10/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Με τα παιδιά του Michael Jackson στους επίσημους καλεσμένους της συναυλίας, αλλά και άλλα μέλη της οικογένειάς του, η συναυλία – αφιέρωμα στον βασιλιά της ποπ πήρε έναν ιδιαίτερα συγκινησιακό χαρακτήρα.

Ο Prince, η Paris και ο Blanket ανέβηκαν στη σκηνή και η 13χρονη κόρη του Michael, που φορούσε ένα μπουφάν αντίγραφο αυτού που φορούσε ο πατέρας της στο video του Thriller, πήρε το μικρόφωνο για να μιλήσει στο κοινό εκ μέρους και των τριών παιδιών, κάτω από τα χειροκροτήματα του κοινού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ, σ’ αυτή την ειδική βραδιά για να τιμήσουμε τον πατέρα μας”, είπε στους 50.000 θεατές της συναυλίας, αλλά και στα εκατομμύρια όσων την παρακολούθησαν από κινηματογραφικές αίθουσες της Βρετανίας.

Τα παιδιά του Michael Jackson, Prince, Paris και Blanket...

Στη συνέχεια η Paris παρουσίασε την ειδική, μέσω video, συμμετοχή της Beyonce στη συναυλία. Η Beyonce τραγούδησε το “I Wanna Be Where You Are”, αλλά νωρίτερα η κόρη του Michael έπλεξε το εγκώμιο της τραγουδίστριας. Έχει στα χέρια της τον πυρσό που άναψε ο πατέρας μας και είναι μεγάλη μου χαρά να παρουσιάσω αυτή τη γυναίκα”, είπε η Paris για τη Beyonce πριν ξεκινήσει το video. Στη σκηνή που στήθηκε στο Millennium Stadium του Cardiff ανέβηκαν οι Christina Aguilera, Leona Lewis, Gladys Knight, Ne-Yo, Cee Lo Green, Alexandra Burke, Pixie Lott, Craig David, Smokey RobinsonJLS, με «έκπληξη» της βραδιάς την εμφάνιση των Jackson Brothers μετά από πολλά χρόνια!

Την παρουσίαση ανέλαβαν οι Fearne Cotton και Jamie Foxx, ενώ τελικά η Jennifer Hudson δεν εμφανίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, επικαλούμενη κάποιο σημαντικό πρόβλημα με την παραγωγή της συναυλίας.

Κάποια από τα μέλη της οικογένειας του Michael δεν παρέστησαν στη συναυλία, θέλοντας να δείξουν τη διαμαρτυρία τους στην απόφαση της οικογένειας να δώσει έγκριση για τη συναυλία την ίδια ώρα που γίνεται και η δίκη του Murray, προσωπικού γιατρού του Michael που κατηγορείται για τον θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη. Την ίδια «διαμαρτυρία» διατύπωσαν και αρκετοί θαυμαστές του Michael.

Leona Lewis

Ο Marlon Jackson δικαιολόγησε τους θαυμαστές για τη στάση τους αυτή : “Έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Μπορεί ο καθένας να κάνει αυτό που νομίζει σωστό, αλλά εμείς εδώ γιορτάζουμε τη θετική πλευρά του αδελφού μας”, δήλωσε στα παρασκήνια της συναυλίας. Γνωρίζαμε τον αδελφό μας καλύτερα από τον καθένα και πιστεύουμε ότι θα του άρεσε αυτό που κάνουμε και ότι σίγουρα θα ήθελε να τον θυμόμαστε με τέτοιο τρόπο”, ολοκλήρωσε ο μεγαλύτερος από τους αδελφούς Jackson.

Την ώρα που γινόταν η συναυλία, το TMZ δημοσίευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τον προσεχή Δεκέμβριο προγραμματίζεται ανάλογη συναυλία στο Τόκιο, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και των Jackson Brothers που αναμένεται να ερμηνεύσουν 15 τραγούδια.

Περισσότερες φωτογραφίες από το event

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here