27/5/2014
www.musiccorner.gr

To Band Complete Project της SAE Athens επιστρέφει δυναμικά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά με την πρώτη επίσημη κυκλοφορία του αγγλόφωνου alternative rock γκρουπ, Fool In The Box, με τίτλο “Faces”, το οποίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 21 Ιουνίου στο Six D.o.g.s., με ελεύθερη είσοδο.

 

fool_in_the_box_dt_2014_05

Το πρώτο ΕΡ της τριμελούς μπάντας περιλαμβάνει πέντε δικές τους συνθέσεις και θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στις 21 Ιουνίου. Ο ήχος τους είναι επηρεασμένος από τη μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’90, που συνδυάζεται περίτεχνα με σκοτεινά φωνητικά, δυνατά κιθαριστικά riffs, έντονα progressive στοιχεία, αλλά και μελωδικές εξάρσεις. Παράλληλα, η ιδιαιτερότητα του ήχου τους ενισχύεται από τους στίχους που είναι εμπνευσμένοι από την καθημερινότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Το Faces ηχογραφήθηκε στα στούντιο της SAE Athens και το πρώτο κομμάτι που ξεχωρίζει είναι το “Leap Of Faith.

Το Band Complete project είναι ένα πρωτοποριακό και μοναδικό παγκοσμίως εκπαιδευτικό project της SAE Athens, όπου οι σπουδαστές των τμημάτων Music Business Diploma και Advanced Audio Production Diploma καλούνται να συνεργαστούν με επαγγελματίες του χώρου, από φωτογράφους, ηχολήπτες και παραγωγούς, μέχρι σκηνοθέτες και υπεύθυνους διοργάνωσης συναυλιών, για να προωθήσουν μία μπάντα. Από το στάδιο της παραγωγής, των ηχογραφήσεων, μέχρι τη δημιουργία videoclip και φωτογράφισης, το project ολοκληρώνεται με τη δημιουργία ενός EP και της live παρουσίασης, ενσωματώνοντας πλήρως την έννοια του 360° Artist Management & Production, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Μετά τους Puta Volcano, τους Stonebringer και τους Skinny Whales, συγκροτήματα που αναδείχτηκαν μέσα από αυτή την απρόβλεπτη, έντονη, αλλά κυρίως επιμορφωτική διαδικασία, τη σκυτάλη παίρνουν οι Fool In The Box!

 Oι Fool In The Box…

To τριμελές συγκρότημα αποτελείται από τον Απόλλωνα Αβατάγγελο (κιθάρα/φωνητικά), τον Άγη Βουγά (μπάσο), και τον Γιώργο Ράδο (τύμπανα), οι οποίοι από το 2006 έως και σήμερα δίνουν δυναμικά το παρόν στην εγχώρια ροκ σκηνή. Ο ήχος τους είναι έντονα επηρεασμένος από τη μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’90, που συνδυάζεται περίτεχνα με σκοτεινά φωνητικά, δυνατά κιθαριστικά riffs, αλλά και μελωδικές και ατμοσφαιρικές εξάρσεις. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, ανήκουν στη γενιά που μεγάλωσε με Nirvana και Soundgarden, αλλά παράλληλα λατρεύουν τους Tool και τους Mars Volta. Οι Fool In The Box καταφέρνουν να συνδυάσουν όλες αυτές τις rock καταβολές τους με επιτυχία, δημιουργώντας το δικό τους εκρηκτικό μίγμα. Η ιδιαιτερότητα του ήχου τους ενισχύεται από τους στίχους των κομματιών, που εμπνέονται και αντικατοπτρίζουν την αστική καθημερινότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ανθρώπινες σχέσεις.
Παράλληλα, το συγκρότημα ξεχωρίζει και για τη δυναμική του σκηνική παρουσία. Έχουν ήδη στο ενεργητικό τους πολλές live εμφανίσεις, τόσο δικές τους, όσο και ως opening act σε άλλες μπάντες, όπως στους Oi Va Voi, Master of Disguise, Sleepin Pillow, κ.ά..
Δισκογραφικά, έχουν συμμετάσχει με το “Decently Behaved” στη συλλογή της Spinalonga records “In the junkyard Vol.3”, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν ψηφιακά το πρώτο επίσημο EP τους με τίτλο Faces, μέσα από το εκπαιδευτικό project της SAE Athens, Band Complete. Το EP αποτελείται από πέντε νέα κομμάτια σε στίχους του Απόλλωνα Αβατάγγελου και μουσική των Fool In The Box. Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζουν το πρώτο τους άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει το χειμώνα.

Σάββατο 21 Ιουνίου
Είσοδος Ελεύθερη

Six D.o.g.s.
Αβραμιώτου 6-8,
Μοναστηράκι

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here