9/12/2010
www.musiccorner.gr

Με αφορμή τη σημερινή μέρα, δηλαδή τα 30 χρόνια από τον θάνατο του John Lennon ο βρετανός σκηνοθέτης Michael Waldman δημιούργησε  το ντοκιμαντέρ «The Day John Lennon Died» που περιλαμβάνει τις διηγήσεις όλων των ανθρώπων που έζησαν από κοντά την τελευταία μέρα του σπουδαίου καλλιτέχνη. Ο φωτογράφος Paul Garesh, που φωτογράφισε την συνάντηση του Lennon με τον Chapman, την ώρα που ο Lennon του υπέγραφε αυτόγραφο,  ο αστυνομικός που συνέλαβε τον Chapman, ο γιατρός Steven Lynn, που προσπάθησε να επαναφέρει τον John Lennon, λίγο πριν αυτός ξεψυχήσει, η Yoko Ono, η παιδική φιλη του Lennon, Cilia Black αλλά και ο πρώην τραγουδιστής των Oasis Liam Gallagher.

H φωτογραφία που τράβηξε ο Garesh η οποία έδειχνε τον John Lennon να υπογράφει το αυτόγραφο του θαυμαστή του και λίγο αργότερα δολοφόνου του είναι ανατριχιαστική. Ο Chapman είχε πει: «Είμαι από την Χαβάη, ήρθα για να πάρω αυτόγραφο» για να γίνει γνωστό αργότερα πως ο John Lennon δολοφονήθηκε από «κάποιον τρελό που είχε έρθει από την Χαβάη»…

Εκτός αυτών, ο γιος του Lennon, Sean, μίλησε για τον πατέρα του και τις επιλογές που έκανε στην καριέρα του, μέχρι και τον θάνατο του: «Ο πατέρας μου ήταν μοναδικός σε ότι έκανε. Χαιρόταν όταν αναλάμβανε το ρίσκο να μην γίνει κατανοητός. Ήθελε να περνάει τα μηνύματα του, χωρίς να νοιάζεται για το κόστος. Όταν έκανε το “Give Peace A Chance” στο κρεβάτι, τον κορόιδεψαν πολλοί, αλλά το μήνυμα ήταν σαφές, ήταν ένας αστέρας που απέρριπτε τον συμβατικό τρόπο ζωής» είπε ο Sean Lennon.

Προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη αυτού του μεγάλου ανθρωπιστή, εκατοντάδες άνθρωποι θα συγκεντρωθούν έξω από το σπίτι του Lennon στο Λίβερπουλ, πραγματοποιώντας ολονύκτια εκδήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here