22/9/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Από την …κρητιδική εποχή (περίπου 85.000.000 χρόνια νωρίτερα) μας έρχεται το νέο άλμπουμ των Kasabian, που είναι το τέταρτο της καριέρας τους και κυκλοφόρησε τη Δευτέρα στη Βρετανία. Αυτά τα μικρά προϊστορικά πλάσματα ήταν μοναχικά. Κατά κάποιο τρόπο θυμίζει εμάς : οι Kasabian εναντίον όλου του κόσμου. Πάντα είχα μια εμμονή με ονόματα δεινοσαύρων, αμφιβίων, φιδιών. Ακούγονται υπέροχα. Έχουν εκπληκτικά λατινικά ονόματα”, δήλωσε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος John Kennedy στον XFM.

Ήταν μικρά αλλά τα μοναδικά που μπορούσαν να νικήσουν τον τυραννόσαυρο. Ο T Rex είναι, τρόπον τινά, η μουσική βιομηχανία. Αυτό λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα. Αλλά, στην τελική, είναι απλά μια θαυμάσια λέξη. Επιπλέον ήταν ευφυές και γρήγορο”, συμπλήρωσε ο κιθαρίστας του γκρουπ Serge Pizzorno που έγραψε όλα τα τραγούδια.

Η ολοκλήρωση του άλμπουμ από την γραφή των στίχων και της μουσικής μέχρι την ηχογράφηση των κομματιών, την τελική επιλογή και την παραγωγή τους, έγινε μέσα σε έξι μήνες και ήταν έτοιμο στις αρχές του έτους. Μας πήρε ένα εξάμηνο να ετοιμάσουμε το άλμπουμ. Τώρα, επιτέλους, κυκλοφορεί. Μείναμε αρκετό καιρό χωρίς να αλλάξουμε κάτι ή να το κυκλοφορήσουμε, καθώς ήταν ολοκληρωμένο από τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο”, ολοκλήρωσε ο Pizzorno.

Το πρώτο single που κυκλοφόρησε ήταν το “Switchable Smiles” και δινόταν από τις 7 Ιουνίου ως bonus σε όσους παρήγγελναν το άλμπουμ μέσω του επίσημου site του συγκροτήματος, ενώ το κομμάτι περιλαμβάνεται και στο soundtrack του computer game FIFA 12 της EA Sports.

Άλλο κομμάτι που είχε ακουστεί αρκετά νωρίτερα είναι το “La Fee Verte” που περιλαμβάνεται στην ταινία “London Boulevard”, παρά το γεγονός ότι στο άλμπουμ υπάρχει μια διαφορετική έκδοση, ενώ το “Days Are Forgotten” ακούγεται στα ραδιόφωνα από τα μέσα Ιουλίου.

Μια instrumental εκδοχή του “Switchable Smiles” θα ακούγεται και σε αθλητική εκπομπή του BBC για τη φετινή περίοδο, ως «χαλί» κάτω από την φωνή του παρουσιαστή που παρουσιάζει τα αποτελέσματα των αγώνων.

Πριν παραθέσουμε τους τίτλους των τραγουδιών του άλμπουμ, θα σχολιάσουμε ότι ίσως οι Kasabian επέλεξαν αυτόν τον τίτλο θεωρώντας ότι ο Velociraptor τους «μοιάζει» σε ταχύτητα και εξυπνάδα. Ο ράπτορας ήταν ο πιο γρήγορος από όλη την οικογένεια των δεινοσαύρων ενώ είχε και τον μεγαλύτερο εγκέφαλο, που συναρτάται άμεσα με την ευφυία του!

Τα κομμάτια του άλμπουμ:
Let’s Roll Just Like We Used To
Days Are Forgotten
Goodbye Kiss
La Fee Verte
Velociraptor!
Acid Turkish Bath (Shelter fron the Storm)
I Hear Voices
Re-wired
Man of Simple Pleasures
Switchable Smiles
Neon Noon

Το άλμπουμ κυκλοφορεί και σε Deluxe DVD έκδοση με extra DVD από τη συναυλία του συγκροτήματος στην O2 Arena του Δουβλίνου στις 27 Νοεμβρίου του 2009.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here