Γράφει η Ιωάννα Γκόγκου
Φωτογραφίες: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

———————————————————–

so you can’t tell me what this life it is for
what to see beneath the lights that is worth for
how am i trembling
of tomorrow

in every birth darkness comes
for another child that will never
reach the stars

Με μια κούκλα αγκαλιά ανεβαίνει τα σκαλιά, διαδοχικά και δίχως ζωή δικής της… σέρνει τη μαύρη κάλτσα του χρόνου και την βαφτίζει άσπρη…

Δανεισμένη από ηλικία παιδική, με μάσκες και σχοινιά να δένουν… να κρύβουν το κορμί της και εκείνη χρόνια πολλά να λέει στο καθρέφτη. Άφαντος είναι και αυτός, μονάχη μιλάει τώρα και με την σκόνη φτιάχνει πρόσωπο για να χαμογελάσει.

“Τρελή του σανατόριο”, έτσι την λέγαν όλοι… και με το δάχτυλο αγκίστρι ματώναν την μιλιά της. Κέντημα στα χείλη της και ύφασμα στα σπλάχνα, μια μικρή αγκαλιά και ένα κουτί μουσικό να είναι η ζωή της.

Σκιά που άφησαν, ο ήλιος να την κάψει και μες το δάσος πρόχειρα φυτέψαν την καρδιά της.

Μικρό κορίτσι έμοιαζε κάποτε η μορφή της, μα τώρα η ίδια χάνεται στους τοίχους των καιρών. Φάντασμα των ονείρων σου θα γίνει αν μιλήσεις, μιλιά από τον λόγο σου θα κλέψει για να πει… και “ότι φοβάσαι έρχεται” σου μουρμουρά για λίγο… και πάλι εκεί στο δάπεδο χάνεται σιωπηλά…

Φυσά και από την πόρτα σου ξεφεύγει ένα  μαντήλι, τα αρχικά για όνομα έχει σταυροβελονιά… να το κρατάς στην τσέπη σου, να νιώθει την ψυχή σου και αν την δεις στο δρόμο σου πες της ένα γεια…

and now, I ‘m getting older
it’s just… that I’m getting older

again…

———-

* “Birthday Song” – Sequence Theory Project

Οι Sequence Theory Project δημιουργήθηκαν το 2006 απ’ τον Ριχάρδο Ορφέα (samples, dj’ing, παραγωγή) και την Έλενα Τόλια (πιάνο, synths, τρομπέτα, ακορντεόν, φωνητικά). Το όνομα του σχήματος είναι εμπνευσμένο από μια φράση του Εμίλ Ζολά (από το “οι Παθογένειες της Δημοκρατίας”), “…πιστεύω σε μια διαρκή αλληλουχία των ανθρωπίνων εκφράσεων, σε μια ατέλειωτη πινακοθήκη ζωντανών πινάκων

Τον περασμένο Σεπτέμβριο κυκλοφόρησαν το πρώτο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ με τίτλο TOYLAND, το οποίο δεν μπορεί κανείς να βρει σε δισκοπωλεία αλλά μόνο στο δίκτυο και στα διάφορα events που συμμετέχουν ή διοργανώνουν. Τώρα γιατί όχι σε δισκοπωλεία; Η απάντηση από τους ίδιους: “…Είμαστε ένα αυτοδιαχειριζόμενο project και θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε όλη αυτή τη θεωρία μας μακριά από τους περιορισμούς και το άγχος της μουσικής βιομηχανίας, την κερδοσκοπία των εταιριών. Μας αρέσει να παίζουμε κυρίως σε ελεύθερους χώρους, στο δρόμο, σε αυτόνομα στέκια ή σε αίθουσες,φεστιβάλ και live σκηνές με χαμηλή τιμή εισόδου…“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here