ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Friends Music Factory (12/2009)

Οι Ιχθείς είναι το 12ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το τρίτο από τα ζώδια του χειμώνα και σηματοδοτεί το τέλος του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο των Ιχθύων από τις 20 Φεβρουαρίου ως τις 20 Μαρτίου.

Στοιχείο: Νερό
Προτερήματα: Ευαίσθητος, διαισθητικός, ανιδιοτελής, ιδεαλιστής
Μειονεκτήματα: Μυστικοπαθής, εύθικτος, άβουλος, ευπαθής
Κυρίαρχος Πλανήτης: Ποσειδώνας
Σύμβολο: Ψάρι
Απόφθεγμα: Πιστεύω 
Ταιριάζει με: Υδροχόο, Καρκίνο, Σκορπιό

Ο Σταύρος Αποστόλου, γεννημένος στις 12 Μαρτίου ανήκει στο ζώδιο του Ιχθύ. Με μια βελούδινη φωνή και ένα βλέμμα που σε ηρεμεί ο Σταύρος Αποστόλου, έρχεται να μας συστηθεί μουσικά για πρώτη φορά, έχοντας για αποσκευή του μια σειρά μεγάλων συνεργασιών και 8 τραγούδια που θα του δώσουν το εισιτήριο για να μείνει στην μουσική σκηνή πολλά χρόνια ακόμα. Τίτλος του cd του «Ιχθύς» , από το οποίο έχει ήδη ξεχωρίσει το τραγούδι «Το φλιτζάνι του καφέ» που παίζεται σε όλα τα ραδιόφωνα της χώρας. Τα τραγούδια του cd υπογράφουν οι: Γιώργος Αλκαίος, η Νίκη Σπυροπούλου, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Πωλίνα Κωνσταντινίδου και Γιάννης Μνιέστρης

 Σταύρος Αποστόλου: «Ιχθύς». Κυκλοφορεί από την Friends Music Factory σε όλα τα δισκοπωλεία της Ελλάδας, στην τιμή των 9.90€

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη – kat_chamilothori@musiccorner.gr 

Ένας ακόμα νέος τραγουδιστής, μας συστήνεται παρουσιάζοντάς μας την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Πρόκειται για τον Σταύρο Αποστόλου και το cd του που έχει τίτλο «Ιχθύς». Ο τίτλος του παραπέμπει στο ζώδιο των ιχθύων στο οποίο και ανήκει και όχι όπως έχουμε συνηθίσει στον τίτλο ενός απ’ τα τραγούδια του.

Στην εποχή μας, που οι πρωτοεμφανιζόμενοι τραγουδιστές «ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια», λίγοι είναι εκείνοι που καταφέρνουν να μείνουν στο προσκήνιο και να έχουν επιτυχία και διάρκεια. Ακούγοντας λοιπόν, το δίσκο του Σταύρου Αποστόλου, αναρωτιόμουν τελικά «τι ψάρια θα πιάσει», τι θα τον κάνει να ξεχωρίσει απ’ τους υπόλοιπους συναδέλφους του και τι γεύση θα μου αφήσει η πρώτη του απόπειρα. Συνήθως διατηρώ μια επιφύλαξη απέναντι σ’ ένα καινούριο cd, γιατί περιμένω από τους καλλιτέχνες ν’ ακούσω κάτι διαφορετικό και όχι μια από τα ίδια.

Ο  συγκεκριμένος δίσκος αποτελείται από 7 ολοκαίνουρια τραγούδια και το karaoke του «Δεν υπάρχεις», που είναι το πρώτο τραγούδι που ανοίγει τη λίστα του cd. Τη μουσική στα περισσότερα την υπογράφει ο Γιώργος Αλκαίος (εκτός απ’ το «Είσαι τρελή», που την έχει γράψει ο Γιάννης Μινιέστρης), ενώ σ’ ένα υπογράφει και τους στίχους. Στα υπόλοιπα, τους στίχους έχουν γράψει η Νίκη Σπυροπούλου και ο Νίκος Τριανταφυλλίδης.

Ο Σταύρος Αποστόλου, όπως φαίνεται, έχει διάφορες επιρροές και ακούσματα, γιατί το ύφος και η μουσική στα τραγούδια του ποικίλει, καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα. Κινείται ανάμεσα στο λαϊκό, το ελαφρολαϊκό, τις μπαλάντες, αλλά και το πιο μοντέρνο είδος. Παρ’ όλα αυτά, δε μπορώ να πω ότι κάποιο απ’ αυτά τα τραγούδια μού κέντρισε το ενδιαφέρον ιδιαίτερα ή με συγκίνησε. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω οπωσδήποτε κάποια θα έλεγα ότι το « Είσαι τρελή» και το «Σόλωνος (κάποτε σε λέγανε Μαρία)» είναι εκείνα που έχουν τη δυνατότητα στο μέλλον ν’ ακουστούν περισσότερο μαζί με «Το φλιτζάνι του καφέ» που παίζεται ήδη στα ραδιόφωνα.

Μια έξυπνη και πρωτότυπη κίνηση που έκαναν οι δημιουργοί της δουλειάς αυτής, είναι ότι πρόσθεσαν σε μορφή karaoke το «Δεν υπάρχεις», γεγονός που θα κάνει τους «wanna be-τραγουδιστές» να επιδείξουν τις φωνητικές τους ικανότητες.

Σαν «Ιχθύς» λοιπόν που είναι ο Σταύρος, πιστεύω ότι παρ’ ότι η πρώτη του προσπάθεια θα μπορούσε να είναι πιο …ελκυστική για τους ακροατές, ωστόσο, δείχνει σημάδια ότι θα μπορέσει να κολυμπήσει στα βαθιά. Φτάνει να μην …ψαρώσει!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Δεν υπάρχεις
02. 4ος
03. Σε πεθύμησα
04. Είσαι τρελή
05. Θα με θυμάσαι
06. Θρύψαλα κομμάτια
07. Σόλωνος (κάποτε σε λέγανε Μαρία)
08. Δεν υπάρχεις (karaoke)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here