Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Κάτι λιγότερο από 2 μήνες απομένουν, για να ξεκινήσει επίσημα ο 63ος διαγωνισμός της Eurovision. Σήμερα, έχουμε το προτελευταίο μέρος από τις χώρες που απαρτίζουν τον πρώτο ημιτελικό, και δε θα σας καθυστερήσω καθόλου. Πάμε να δούμε, ακόμα πέντε χώρες με …μπόλικο ελληνικό ενδιαφέρον.

ΑΡΜΕΝΙΑ:
Ο Sevak Khanagyan  είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της Αρμενίας με το τραγούδι ‘‘Qami”.  Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η χώρα κατεβαίνει με κομμάτι εξ ολοκλήρου στη γλώσσα της. Δυνατή μπαλάντα, με αυθεντικό ήχο, που σε κάποια σημεία μου θυμίζει το ”Not alone” του 2011. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η Αρμενία, έχει παρουσιάσει και καλύτερα δείγματα από αυτό και ίσως οριακά φλερτάρει με έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό, σε έναν αρκετά δύσκολο ημιτελικό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα παρουσιαστεί εντυπωσιακά και αυτό στη σκηνή, όπως και οι δυο προηγούμενες συμμετοχές της Αρμενίας.

ΑΥΣΤΡΙΑ:
Ο 51ος ερμηνευτής της Αυστρίας είναι ο Cesar Sampson με το συμπαθές κομμάτι ”Nobody but you”. Ενδιαφέρουσα η χροιά του Cesar, σε ένα χαλαρό ποπ τραγούδι, χωρίς όμως να είναι κάτι το ιδιαίτερο , και με μεγάλη πιθανότητα να χαθεί ανάμεσα στα αλλά. Βασικά, μετά την Conchita, το χάος για την χώρα, που έχει καταφέρει να τερματίσει τελευταία 8 φορές και μάλιστα τις μισές από αυτές με 0 βαθμούς.

ΚΡΟΑΤΙΑ:
Με απευθείας ανάθεση στη Franka Batelic, η Κροατία κατεβαίνει στο διαγωνισμό με το τραγούδι Crazy”. Καλοδουλεμένη μπαλάντα, που να σας πω την αλήθεια μου, δεν με έψησε ιδιαίτερα. Κυρίως, το video clip με κράτησε να το δω όλο μέχρι τέλους, γιατί αν και δεν είναι μονότονο,  και θυμίζει λίγο μουσική για poll dancing, εντούτοις δεν έχει κάτι ώστε να με πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρει να περάσει τελικό. Αδημονώ και για το πως θα στηθεί στη σκηνή…

ΚΥΠΡΟΣ:
Νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά εδώ, δεν χρειάζονται συστάσεις. Ελένη Φουρέιρα και  ”Fuego”. Η ”Βασίλισσα” της pop, μπορεί να μην κινηθεί σε ρυθμούς ”Regatton”, αλλά με την εκρηκτική της σκηνική παρουσία… ” στο Θεό θα μας πάει”!
”Αυτό το κάτι που έχει”…θα το δείξει στις 8 Μαίου σε όλη την Ευρώπη και σαν ” Άνεμος αγάπης”, θα μας παρασύρει στο ρυθμό του Fuego. Καλή επιτυχία Ελένη! Απολαύστε την!

ΕΛΛΑΔΑ:
Δε θα μπορούσα να κλείσω διαφορετικά σήμερα. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, πώς έγινε η απευθείας ανάθεση στην Γιάννα Τερζή , με το τραγούδι ”Ονείρο μου”. Δε θα σταθώ στη διαδικασία, δεν έχει καμία σημασία πλέον. Δυνατή ερμηνεία της Γιάννας, πολύ ωραία μουσική, στίχος με βαθύ νόημα και σε πρόσφατες δηλώσεις της, είπε πως σκηνικά θα την πλαισιώνουν 4 κοπέλες στα φωνητικά. Πρέπει να αξιοποιηθεί το κομμάτι της γέφυρας και να κάνουμε κάτι έξυπνο και ατμοσφαιρικό στη σκηνή. Αρέσουμε πολύ φέτος, μας έχουν ήδη στην 10η θέση στα στοιχήματα. Θα είμαστε από τις εκπλήξεις στο διαγωνισμό και πιστεύω ακράδαντα ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή θέση. Ρισκάρω να πω και μέσα στη δεκάδα. Ας πάμε για μια φορά, χωρίς γκρίνιες! Καλή επιτυχία Γιάννα!
Μουσική – Στίχοι: Γιάννα Τερζή, Άρης Καλημέρης, Δημήτρης Σταματίου, Μιχάλης Παπαθανασίου

Μείνετε συντονισμένοι στο MusicCorner.gr για το τέταρτο και τελευταίο μέρος του Α’ Ημιτελικού

Δείτε επίσης:
Ακούστε τα τραγούδια των “Big-5″ και της διοργανώτριας Πορτογαλίας
Τα τραγούδια του Α’ Ημιτελικού (α’ μέρος)
Τα τραγούδια του Α’ Ημιτελικού (β’ μέρος)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here