15/9/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Αυτός είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ της Katie Melua, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου. Το πέμπτο άλμπουμ της τραγουδοποιού έχει μια πολύ σημαντική διαφορά από τα προηγούμενα, καθώς η 27χρονη δεν παρουσιάζει, όπως συνηθίζει, δικές της δημιουργίες, αλλά κυρίως τραγούδια άλλων δημιουργών.

Σ’ αυτό το άλμπουμ σχεδίαζα να συμμετέχω μόνο ως ερμηνεύτρια. Από παλιά ήθελα να κάνω έναν τέτοιο δίσκο. Το να τραγουδάς κομμάτια άλλων δημιουργών είναι διαφορετικό”, δηλώνει η Katie.

Η φωνή ακολουθεί άλλους δρόμους που, πιθανότατα, δεν θα πήγαινε αν ερμήνευα δικές μου δημιουργίες. Αυτό το γεγονός από μόνο του δημιουργεί άλλες συνθήκες και ερμηνευτικές απαιτήσεις. Φυσικά υπάρχουν δυο κομμάτια δικά μου και του Mike Batt, αλλά η βασική ιδέα που υλοποιήθηκε ήταν ο κύριος όγκος του άλμπουμ να περιέχει κομμάτια άλλων σημαντικών δημιουργών όπως οι Ron Sexsmith, Bonnie Raitt και άλλοι”, ολοκληρώνει η Katie.

Το αποτέλεσμα είναι μια συνεργασία με τον μαέστρο και ενορχηστρωτή Mike Batt που δίνει μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στα τραγούδια με τον μοναδικό τρόπο που ο ίδιος και η ομάδα του μπορούν. Το εκπληκτικό “Secret Symphony” ηχογραφήθηκε στα Air Studios του Λονδίνου και αντιπροσωπεύει ιδανικές μουσικές συνεργασίες που θα χαροποιήσουν τους θαυμαστές της Katie και θα της «προσφέρουν» νέουςαναφέρεται επίσης στο site της Melua.

Τρεις τίτλοι που ανακοινώθηκαν είναι οι “Gold In Them Hills” του Ron Sexsmith, “Too Long At The Fair” της Bonnie Raitt και “Keeping The Dream Alive” των Munchener Freiheit.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here