Γράφει η Ιωάννα Γκόγκου
Φωτογραφίες: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr
 Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

———————————————————–

Μια φορά και  έναν καιρό, ζούσε μια όμορφη πριγκηπέσα με μακριά ασημένια μαλλιά. Αγαπούσε τόσο πολύ τον ουρανό, που δεν έπαιρνε τα μάτια της από πάνω του… ούτε καν την νύχτα. Έβλεπε τα αστέρια να χορεύουν στο σκοτάδι και τα ζήλευε τόσο, που χόρευε μονάχη της στο δωμάτιο.

Είχε φτιάξει το χώρο, ώστε να μοιάζει και με εκείνο το κομμάτι ουρανό που τόσο λάτρευε. Μικρά κεράκια που κύκλους έκαναν μεταξύ τους, σεντόνια  σκούρα να καλύπτουν το ταβάνι  και  μια όμορφη χρυσή μπάλα να στέκεται στον κέντρο σαν φεγγάρι.

Little star
So you had to go
You must have wanted him to know
You must have wanted the world to know
Poor little thing
And now, they know

Κάθε βράδυ υπήρχε και η ίδια σκηνή. Ένα κορίτσι  με το μακρύ λευκό του φόρεμα, τα όμορφα μαλλάκια του, η μικρή γυαλισμένη κορωνίτσα και χιλιάδες μικρά αστερο-κεράκια στο πέρασμα της.

Το πρωί κοιτούσε  έξω από το πέτρινο παράθυρο… Έβλεπε ολόγυρα την φύση, από το χώμα έως ψηλά τον ουρανό. Μόνο που το πρωί τον κοιτούσε με μισό μάτι. Συνήθιζε να τον χαζεύει λίγο και μετά να κάθεται πλάτη, να νιώθει την ζεστασιά πάνω της, μέσα της… και η μικρή σίγουρα ήταν ζεστός άνθρωπος. Κάθονταν με την πλάτη λοιπόν, έκλεινε τα μάτια και τραγουδούσε… μιλούσε συνέχεια για ένα αστέρι… εκείνο που συναντά τα βράδια στον ύπνο της…

Little star
I had to close my eyes
There was a fire at the warehouse
They’re always waiting for a thing like this
Came travelin’ from all the town
For you, little star

Έκλαιγε μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, έβλεπε το ξημέρωμα να την κυνηγά και τρόμαζε ότι θα χαθεί. Ξυπνούσε και έτρεχε στο παράθυρο αν είναι όλα καλά.

Γι’ αυτό και αρκετά βράδια κοιτούσε τα αστέρια… Ήταν φύλακας  τους και σαν έβλεπε την αυγή, τότε τους φώναζε να κρυφτούν.

Όχι δεν ήταν ένα από αυτά ή δεν έφυγε σαν μικρό αστέρι. Ούτε καν έγινε Star της εποχής της. Απλά ήταν τόσο μα τόσο ρομαντική…

Εκείνο το κορίτσι μεγάλωσε και  συνέχισε να κοιτά τον ουρανό τα βράδια…

For you, little star

———-

Stina Nordenstam ή Kristina Ulrika Nordenstam (γεννημένη στις 4 Μαρτίου 1969 στη Στοκχόλμη, Σουηδία).
Η φωνή της, την  οδήγησε σε πρόωρες συγκρίσεις με καλλιτέχνες όπως οι Rickie Lee Jones και Björk. Τα πρώτα άλμπουμ της “Memories of a Colour” και “And She Closed Her Eyes” ήταν σε πιο τζαζ επιρροές με τα στοιχεία του εναλλακτικού ροκ.

Δυναμίτης για το  1997 όταν άρχισε σε πιο πειραματικά μονοπάτια, με το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ γεμάτο με παραμορφωμένες κιθάρες και ασυνήθιστα beats.

Το 1998 το άλμπουμ “people are strange”, ακολούθησε στο ίδιο πνεύμα. Το 2001  μια πιο pop νότα επηρεάζει τον ήχο της Stina Nordenstam, όπου συνεργάζεται σε guest φωνητικά με τον Brett Anderson. Το άλμπουμ του 2004 “The World Is Saved” συνέχισε το δρόμο των τζαζ επιρροών της.

Το κομμάτι “Little star“, ακούστηκε στην ταινία “Romeo & Juliet

———-

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here