Γράφει η Ιωάννα Γκόγκου
Φωτογραφίες: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr
Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

———————————————————–

Έχω βαρεθεί αυτό το παιχνίδισμα στον καθρέφτη… σου μιλώ, μου μιλάς μα δεν απαντά κανένας.

Έχω βαρεθεί να ουρλιάζω μονάχος σε ένα κόσμο που αν φωνάξεις λίγο ακόμα, φοβάσαι να μην σπάσει το καλούπι από γυαλί.

Κάνω να τεντώσω το χέρι, να πάρω φόρα και να τα διαλύσω όλα. Θέλω να αρπάξω το χθες και να το κάνω «τώρα και πάντα». Πλησιάζω και κραυγάζω, με κοιτώ να δακρύζω και όμως δεν έχω δάκρυα στα μάτια.

Τι συμβαίνει;

Γιατί δεν μου μιλάς ποια;

Γιατί αυτό το γαμη..νο  στόμα σου ανοίγει μα δεν ακούω τίποτα από αυτό;

Μίλα μου που να σε πάρει!

Μην με κοιτάς μονάχα…

Περιμένω… περιμένω…

I want to, I want to be someone else or I’ll explode
Floating upon the surface for
The birds, the birds, the birds

Σωριάζομαι και με κοιτώ…

Ένα κομμάτι καθρέφτη και τίποτα άλλο δεν είσαι… μένεις μεταίχμιος, ήρεμος, μονάχα με μια στάλα ιδρώτα καρφωμένη στο πετσί σου… εκεί πάνω από το βλέμμα… Νεκρό και αυτό.

Χορεύω μπροστά σου… σε κοιτώ λάγνα και λικνίζομαι…

Νιώθω σαν κούνια στον αέρα, με φυσά ο άνεμος και παίρνω την φορά που εγώ θέλω.

Φοβάμαι…

Σε κοιτώ κάθε μέρα, μα είσαι διαφορετικός…

Με θέλεις;

You want me, well, come on and break the door down
You want me, fucking come on and break the door down
I’m ready, I’m ready, I’m ready, I’m ready, I’m ready…

Έλα… έλα… κλείσε το φως και  καληνύχτα.

———-

* Radiohead

Οι Radiohead αποτελούνται από πέντε μέλη, τους Thom Yorke (φωνητικά, κιθάρα, πιάνο), Jonny Greenwood (κιθάρα, πλήκτρα, διάφορα), Ed O’Brien (κιθάρα, δεύτερα φωνητικά, κρουστά), Colin Greenwood (μπάσο και πλήκτρα), Phil Selway (ντράμς και κρουστά), όλοι τους σχολικοί φίλοι.

Δημιουργήθηκαν το 1986, με ακριβώς την ίδια σύνθεση που έχουν μέχρι σήμερα. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν συμμαθητές στο δημόσιο σχολείο αρρένων Abingdon School, στα προάστια της πόλης της Οξφόρδης. Η ενασχόλησή τους με τη μουσική οδήγησε στη δημιουργία ενός συγκροτήματος, αρχικά με τον τίτλο “On A Friday”, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, το Σεπτέμβριο του 1986 στην Οξφόρδη. Η δραστηριότητα του συγκροτήματος περιορίστηκε σημαντικά, την περίοδο που τα μέλη του φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο και επαναεμφανίστηκε στο προσκήνιο το 1991, τόσο μέσα από ζωντανές εμφανίσεις όσο και μέσα από την κυκλοφορία demo ηχογραφήσεων (γνωστές ως Manic Hedgehog Demo). H δημοτικότητα των On A Friday σταδιακά αυξήθηκε, γεγονός που οδήγησε στην εμφάνισή τους στο πρωτοσέλιδο του τοπικού μουσικού περιοδικού Curfew, αλλά και στο ενδιαφέρον δισκογραφικών εταιρειών. Την ίδια περίοδο, το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο με την EMI, που προέβλεπε την κυκλοφορία έξι άλμπουμ, ενώ παράλληλα μετονομάστηκε, κατόπιν εντολής της δισκογραφικής τους εταιρείας. Το όνομα Radiohead προήλθε από το ομώνυμο τραγούδι των Talking Heads, που περιέχεται στον δίσκο True Stories.

Το πρώτο EP των Radiohead, με τίτλο Drill, κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1992 και λίγο αργότερα ξεκίνησαν να ηχογραφούν το πρώτο άλμπουμ τους, στην παραγωγή του οποίου εργάστηκαν οι Paul Kolderie και Sean Slade, γνωστοί για τη συνεργασία τους με τους Pixies και τους Dinosaur Jr.. Ο δίσκος ολοκληρώθηκε στη διάρκεια τριών εβδομάδων και κυκλοφόρησε το 1993 με τίτλο Pablo Honey. Αρχικά δεν είχε μεγάλη επιτυχία και το πρώτο single του δίσκου με τίτλο Creep (που είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα, το 1992) άργησε να προκαλέσει την προσοχή του κοινού. Όταν γύρω στα μέσα του 1993 η μπάντα άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστή, το σινγκλ επανακυκλοφόρησε και έφτασε μέχρι το νούμερο 7 των βρετανικών πωλήσεων, αποτελώντας μέχρι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες των Radiohead.

Το κομμάτι αυτο, έχει γίνει soundtrack στην ταινία Romeo and Juliet, του william Shakespeare…

http://radiohead.com/

———-

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here