Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου στον ΙΑΝΟ το Αστέρι της Λιλιπούπολης, το νέο CD που κυκλοφορεί από τη MINOS EMI με δημιουργούς τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο στη σύνθεση και τη Ρεγγίνα Καπετανάκη που υπήρξαν συν-δημιουργοί των πρώτων τραγουδιών της Λιλιπούπολης και με τους νέους στίχους του Βασίλη Ρίσβα.

asteri_lilipoupolis_parousiasi_2015_03_003

Ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, η Ρεγγίνα Καπετανάκη, ο Βασίλης Ρίσβας και ο Βασίλης Κωνσταντουλάκης από την MINOS EMI μίλησαν για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ιδέας της Λιλιπούπολης, ενώ οι 12 ηθοποιοί που αποτελούν και τον θίασο της παράστασης που συνεχίζει με επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο το ταξίδι της, τραγούδησαν αποσπάσματα από το νεογέννητο μουσικό παραμύθι.

Στο CD αυτό όλα τα τραγούδια είναι νεογέννητα. Τα πρώτα τραγούδια της Λιλιπούπολης που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους  δημιουργήθηκαν για µια ραδιοφωνική σειρά που επί τέσσερα χρόνια περίπου ακτινοβολούσε από το υπέροχο Τρίτο Πρόγραμμα της τότε ΕΡΤ που δημιούργησε ο Μάνος Χατζιδάκις στη δεκαετία του 1970.

asteri_lilipoupolis_parousiasi_2015_03_001

Τα πρώτα τραγούδια για δεκαετίες ταξίδεψαν μέσα από τρεις ή τέσσερις διαφορετικές γενιές αυτόνομα, ίσως και λίγο μοναχικά, αποκομμένα από την εκπομπή, μεταφέροντας μέσα από τα ευφάνταστα ονόματα των ηρώων, τα μαγικά τοπωνύμια και τους απόηχους της εκπομπής, το κλίμα αυτού του οράματος.

Και όμως μέσα στα χρόνια αυτά ήταν σαφές ότι η Λιλιπούπολη δεν ήταν απλά ένα Μουσείο. Ήταν ένας ζωντανός πυρήνας ανοιχτός στο μέλλον. Ανέκδοτες ιστορίες, σενάρια, ιδέες, μελωδίες ανυπομονούσαν να ξαναγεννηθούν σε µια άλλη στιγμή και εποχή.

asteri_lilipoupolis_parousiasi_2015_03_002

Έτσι η Ρεγγίνα Καπετανάκη που κυοφόρησε την αρχική Λιλιπούπολη, αποφάσισε με τον Βασίλη Ρίσβα -νέο αίμα- να ανοίξουν τον φεγγίτη και να κοιτάξουν στον ουρανό. Με το τηλεσκόπιο του Δρ. Δρακατώρ να δουν το μικρό αστεράκι να ζητάει επίμονα να μας  πει την ιστορία του.

Τα νέα τραγούδια που συνέθεσε ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος εκφράζουν το θάρρος και την τόλμη που το Αστεράκι της Λιλιπούπολης απέδειξε ότι έχει . Εκφράζουν όμως και άλλα πράγματα, όπως το αίσθημα της αλληλεγγύης αλλά και µια διαφορετική ματιά του παιδιού µε την Φύση και τα ζωντανά πλάσματα, κάνοντάς τα να τα δουν πιο ευφάνταστα, πιο ποιητικά και µε αληθινό σεβασμό.

asteri_lilipoupolis_parousiasi_2015_03_004

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here