ήχο. Μπιτάτο, έντονα ρυθμικό και χορευτικό, το “Roof Off” έχει αυξημένες πιθανότητες να ακουστεί πολύ αυτό το καλοκαίρι. Φτάνει να το προσέξουν αυτοί που «διαμορφώνουν» τις τάσεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here