ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Heaven (12/2010)

Μια πρώτη γεύση της καινούργιας της δισκογραφικής δουλειάς πήραμε με το τραγούδι-προπομπό «Τελευταία φορά», σε μουσική και στίχους του Γιώργου Μουκίδη.
Μια δυναμική μπαλάντα που αγαπήθηκε από την πρώτη ακρόαση και γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή ραδιοφωνικά τραγούδια της εποχής!

Η Κέλλυ Κελεκίδου, στο νέο της album «Άγγελοι στην κόλαση» ερμηνεύει μοναδικά 10 υπέροχα τραγούδια. Ο Χρήστος Δάντης, ο Νίκος Σαρρής, ο Γιώργος Μουκίδης, ο Χριστόφορος Γερμενής, ο Πάνος Φαλάρας, ο Τάσος Παναγής, o Χρήστος Καντζέλης, ο Μάριος Ψιμόπουλος, η Μαργαρίτα Δρούτσα είναι οι δημιουργοί που της εμπιστεύτηκαν τις μελωδίες και τους στίχους τους.

Το τραγούδι-ντουέτο με το Νίκο Κουρκούλη «Δε συγκρίνεσαι» είναι από τα τραγούδια που συγκινούν ιδιαίτερα, ενώ έκπληξη αποτελεί η νέα εκτέλεση του πασίγνωστου τραγουδιού «Αν κάνω άτακτη ζωή». Ανάμεσα στα tracks του album συναντάμε το ήδη αγαπητό «Καλημέρα αγάπη» που υπογράφει ο Νίκος Κουρκούλης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Κώστας Φροντιστήςfr_kostas@musiccorner.gr

Ύστερα από ένα σχετικά μεγάλο διάστημα απουσίας της Κέλλυς Κελεκίδου τόσο από τη δισκογραφία, όσο και από τα νυχτερινά κέντρα, επέστρεψε το χειμώνα που μας πέρασε, με νέα δισκογραφική δουλειά. «Άγγελοι στην κόλαση» είναι ο τίτλος της, και εμείς ψάξαμε ένα ένα τα τραγούδια για να δούμε αν άξιζε αυτή η αναμονή μέχρι να κυκλοφορήσει.

Καλλιτεχνικά, έχουμε να κάνουμε με μια καθαρά λαϊκή τραγουδίστρια, με εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, και φωνή που τις περισσότερες φορές είναι αρκετά καλή με εξαίρεση ορισμένες φορές που προσπαθεί να δώσει παραπάνω από αυτά που μπορεί. Σαν ρεπερτόριο, δεν είναι τεράστια η δισκογραφία της, καθώς είναι σχετικά μικρός ο αριθμός των δισκογραφικών δουλειών της. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά καλά τραγούδια που έχει ερμηνεύσει, πράγμα που σημαίνει ότι κάνει προσεκτικές επιλογές. Και δε μιλάω τόσο πολύ για τα «εύκολα» σουξέ, που έχει πει και από αυτά. Μιλάω για ωραία λαϊκά τραγούδια και μπαλάντες. Σε αυτά πλέον μπορεί να συγκαταλέγεται και το «Τελευταία φορά», ένα τραγούδι που είχε ακουστεί πάρα πολύ πριν καν κυκλοφορήσει ο δίσκος. Πρόκειται για μια μπαλάντα του Γιώργου Μουκίδη που σίγουρα αποτελεί σημαντικό σταθμό στη δισκογραφία της τραγουδίστριας. Τραγούδι που επίσης έχει ξεχωρίσει είναι το «Δεν συγκρίνεσαι» το οποίο είναι το πρώτο ντουέτο της με τον Νίκο Κουρκούλη, μια πολύ ξεχωριστή και τρυφερή μπαλάντα.

Χιλιοτραγουδησμένο σε ζωντανές εμφανίσεις αλλά και σε επανεκτελέσεις, είναι το «Αν κάνω άτακτη ζωή» της Ρίτας Σακελλαρίου, το οποίο αποφάσισε να διασκευάσει η Κέλλυ Κελεκίδου. Και λέω «διασκευάσει» και όχι «επανεκτελέσει», γιατί πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική εκδοχή, που δεν θυμίζει λαϊκό τραγούδι αλλά μια ροκ – unplugged μπαλάντα, που μπορώ να πω ότι με εξέπληξε ευχάριστα! Στα τραγούδια των «εύκολων σουξέ» που προανέφερα, μπορεί να συγκαταλέγεται όμως το «Άγγελοι στην κόλαση». Ένα τραγούδι του Χρήστου Δάντη, το μοναδικό τσιφτετέλι του δίσκου, πανομοιότυπο με πολλά άλλα που έχει γράψει ο ίδιος, ενώ αποδεδειγμένα μπορεί να γράψει πολύ καλύτερα, όταν δεν πέφτει στην παγίδα του σουξέ. Τελικά το μόνο πιο «ευχάριστης διάθεσης» τραγούδι είναι το «Καλημέρα αγάπη» που εντάχθηκε σε cd, αρκετούς μήνες μετά από όταν ακούστηκε για πρώτη φορά. Το «Για μένα» είναι ένα δυνατό ζεϊμπέκικο, μας έχει συνηθίσει η Κέλλυ να έχει τέτοια κομμάτια στα cd της. Προσωπικά ξεχώρισα και το «Με τα μάτια σκότωσε με», ακόμα μια μπαλάντα με πολύ ωραία μελωδία. Από την άλλη το «Σε θέλω» και το «Το μυστικό μου» πέρασαν σχεδόν αδιάφορα γιατί δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο που να τα κάνει να ξεχωρίζουν, καθώς πατούν σε μια συγκεκριμένη συνταγή για λαϊκά καψουροτράγουδα.

Στο σύνολο του λοιπόν είναι ένας δίσκος που δεν μπορώ να πω ότι κάνει τη διαφορά ή έχει κάποιο τραγούδι που προκαλεί τη μεγάλη έκπληξη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια αρκετά καλά τραγούδια που ταιριάζουν απόλυτα στην Κέλλυ Κελεκίδου και στη φωνή της, ενώ αυτή τη φορά αποφεύγει να κάνει “πειράματα” σε ήχους και στυλ που δε μπορεί να υποστηρίξει.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Άγγελοι στην κόλαση
02.Τελευταία φορά
03. Για μένα
04. Πόσο μ’ αγαπάς
05. Με τα μάτια σκότωσέ με
06. Δε συγκρίνεσαι (ντουέτο με τον Νίκο Κουρκούλη)
07. Τα μυστικά μου
08. Σε θέλω
09. Καλημέρα αγάπη (καλώς ήρθες)
10. Αν κάνω άτακτη ζωή (διασκευή)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here