31/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Παρά το γεγονός ότι ο Freddie Mercury έχει αποβιώσει εδώ και είκοσι χρόνια, υπάρχει πιθανότητα να τον …ξανακούσουμε σε ένα νέο άλμπουμ των Queen!

Ο Freddie Mercury δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος και ιδιοφυής μουσικός που με τις δημιουργίες του έβαλε τους Queen στα μεγαλύτερα συγκροτήματα του κόσμου, αλλά και μια μοναδική φωνή που δεν επαναλαμβάνεται. Και, σύμφωνα με την Daily Star στην οποία μίλησε ο Brian May, υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να ξανακούσουμε αυτή τη φωνή σε νέα τραγούδια, όσο «νέα» μπορούν να χαρακτηριστούν τραγούδια που ηχογραφήθηκαν πριν το θάνατο του Freddie.

Ο κιθαρίστας των Queen, Brian May, θεωρεί ότι υπάρχει αρκετό υλικό για ένα νέο άλμπουμ των Queen. “Τα τραγούδια υπάρχουν. Το ερώτημα είναι αν θα βρεθεί ο χρόνος για να γίνει σωστά η παραγωγή”, έγραψε η εφημερίδα.

Ο May με τον ντράμερ του γκρουπ, Roger Taylor, προσανατολίζονται να ψάξουν τα αρχεία από παλιές ηχογραφήσεις του συγκροτήματος, τα demo και λοιπό υλικό και να προχωρήσουν σε μια προεπιλογή τραγουδιών. Το υλικό που υπάρχει, στο οποίο όπως πάντα «πρωταγωνιστεί» η φωνή του Freddie Mercury, πρέπει να «καθαριστεί», να περάσει νέες επεξεργασίες και να ολοκληρωθεί σε μια παραγωγή που απαιτεί πολύ χρόνο. Ο May αυτή την εποχή δεν διαθέτει τον απαραίτητο χρόνο, καθώς δουλεύει σε μια αναθεώρηση του μιούζικαλ “We Will Rock You” που παίζεται εδώ και δέκα χρόνια στο Λονδίνο.

Ίσως, όμως, τη συλλογή των ηχογραφήσεων αναλάβει στην αρχή ο Taylor. Ας ελπίσουμε να επιτύχουν στην αποστολή τους οι δύο μουσικοί και να ξανακούσουμε τη φωνή του Freddie σε νέα τραγούδια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here