4/11/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Στην κορυφή, σχεδόν, όλου του κόσμου βρέθηκε το νέο άλμπουμ των Coldplay, που κυκλοφόρησε στις 24 Οκτωβρίου με τίτλο “Mylo Xyloto”, από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Το άλμπουμ έπιασε την κορυφή σε Αμερική, Βρετανία, Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδά, Ολλανδία, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία και Ελβετία, ενώ σε Αυστρία και Φινλανδία έφτασε στο Νο2.

Το “Mylo Xyloto” έσπασε και ένα ρεκόρ που κατείχαν οι Coldplay από το “Viva la Vida”. Αυτό των περισσότερων πωλήσεων μέσω του iTunes. Οι ψηφιακές πωλήσεις του άλμπουμ έφτασαν τα 447.000 downloads την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας.

Τα μέλη του συγκροτήματος τις επόμενες ημέρες θα κάνουν αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις στην αμερικανική τηλεόραση, σε εκπομπές με μεγάλη τηλεθέαση, για να προωθήσουν τη νέα τους δουλειά. Το “Mylo Xyloto” λειτουργεί επειδή το συγκρότημα για μια ακόμα φορά καταφέρνει να ακούγεται ως Coldplay χωρίς να θυμίζει κανένα από τα προηγούμενα άλμπουμ του, «προσθέτοντας» τον ήχο των συναυλιών”, έγραψε το Pitchfork.

Οι Coldplay ετοιμάζονται γι’ αυτό από την πρώτη μέρα της δημιουργίας τους. Όπως και το ανοιχτών οριζόντων “Viva la Vida” του 2008, το “Mylo Xyloto” χρησιμοποιεί μια πολύ πλούσια παλέτα”, αναφέρει το SPIN.

Με τέτοιες διθυραμβικές κριτικές υποδέχθηκαν το νέο άλμπουμ των Coldplay τα περισσότερα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με το τραγούδι “Paradise” να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος στις «ατομικές» θετικές κριτικές.

Το συγκρότημα γιόρτασε την κυκλοφορία του άλμπουμ με ένα Live στην αρένα “Plaza de Toros de Las Ventas” της Μαδρίτης, σε μια συναυλία που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω internet. Τα 19.000.000 streams αποτελούν ρεκόρ για ζωντανή μετάδοση συναυλίας ενός καλλιτέχνη ή συγκροτήματος μέσω YouTube και «υποχρέωσαν» τους υπεύθυνους να «ανεβάσουν» τη συναυλία για δεύτερη μετάδοση.

Το περιοδικό Q έγραψε για τη συναυλία : “Ένα σπάνιο και απόλυτα ικανοποιητικό κοκτέηλ μαζικής ευφορίας και οικειότητας που αγγίζει”.

Εμείς δε χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι. Τόσο οι πωλήσεις όσο και οι εξαιρετικές κριτικές από όλο τον κόσμο, είναι αρκετά. Οι Coldplay συνεχίζουν με τον καλύτερο τρόπο την λαμπρή καριέρα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here