28/2/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου

Τις υψηλότερες πωλήσεις του 2011 μέχρι τώρα σημείωσε το νέο album της βραβευμένης με Grammy Adele, “21“, πουλώντας πάνω από 200.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του.

Πρόκειται για τις υψηλότερες πωλήσεις Ιανουαρίου, εδώ και 5 χρόνια, από το ντεμπούτο των Arctic Monkeys το 2006. Αυτή την εβδομάδα η  Adele κατάφερε ακόμα κάτι σημαντικό! Ανέβηκε 46 θέσεις στο UK Chart με το single “Someone Like You” που ερμήνευσε live στα Brit Awards αφήνοντας άφωνο το κοινό της Βρετανίας!

Ο μοναδικός καλλιτέχνης που έχει επαναλάβει αυτό το ρεκόρ, με δυο albums και δυο singles στο top 5 των charts, ήταν οι Beatles το 1964!

Εν τω μεταξύ το Rolling In The Deep συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο πετυχημένα τραγούδια σε όλη την Ευρώπη, ενώ και στη χώρα μας είναι στα 10 πρώτα με τις περισσότερες μεταδόσεις στο ελληνικό ραδιόφωνο!

H 22χρονη Adele μιλώντας για το δίσκο της, αποκάλυψε τις επιρροές της. “Το τελευταίο διάστημα ανακάλυψα πολλούς μουσικούς που ούτε καν είχα ακούσει. Για παράδειγμα την Wanda Jackson, την Allison Krauss, την Yvonne Fair, τον Andrew Bird, τον Neko Case, τους Lady Antebellum και τους Steel Drivers. Επιπλέον βυθίστηκα ακόμα πιο πολύ σε καλλιτέχνες που αγαπώ όπως η Mary J Blige, o Kanye West, οι Elbow, ο Mos Def, η Alanis Morissette, o Tom Waits και η Sinead O’Connor. Όλος δίσκος μου έχει κάτι από όλους αυτούς“. 

Το προηγούμενο album της Adele έγινε δύο φορές πλατινένιο στην Μ. Βρετανία και προτάθηκε για το Mercury Prize του 2008. Είχε επίσης πέντε υποψηφιότητες για βραβείο Grammy…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here