Γράφει η Ιωάννα Γκόγκου
Φωτογραφίες: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

———————————————————–

Ο ήχος σου τρυπάει το μυαλό μου, οι αισθήσεις μου αν και νεκρές εδώ και καιρό, είναι πιο δυνατές από ποτέ.

Βρίσκεσαι μέσα μου… σε νιώθω στην φλέβα εκείνη που κυλά το νερό των παράλληλων στιγμών μας. Νερό που δεν πίνεται, νερό που δεν ξεβγάζει και ούτε γεννά ζωή, νερό που δηλητήριο μοιάζει…

Στάζει…

Ποτίζει…

Ζω…

Strange infatuation seems to grace the evening tide.
I’ll take it by your side.
Such imagination seems to help the feeling slide.
I’ll take it by your side.
Instant correlation sucks and breeds a pack of lies.
I’ll take it by your side.
Oversaturation curls the skin and tans the hide.
I’ll take it by your side.

Ήχος και πάλι στα κλειστά αυτιά μου, ήχος και μια φωνή να σπαρταρά μέσα στα σωθικά, εκείνα που κατοικεί σαν Θεός ο καρπός σου!

Πνίγομαι, πονάω, σε ζητώ… με πιάνεις, αγκιστρώνεσαι από την καρδιά μου και μένεις εκεί… το νερό έγινε αίμα… Το βλέπεις και μένεις εκεί.

Δεν είναι καρδιά πια, είναι το κέλυφος της ψυχής μου, πεσμένο σε λάσπες, πλασμένο από σάρκα και νερό…

Θεός στην μήτρα των σκέψεων μου, καρπός που τρέφεται από μένα…

Είσαι εγώ… είμαι η διαταραχή στο καθρέφτισμα μου…

Ξέφτισμα…

Εγώ…

tick – tock
tick – tick – tick – tick – tick – tock

Που είναι εκείνο το συρματόπλεγμα που τάχα έπλεκες τα πιο αγνά σου βράδια;

Κεντούσες μου πα ‘νε με μόχθο τα προικιά σου και τώρα γυρνάς και στρίβεις μια λαβωματιά σ’ εμένα…

Πρόσωπο με πρόσωπο, χέρι με χέρι…

Εγώ με εμένα…

Με αγαπώ…

I ‘m unclean, a libertine
And every time you vent your spleen,
I seem to lose the power of speech,
Your slipping slowly from my reach.
You grow me like an evergreen,
You never see the lonely me at all

———-

Placebo
Οι Placebo ιδρύθηκαν από τους Brian Molko (φωνή και κιθάρα) και Stefan Olsdal (μπάσο) όταν αυτοί γνωρίστηκαν τυχαία το 1994. Αν και αρχικά είχαν το όνομα Ashtray Heart, το συγκρότημα σύντομα κατέληξε στο όνομα Placebo. Αρχικά ο ντράμερ του σχήματος ήταν ο Robert Schultzberg, αλλά αργότερα ο Steve Hewitt πήρε τη θέση του το 1997. Ο τελευταίος ανακοίνωσε, τον Οκτώβριο του 2007, την αποχώρηση του από το συγκρότημα λόγω προσωπικών και μουσικών διαφορών…

Λέγεται πως κάποια από τη δημοσιότητα τους οφείλεται στον περίεργο συνδυασμό των σεξουαλικών προτιμήσεων των μελών του (ο Molko είναι αμφιφυλόφιλος, ο Olsdal είναι ομοφυλόφιλος), καθώς και στον ιδιόρρυθμο τρόπο ζωής τους, που συχνά αναφέρεται στα τραγούδια τους (ο τίτλος του τραγουδιού «Special K», για παράδειγμα, είναι μία αναφορά στο ναρκωτικό κεταμίνη). Eπίσης, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος (Brian Molko) ήταν ζευγάρι με την Helena Berg, με την οποία απέκτησε και ένα γιo τον οποίο ονόμασαν Cody. Τώρα πια δεν διατήρουν καμία σχέση, αφού είναι χωρισμένοι. Την κηδεμονία του παιδιού έχει αναλάβει η μητέρα του, ενώ ο πατέρας το βλέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα, και του αφιερώνει άπλετο χρόνο.

Οι Placebo to 1998 εμφανίστηκαν σαν Super Furry Animals στην ταινία Velvet Goldmine του Τοντ Χέινς, συμμετέχοντας και στο soundtrack (wikipedia)

David Bowie
Το πραγματικό όνομά του είναι David Robert Jones και γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 8 Ιανουαρίου 1947. Είναι μουσικός, ηθοποιός, μουσικός παραγωγός & ενορχηστρωτής. Για περισσότερες από 4 δεκαετίες, το όνομά του αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας pop rock σκηνής.

Το 1969, το πρώτο του κι όλας τραγούδι “Space Oddity”, έφτασε στο top5 των charts της Βρετανίας! Από τότε κυκλοφόρησε πολλά albums και έκανε τεράστιες επιτυχίες στο χώρο. Το τελευταίο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2003 με τίτλο “Reality”.

Η ζωή του ήταν γεμάτη ίντργικες και πάθη, ενώ δεν δίστασε ποτέ να ομολογήσει ότι ήταν αμφιφυλόφιλος, ωστόσο το 1983 σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone είπε πως η αμφιφυλοφιλία ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.

Το 1969 παντρεύτηκε την Angela με την οποία απέκτησαν ένα γιο. Αργότερα χώρισε και έκανε νέο γάμο με το μοντέλο από τη Σομαλία Iman Abdulmajid με την οποία απέκτησε μια κόρη.

Έχει τιμηθεί με αναρίθμητα μουσικά βραβεία…

———-

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here