22/6/2011
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ – 21:30
Στο ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

Και να’μαι εδώ μαζί σου σε ένα κόσμο μελαγχολικό, χορεύοντας το τάνγκο που αγαπούσαμε σαν πρωτο-ιδωθήκαμε…
Όσο η μουσική παίζει, αναπολούμε τις ημέρες εκείνες όταν η αγάπη μας ήταν σαν ένας χαρακτηριστικός ήχος που δεν μπορούσαμε εύκολα να ξεχάσουμε…
Καθώς φιλώ το μάγουλό σου,  ξέρω πως δεν χρειάζεται να μιλάμε ενώ τα βιολιά, σαν χορωδία, εκφράζουν την επιθυμία…
Τον πόθο που τότε γνωρίζαμε καλά…
Γι’ αυτό κράτα με σφιχτά στην αγκαλιά σου το βράδυ αυτό…

Here am I with you in a world of blue
And we’re dancing to the tango we loved when first we met
While the music plays, we recall the days
When our love was a tune that we couldn’t soon forget
As I kiss your cheek, we don’t have to speak
The violins, like a choir, express the desire
We used to know not long ago
So just hold me tight in your arms tonight

Tango Azul [Blue Tango] by Los Tres Diamantes

Το απόλυτο πάθος στη …σκιά του Λόφου!

Δώδεκα καλλιτέχνες από τη μακρινή Αργεντινή ανεβαίνουν την Δευτέρα 18 Ιουλίου στη σκηνή του Λυκαβηττού για να αφηγηθούν μικρές ερωτικές ιστορίες μιας εκρηκτικής μουσικοχορευτικής παράστασης … του TANGO AZUL!

Το Θέατρο του Λυκαβηττού θα μεταμορφωθεί – για λίγες ώρες την Δευτέρα 18 Ιουλίου – σε μια Μιλόνγκα (Milonga)! Το γνωστό και ιστορικό μπαρ της Αργεντινής. Στο σημείο συνάντησής τους λοιπόν, σε ένα τάνγκο μπαρ του Μπουένος Άιρες, βλέπουμε τρία χορευτικά ζευγάρια και μια τραγουδίστρια που συναντιούνται μετά από καιρό για να «αφηγηθούν» με το δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο σύντομες ιστορίες από το παρελθόν και το παρόν τους.

Κοφτές και αισθησιακές κινήσεις γεμάτες πάθος. Γεμάτες πόνο και χαρά. Κινήσεις που στροβιλίζονται στη  σαγήνη και παρασύρονται από τον πόθο! Γιατί μόνο έτσι ο αργεντίνικος χορός του έρωτα, το Τάνγκο, ξέρει να …εκφράζεται.

Έξι γνωστοί χορευτές, οι Πάμπλο Ογιέντα & Μπεατρίζ Ρομέρο (Pablo Ojeda & Beatriz Romero), οι Ντανιέλ Φερό & Λορένα Μέρμελσταϊν (Daniel Ferro & Lorena Mermelstein) και οι Χόρχε Ραμίρεζ & Νελίδα Μιλιόνε (Jorge Ramirez & Nélida Miglione) αλλά και μια σημαντική ερμηνεύτρια η Πατρίσια Νόρα (Patricia Nora) – που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το Tango Passion – αναλαμβάνουν μέσα από τις αριστοτεχνικές χορευτικές τους κινήσεις αλλά και μέσα από τους ερωτικούς στίχους των τραγουδιών, να μας …μυήσουν στο απόλυτο πάθος ενός ανεκπλήρωτου έρωτα, στον πόνο εκείνου που χάνει ό,τι ποθεί, στην ερωτική απόγνωση με το εντυπωσιακό Tango Azul.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πάμπλο Ογιέντα & η Μπεατρίζ Ρομέρο εκτός από επαγγελματίες χορευτές είναι και καθηγητές και χορογράφοι του αργεντίνικου τάνγκο και θεωρούνται ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ζευγάρια που ασχολούνται με αυτό το χορό, λόγω της καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής τους εκπαίδευσης.  Ήταν το πρώτο ζευγάρι χορευτών τάνγκο στη Μαδρίτη και ήταν πρωτοπόροι στο να διδάξουν το τάνγκο σχεδόν σε κάθε Ισπανική πόλη.

Την ορχήστρα – η οποία απαρτίζεται από πέντε σολίστες – διευθύνει ο γνωστός βιρτουόζος του μπαντονεόν (και όπως – συχνά – χαρακτηρίζεται, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς μουσικούς τάνγκο της γενιάς του) Λουτσιάνο Γιούνγκμαν (Luciano Jungman).

Τις χορογραφίες και την δραματουργία του Tango Azul υπογράφουν η Σούζαν Λαντούα (Susanne Landua) και ο Φιλίπ Λιζόν (Philippe Lizon) – ένας ενθουσιώδης χορευτής τάνγκο και μαθητής του Μωρίς Μπεζάρ (Maurice Béjart).

Μικρές ερωτικές ιστορίες από δώδεκα καλλιτέχνες που ανεβαίνουν στη σκηνή του Λυκαβηττού την Δευτέρα 18 Ιουλίου για να τις «αφηγηθούν» μέσα από μια εκρηκτική μουσικοχορευτική παράσταση μοιραίου πάθους. Του Tango Azul!

