14/1/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου

To έχουμε γράψει αρκετές φορές πως το 2011, δισκογραφικά, θα είναι μία εξαιρετική χρονιά αφού θα έχουμε πολλές νέες δισκογραφικές δουλειές από πολύ μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σε όλα τα είδη, όπως η Lady Gaga, η Britney Spears, oι Red Hot Chili Peppers και η PJ Harvey, ενώ αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους και πολυαναμενόμενα ονόματα όπως οι Beady Eye.

Ξεκινώντας από τον μήνα που ξεκίνησε, τον Ιανουάριο, αναμένουμε κυκλοφορίες από πολύ σημαντικά ονόματα κυρίως της indie μουσικής αφού θα ακούσουμε τις νέες δουλειές των Cake (Showroom Of Compassion), των Wire (Red Barked Tree), των Script (Science & Faith), των Cold War Kids (Mine Is Yours). Βέβαια τον συγκεκριμένο μήνα θα έχουμε νέα άλμπουμ κι από την Adele (21) ενώ μέσα στον μήνα αυτό αναμένουμε και τους Limp Bizkit (Gold Cobra) αλλά και τους Ting Tings με το «Kunst». Αυτόν τον μήνα επίσης αναμένεται και το νέο Live άλμπουμ των Pearl Jam (Pearl Jam Live Οn Ten Legs).

Για τον δεύτερο μήνα του έτους, τον Φεβρουάριο, αναμένεται στα δισκοπωλεία τα νέα άλμπουμ των PJ Harvey (Let England Shake), Mogwai (Hardcore Will Never Die, But You Will) αλλά και των Bright Eyes (The People’s Key). Επίσης τον Φεβρουάριο αναμένουμε και το ντεμπούτο των Beady Eye του Liam Gallagher (Different Gear, Still Speeding) χωρίς ωστόσο να ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας.

Για τον Μάρτιο περιμένουμε τον νέο δίσκο του Lupe Fiasco (Lasers) κι αν όλα πάνε καλά θα έχουμε, έπειτα από συνεχόμενες αναβολές, και τον νέο δίσκο των Strokes τον τίτλο του οποίο ακόμα δε γνωρίζουμε. Επίσης τον ίδιο μήνα κυκλοφορεί και η νέα δισκογραφική δουλειά της Avril Lavigne (Goodbye Lullaby) αλλά και της Britney Spears.

Περνάμε έναν μήνα και πάμε στον Μάιο, μήνας που θα κυκλοφορήσουν οι νέοι δίσκοι των Red Hot Chili Peppers του οποίου δε γνωρίζουμε ακόμη το όνομα αλλά και της Lady Gaga (Born This Way). Mε επιφύλαξη γράφουμε πως εκείνο τον καιρό αναμένεται ο νέος δίσκος των R.E.M (Collapse Into Now), των Death Cab For Cutie, των Beastie Boys (Hot Sauce Committee Part 2) αλλά και των Black Lips.

Πέρα από τις παραπάνω κυκλοφορίες υπάρχουν κι άλλα σημαντικά ονόματα που θα κυκλοφορήσουν νέα δουλειά μέσα στη χρονιά που μόλις μπήκε χωρίς ωστόσο να ξέρουμε ακριβείς ημερομηνίες κυκλοφορίας αλλά και τίτλους άλμπουμ σε πολλά από αυτά.

Παρακάτω παραθέτουμε τα κυριότερα ονόματα που αναμένεται ή φημολογείται πως θα κυκλοφορήσουν δίσκο τη νέα χρονιά:
Aerosmith, Beyonce, Blink 182, Blondie, James Blunt (Some Kind Of Trouble), Busta Rhymes (The Chemo), Coldplay, Foo Fighters, Franz Ferdinand, Nelly Furtado (Lifestyle), Green Day, Jane Addiction, Jay-Z & Kanye West (Watch The Throne), Wyclef Jean (If I Were President: My Haitian Experience), Adam Lambert, Madonna, Marilyn Manson, The Mars Volta, Ricky Martin, Matchbox Twenty, Nickelback, No Doubt, The Offspring, Panic! At The Disco, Peter, Bjorn And John, Radiohead, Staind, U2 (Songs Of Ascent), ZZ Top, Amy Winehouse και Rusko.

Ενδέχεται να μην είναι ακριβείς κάποιες από τις ημερομηνίες που είπαμε, αλλά έως και την ώρα που γραφόταν το κείμενο αυτό, αυτές ήταν οι ενδείξεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here