9/11/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ο Conrad Murray, ο προσωπικός γιατρός του Michael Jackson που δικαζόταν στο Los Angeles με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους και οδηγήθηκε στη φυλακή!

Κατά τη διάρκεια της δίκης που διήρκησε 22 μέρες, εξετάστηκαν περίπου 50 μάρτυρες που με τις μαρτυρίες τους «έπεισαν» τους ενόρκους για την ενοχή του γιατρού, «πέραν πάσης αμφιβολίας», όπως απαιτεί το αμερικανικό δίκαιο.

Η διάσκεψη των ενόρκων κράτησε δύο μέρες και χθες ανακοινώθηκε η απόφαση στην αίθουσα του δικαστηρίου. Μια αίθουσα στην οποία είχαν πάρει θέση πολλά μέλη της οικογένειας Jackson, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι καθώς και λίγα άτομα που κέρδισαν την είσοδο σε …λοταρία!!!

Ο Murray και η οικογένειά του βρισκόταν από το πρωί σε εκκλησία κοντά στο δικαστικό μέγαρο, προσευχόμενος, προφανώς, για μια ετυμηγορία που θα τον απήλλασσε από τις κατηγορίες, κηρύσσοντάς τον αθώο. Οι …προσευχές του Murray δεν έπιασαν τόπο και ο γιατρός άκουσε την καταδικαστική απόφαση με χαρακτηριστική ηρεμία, σα να ήξερε από πριν ποια είναι η μοίρα του. Οι αστυνομικοί του πέρασαν τις χειροπέδες και τον οδήγησαν στη φυλακή, χωρίς καμία διαμαρτυρία ή ένδειξη δυσανασχέτησης από πλευράς του (πέρα από ένα δάκρυ). Κάπως έτσι πήρε τέλος η αγωνία των γονέων και αδελφών του Jackson που από την πρώτη στιγμή είχαν «δείξει» τον γιατρό ως υπεύθυνο για τον θάνατο του πιο γνωστού και επιτυχημένου μέλους της οικογένειας.

Ο Murray κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς ο θάνατος του βασιλιά της ποπ προήλθε από υπερβολική δόση Propofol, ενός ισχυρού αναισθητικού που χορηγείται ενδονοσοκομειακά και αυτό το γεγονός βάρυνε τον γιατρό. Οι αιτιάσεις του γιατρού που προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι την θανατηφόρα δόση πήρε ο Michael Jackson μόνος του, χωρίς ο Murray να έχει συμμετοχή, δεν έπεισαν τους ενόρκους, αλλά και κανέναν άλλο, καθώς οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έσπευσαν να σώσουν τον Jackson, αλλά και οι αντιφάσεις του γιατρού, ήταν αρκετές για την καταδίκη του.

Πολλοί θαυμαστές του Jackson βρέθηκαν από νωρίς έξω από το δικαστικό μέγαρο και μόλις έγινε γνωστή η απόφαση ξέσπασαν σε εκδηλώσεις δικαίωσης για το αγαπημένο τους είδωλο, με την πεποίθηση ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η φυλάκιση του Murray χωρίς δυνατότητα εγγύησης μέχρι τις 29 Νοεμβρίου που θα ανακοινωθεί η ποινή του, ήταν ένα επιπλέον στοιχείο που ικανοποίησε την οικογένεια Jackson, καθώς μέχρι τώρα ο γιατρός ήταν ελεύθερος.

Ο Conrad Murray δακρύζει στο άκουσμα της καταδικαστικής γι' αυτόν απόφασης...

Οι γονείς του Michael, Joe και Katherine, δήλωσαν ότι παρά το ότι η καταδίκη του Murray δεν θα φέρει πίσω τον γιο τους, αισθάνονται δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι από τη δικαστική απόφαση. Περιμέναμε αυτή τη στιγμή για πάρα πολύ καιρό και δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε δάκρυα χαράς στο δικαστήριο. Τίποτα δεν θα φέρει τον Michael πίσω, αλλά αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ανυπομονούμε να γυρίσουμε σπίτι να μοιραστούμε τη χαρά μας με τα παιδιά του Michael”, δήλωσαν στο TMZ.

Η αδελφή του Michael, La Toya, μέσω μηνύματος στο Twitter εξέφρασε τα συναισθήματά της για τον αδικοχαμένο αδελφό της : “Michael σ’ αγαπάω και δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι μέχρι ΌΛΟΙ να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ευχαριστώ όλους για την αγάπη και την υποστήριξή τους”, έγραψε η La Toya που, προφανώς, θεωρεί ότι δεν ευθύνεται μόνο ο Murray για τον θάνατο του Michael.

Ο Murray αντιμετωπίζει ποινή που μπορεί να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, αλλά και να τον οδηγήσει στη φυλακή ακόμα και για τέσσερα χρόνια. Οι συνήγοροί του ετοιμάζουν ήδη την έφεση.

Ο Michael Jackson μπορεί να αναπαυθεί εν ειρήνη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here