ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Legend (12/2010)

Ύστερα από 2 χρόνια παρουσίας με singles και πολλές live εμφανίσεις, οι IsNoGood κυκλοφορούν την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «Θα γυρίσει ο τροχός» από τη Legend.

Το υλικό δουλεύτηκε από τον Γιώργο Χαλικιόπουλο (που είναι και ο βασικός δημιουργός) και την παρέα του για να μαζευτούν 11 τραγούδια- μικρές ιστορίες, αληθινά, όπως και η ίδια η ζωή!

Οι φίλοι τους κι όσοι τους έχουν δει στα live, τους χαρακτηρίζουν rock. Μεγάλη κουβέντα! Κάπου ανάμεσα στη διάθεση για νέα πράγματα και αλλαγές (Θα γυρίσει ο Τροχός – Όλα θα τ’ αλλάξω), την ανάγκη για επικοινωνία (Έχω ανάγκη να πιστέψω),  τα όνειρα, όσο άπιαστα κι αν είναι καμία φορά (Μη βαρεθώ – Σαν τα πουλιά), τον έρωτα σε… διάφορες μορφές του (Καυτή ανάσα – Ο γιος του ανέμου – Μη μ’ αφήνεις μόνο), ένα Ταξίδι στην αστροφεγγιά, το Ροζ Πάνθηρα, και ένα αποχαιρετιστήριο τραγούδι για ένα φίλο (Λοξός πολεμιστής), κάπου εκεί, είναι και οι IsNoGood!

Είναι αυτό rock; Αν πρέπει να βάλουμε ταμπέλες στη μουσική, ίσως και να είναι. Άλλωστε κατά κάποιο τρόπο, και ο Ζαμπέτας, rock είναι! Το σίγουρο είναι ότι οι IsNoGood ήρθαν να πουν τη δική τους ιστορία, με τραγούδια που μπαίνουν στο αυτί και δεν το χαϊδεύουν απλά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη – eleni_lampraki@musiccorner.gr

To album «Θα γυρίσει ο τροχός» είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος IsNoGood. Ο ήχος τους pop/rock, αισιόδοξος, ξεκούραστος, σε κάνει να ακούς τον δίσκο ευχάριστα παραπάνω από μία φορά. Η ξεγνοιασιά και φαινομενική ελαφρότητα της μουσικής σε καμία περίπτωση δεν κάνει το αποτέλεσμα εύπεπτο ή τα τραγούδια ευκαιριακά σουξεδάκια των δύο μηνών. Ναι, δεν άκουσα κάτι πρωτοποριακό ή εξαιρετικά πρωτότυπο, άκουσα όμως όμορφες μελωδίες που συνέθεσαν μια καλή δουλειά. Οι στίχοι σε κάποια σημεία ήταν προβλέψιμοι, μου έδωσαν όμως την αίσθηση ενός εφηβικού ενθουσιασμού στη δημιουργία αυτού του δίσκου, αίσθηση που συναντάμε σε πολλές ροκ δουλειές.

Πιο συγκεκριμένα το album ξεκινάει δυνατά με το «Ο γιος του ανέμου», μία πολύ καλή επιλογή για πρώτο τραγούδι, καθώς η μελωδία του μπορεί εύκολα να εντυπωθεί και να γίνει η πρώτη επιτυχία του δίσκου. Λίγο πιο pop το επόμενο κομμάτι «Θα γυρίσει ο τροχός», αισιόδοξο το μήνυμα του όπως και σε πολλά άλλα τραγούδια αντίστοιχης θεματολογίας. Το «Ταξίδι στην αστροφεγγιά» είναι η πρώτη μπαλάντα του δίσκου, ένα ρομαντικό τραγούδι όπως υποδηλώνει και ο τίτλος. Με λίγο πιο ηλεκτρονικό ήχο ξεκινάει το «Μη μ΄αφήνεις μόνο», στο ίδιο ύφος με τα προηγούμενα. Η «Καυτή ανάσα» στη συνέχεια, κομμάτι με ίσως λίγο παραπάνω νεύρο απ’ ότι θα έπρεπε, το οποίο κάνει τα κουπλέ λίγο αγχώδη. Με ανυπομονησία περίμενα να ακούσω το επόμενο τραγούδι με τον ευρηματικό τίτλο «Ροζ πάνθηρας». Ελαφρώς τζαζ ενορχήστρωση, κλείνει το μάτι στο ομώνυμο μουσικό θέμα.

Δύο τραγούδια με πιο βαθύ προβληματισμό στον στίχο ακολουθούν, τα «Έχω ανάγκη να πιστέψω» και «Όλα θα τ’ αλλάξω». Πιο μελαγχολικό το πρώτο, πιο allegro το δεύτερο, με αποτέλεσμα το πρώτο να καταντάει κάπως μονότονο σε αντίθεση με το δεύτερο που δε χάνει καθόλου τη δυναμική του. Από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια του δίσκου το «Μη βαρεθώ», με πάρα πολύ ωραίο στίχο. «Σαν τα πουλιά» ο τίτλος του προτελευταίου κομματιού, κλασσική θεματολογία στη ροκ σκηνή, για τα άπιαστα, ταξιδιάρικα όνειρα που κάνει ο καθένας μας. Για το τέλος, μένει ο «Λοξός Πολεμιστής», η δεύτερη καθαρόαιμη μπαλάντα του δίσκου, ένα πραγματικά όμορφο και συναισθηματικά φορτισμένο τραγούδι, καθώς αποχαιρετά κάποιον φίλο. Ίσως να είναι το αγαπημένο μου κομμάτι στο δίσκο αυτό.

Οι IsNoGood μου αρέσουν σαν συγκρότημα όπως μου άρεσε και ο δίσκος τους. Τα τραγούδια βγάζουν έναν ενθουσιασμό και μια αθωότητα που θυμίζουν ελληνικό ροκ λίγο παλιότερης εποχής. Ο Γιώργος Χαλικιόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας αγαπάνε τη ροκ μουσική και αυτό φάνηκε. Ελπίζω να απολαύσετε τα τραγούδια τους όσο κι εγώ!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Ο γιος του ανέμου
02. Θα γυρίσει ο τροχός
03. Ταξίδι στην αστροφεγγιά
04. Μη μ’ αφήνεις μόνο
05. Καυτή ανάσα
06. Ροζ πάνθηρας
07. Έχω ανάγκη να πιστέψω
08. Όλα θα τ’ αλλάξω
09. Μη βαρεθώ
10. Σαν τα πουλιά
11. Λοξός πολεμιστής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here