Προπώληση Εισιτηρίων:
www.ticketservices.gr, Public,  Στοά Πεσμαζόγλου ( Πανεπιστημίου 39 )

*Θα  υπάρχει  δωρεάν λεωφορείο από την οδό Σαρανταπήχου για την μεταφορά προς το θέατρο  Λυκαβηττού.

Τιμές  Εισιτηρίων: 30€ & 40€
Εκπτωτικό  εισιτήριο για νέους μέχρι 25 ετών & για άτομα άνω των 65 ετών (με επίδειξη ταυτότητας): 20€

TANGO AZUL- Η Ιστορία…

Το Τάνγκο Αζούλ είναι ένα σόου με θεατρική βάση. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Μπουένος Άιρες κοντά στην αλλαγή του αιώνα. Σε μια μιλόνγκα οι μουσικοί, οι χορευτές και μια τραγουδίστρια συναντιούνται και βιώνουν μεταξύ τους μια σύντομη αναδρομή της ζωής τους μέσα από επεισόδια με διάφορους χαρακτήρες να παρουσιάζονται. Η τραγουδίστρια – που είναι και η ιδιοκτήτρια της Μιλόνγκα – τραγουδάει ή αφηγείται αυτά τα επεισόδια.

Το σόου αγγίζει ξανά και ξανά τις προσωπικές εμπειρίες αυτών των ανθρώπων μέσα από μικρές ιστορίες που μπορεί να έχουν συμβεί στο παρελθόν ή να συμβαίνουν στο παρόν. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο  χρόνο, οι χαρακτήρες βιώνουν όλες τις φάσεις του ανθρώπινου συναισθήματος και μετά βρίσκονται να έχουν μεταφερθεί στο εδώ και τώρα της Μιλόνγκα! Όχι μόνο οι χορευτές αλλά και οι μουσικοί και η τραγουδίστρια εμπλέκονται στα γεγονότα, αναπαριστώντας τυπικές φιγούρες από τον φανταχτερό κόσμο του τάνγκο.

Πολλά επεισόδια έχουν προέλθει από τις πρώτες ημέρες του τάνγκο όπως το πως το «Γερμανικό» μπαντονεόν ήρθε στην Αργεντινή. Σε εκείνη την εποχή, περίπου 100 χρόνια πριν, το Μπουένος Άιρες υπέφερε από μια έντονη έλλειψη γυναικών! Η πλειοψηφία των μεταναστών που έφταναν από την Ευρώπη, κυρίως από την Ιταλία, ήταν άντρες που δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά στην πατρίδα τους. Οι μετανάστες ζούσαν σε απόλυτη φτώχεια στα προάστεια του Μπουένος Άιρες. Εδώ, επίσης, ζούσαν οι πόρνες και οι άνεργοι Vaqueros (cowboys) από τα αργεντίνικα ράντσα. Όλοι μαζί δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μίγμα που επέτρεψε στην πορνεία και το παραεμπόριο να ανθίσουν. Αυτό το περιβάλλον ήταν που έδωσε ζωή και στο τάνγκο!

Φυσικά το Tango Azul ερευνά αυτή την ιστορία παρουσιάζοντας σχετικές σκηνές από τα μπαρ τα οποία παρείχαν όλο το «γόνιμο έδαφος» για την ανάπτυξη του τάνγκο. Ζιγκολό που χορεύουν μαζί, ένας μαστρωπός που επιχειρεί να «ορίσει» τα κορίτσια του. Ο τζόγος συνήθως βρίσκεται πάντα κοντά όπου ανθίζει η πορνεία και οι μαστρωποί σπαταλούν τα χρήματά τους στα άλογα. Σε γενικές γραμμές είναι ένα κόσμος που κατοικείται από τους «νικημένους».

Η απώλεια και η ανικανοποίητη αγάπη είναι το κύρια θέματα στα περισσότερα τάνγκο που τόσο παθιάρικα και ερωτικά αποδίδονται. Η μελαγχολία των προαστείων είναι μια από τις κυρίαρχες μορφές του τάνγκο. Στο Tango Azul ωστόσο, και οι χαρούμενες σκηνές έχουν το δικό τους μερίδιο! Τα χορευτικά ζευγάρια παίζουν την «τυφλή αγελάδα» και μαζί με τους μουσικούς και την τραγουδίστρια με μεγάλη χαρά και αρκετό θόρυβο γιορτάζουν τα γενέθλια της Μιλόνγκα!

Η ζέση για τη ζωή και για τα παιχνίδια ενώνονται ξανά μέσα από τους χορευτές και τη μουσική. Το έντονο συναίσθημα του τάνγκο εκτίθεται μέσα από τους μουσικούς στις πρώτες νότες τους, ανοίγοντας το δρόμο στον βιρτουόζο του μπαντονεόν, Λουτσιάνο Λάνγκμαν. Κυρίαρχα στοιχεία σε αυτό το τάνγκο σόου είναι η διαρκής πάλη των φύλων που αναζητούν και βρίσκουν τη σύγκρουση και την αρμονία, το χωρισμό και την επανένωση. Το τάνγκο μπορεί να εμπεριέχει όλα τα παραπάνω στοιχεία. Γιατί το τάνγκο είναι όλα αυτά!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here