ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Studio Mythos (7/2010)

Ο Βαγγέλης  Βατσινέας, ένας πολλά υποσχόμενος τραγουδοποιός της νέας γενιάς, παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο «Ποινολόγιο», που, όπως μας λέει ο ίδιος «αποτυπώνονται οι προσωπικές του ποινές μέσα από τραγούδια που … ζήτησαν να γίνουν, για να ελευθερώσουν τα πάθη του παρελθόντος».

Πρόκειται για 12 τραγούδια, που κινούνται στο χώρο του έντεχνου ρεπερτορίου με με μια ροκ διάθεση, στα οποία υπογράφει ο ίδιος τη μουσική και τους στίχους, αλλά και ερμηνεύει με την ιδιαίτερη αισθαντική φωνή του.

Ο Βαγγέλης Βατσινέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας και στα 10 του έγινε ενεργό μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Κω ως κλαρινίστας. Το 1997 ξεκινάει επαγγελματικά το τραγούδι στην Κω, αρχικά ως μέλος του συγκροτήματος ΑΣΜΑ. Εκεί συνεργάζεται με τον στιχουργό Στέργο Παπαποστόλου και το σχήμα Μικρές Περιπλανήσεις, Το 2002 ξεκινάει τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Πάτρα.
Μετά την αποφοίτησή του μετακομίζει μόνιμα στην Αθήνα και λίγο αργότερα, διευθύνει τη σχολική χορωδία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα. Ακολουθούν ζωντανές εμφανίσεις και συνεργασίες με αξιόλογους νέους καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς, όπως Μαρία Καναβάκη, Χρήστο Παύλη, Γεωργία Νταγάκη, Μάνο Αθανασιάδη κ.ά.

Το album «Ποινολόγιο» κυκλοφορεί από τις μουσικές εκδόσεις «Studio Mythos».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Πόσο τυχαίος μπορεί να είναι ο τίτλος «Ποινολόγιο» στην πρώτη δισκογραφική απόπειρα ενός δασκάλου; Καθόλου τυχαίος. Άλλωστε ο Βαγγέλης Βατσινέας με σημαντικές μουσικές σπουδές στο ενεργητικό του, αλλά και πτυχίο από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Πάτρας, συνδυάζει αρμονικά τις δύο ιδιότητές του, όπως ο ίδιος δηλώνει, «στο χαμόγελο των παιδιών που είναι από τις πιο ευχάριστες μουσικές στιγμές της καθημερινότητάς του».

Το «Ποινολόγιο» του Βαγγέλη Βατσινέα σε μουσική και στίχους δικούς του, κυκλοφορεί από τις μουσικές εκδόσεις «Studio Mythos». Πρόκειται για μια δουλειά με χαρακτήρα ερωτικό, που μουσικά θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο χώρο του έντεχνου και στην οποία εναλλάσσονται rock ήχοι και μελωδικές μπαλάντες. Το album ξεκινάει δυναμικά με την «Άγνοια», σε ύφος rock, ένα κομμάτι που σίγουρα σε κάνει να θες να το ξανακούσεις. Η συνέχεια όμως του δίσκου κυλάει χωρίς εκπλήξεις, χωρίς αυτό το κάτι που θα σε κρατήσει και θα σε μαγνητίσει. Οι συνθέσεις ακούγονται μεν ευχάριστα αλλά δυστυχώς δεν ξεχωρίζουν, παρά τις εξαιρετικές ενορχηστρώσεις των  Χρήστου Παύλη και Μαρίας Καναβάκη.

Μεταξύ των δώδεκα κομματιών του CD διακρίνονται οι ευαίσθητες μπαλάντες «Κύκλος» και «Η αγάπη θέλει», με πολύ όμορφη επιλογή στη δεύτερη τη συνοδεία του νέι (όργανο που ηχητικά θυμίζει φλογέρα). Επιπλέον, η γκάιντα και το νταούλι στην «Άδεια ζωή» δίνουν έναν διαφορετικό παραδοσιακό ήχο στο δίσκο.

Ερμηνευτικά ο Βαγγέλης Βατσινέας αποδίδει τα τραγούδια του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η φωνή του είναι ιδιαίτερη και χαρακτηρίζεται από μια μικρή βραχνάδα που όμως σε κάποια σημεία θυμίζει έντονα τη χροιά του Χρήστου Θηβαίου.

Όσον αφορά το ένθετο του δίσκου, περιλαμβάνει τους στίχους των τραγουδιών, τους συντελεστές της δισκογραφικής αυτής δουλειάς καθώς και ένα σημείωμα του καλλιτέχνη, άψογα συνταιριασμένα με τα φωτογραφικά έργα του Γιώργου Χριστάκου.

Οι «παραβάσεις» στο χειρισμό του έρωτα που περιγράφει ο Βαγγέλης Βατσινέας στον πρώτο του προσωπικό δίσκο, παρά τις όποιες αδυναμίες και ατέλειες που μπορεί να παρουσιάζουν, αποτελούν ένα αξιόλογο βήμα για το νεαρό τραγουδοποιό  που επιχειρεί την είσοδό του στο δύσκολο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01.
Άγνοια
02. Κομμάτι που αγαπώ
03. 13 Απρίλη
04. Κύκλος
05. Τι με ρωτάς
06. Δώσε πνοή
07. Η αγάπη θέλει
08. Μην πεις πως μ’ αγαπάς
09. Τελευταία σιωπή
10. Άδεια η ζωή μου
11. Κοιλάδα
12. Χθες

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Agapw ton Vageli Vatsinea.
    Latreuw th xroia ths fwnhs tou opws kai ta tragoudia
    02, 06, 07, 11, 12.
    Nomizw pws Bofiliou kai Vatsineas einai oi kaluteroi ths neas genias!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here