ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Lyra (3/2010)

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι από τους καλλιτέχνες που αποδεικνύουν από νωρίς τι μπορούν να κάνουν. Με εκπληκτική φωνή και ταλέντο στη μουσική, έρχεται να επιβεβαιώσει πως το νέο αίμα της ελληνικής δισκογραφίας και ωραία φωνή έχει και όμορφα τραγούδια γράφει και επιτυχίες ξέρει να κάνει.

Απόδειξη πρώτη, τα τρία cd που κυκλοφόρησαν στην Κύπρο έγιναν χρυσά με πολλές μουσικές διακρίσεις.
Απόδειξη δεύτερη, ο άκρως επιτυχημένος δίσκος  «Θάλασσες» που μετράει ήδη τέσσερα crossover hits (‘Σώμα με σώμα’, ‘Θάλασσες’, ‘Όχι’, ‘Για την αγάπη σου’).
Απόδειξη τρίτη, η κυκλοφορία του ολοκαίνουριου άλμπουμ με τίτλο «Μαζί μου σε θέλω».

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, στη νέα του δουλειά, συνεργάζεται με αξιόλογους δημιουργούς όπως είναι ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Χρήστος Δάντης. Σχεδόν όλα τα τραγούδια είναι γραμμένα από τον ίδιο, ενώ το στιχουργικό κομμάτι ανήκει στους Κυριάκο Ντούμο, Νικόλα Νικολάου, Ζήνωνα Ζιντίλη, Θανάση Γκαραβέλα και Γιούλα Γεωργίου.

Το «Μαζί μου σε θέλω» βρίσκει τον Γιώργο Παπαδόπουλο πιο εξελιγμένο μουσικά, πιο ώριμο και πιο δημιουργικό από ποτέ. Η ελληνική μουσική σκηνή έχει κρατήσει μια θέση και αυτή ανήκει στον Γιώργο Παπαδόπουλο. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη – a.kypriadi@musiccorner.gr
 

Πρόκειται για το δεύτερο δίσκο του ανερχόμενου τραγουδιστή που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Το αισθητικά άρτιο εξώφυλλο σε γαλάζιους χρωματισμούς μας παρουσιάζει τον Γιώργο Παπαδόπουλο ως ένα ανερχόμενο αστέρι της εγχώριας μουσικής σκηνής. Το οπισθόφυλλο μας τον συστήνει ως βασικό συντελεστή αυτής της προσπάθειας, καθώς έχει γράψει τη μουσική στα δέκα από τα έντεκα τραγούδια.

Με αυτό το σκεπτικό, ο ακροατής περιμένει να ακούσει ένα σύνολο τραγουδιών με μοντέρνο ήχο, ερμηνευμένα από ένα γοητευτικό νεαρό τραγουδιστή. Και αυτό ακριβώς περιέχει ο δίσκος. Το «Μαζί Μου Σε Θέλω» κινείται στους pop/rock ήχους με τους οποίους τον είχαμε γνωρίσει στον προηγούμενο δίσκο του, «Θάλασσες». Τα δέκα καινούρια τραγούδια – καθώς το ενδέκατο είναι μια “bonus” επανεκτέλεση του γνωστού του κομματιού «Σώμα με Σώμα» – δεν στηρίζονται σε πειραματισμούς και δεν απομακρύνονται από τον αναμενόμενο ήχο. Αυτό για το κοινό του σίγουρα αποτελεί πλεονέκτημα. Έχει πάντως ενδιαφέρον να σκεφτεί κανείς ότι τα δύο τραγούδια που ξεχωρίζουν από το πρώτο κιόλας άκουσμα είναι το «Δεν θα Κοιμηθούμε Πια Μαζί», το μόνο τραγούδι στο οποίο τη μουσική δεν έχει γράψει ο ίδιος ο Γιώργος Παπαδόπουλος, αλλά ανήκει στο Γιάννη Ζουγανέλη και η εξαιρετική, «πειραγμένη» νέα εκδοχή του «Σώμα με Σώμα», η οποία στο τέλος φλερτάρει με λάτιν ρυθμούς.

Συνολικά, ο δίσκος διαθέτει καλές («Μη Σβήνεις τα Φώτα (Μαζί Μου Σε Θέλω)» – «Στην Αγάπη να τα Δίνεις Όλα», το οποίο είναι ντουέτο με το Χρήστο Δάντη) και λιγότερο καλές στιγμές («Σκόνη απ’ τη Σαχάρα»). Η μεγάλη αδυναμία του εντοπίζεται στο στιχουργικό επίπεδο. Επιδιώκεται να αποτυπωθούν στους στίχους σύγχρονες εικόνες και συναισθήματα που θα συγκινήσουν τους νεαρούς ακροατές. Αυτή όμως η απόπειρα αρκετές φορές είναι άστοχη και το αποτέλεσμα προκαλεί μάλλον αμηχανία.

Συνολικά, είναι μια αξιόλογη προσπάθεια, από ένα καλλιτέχνη ο οποίος επιθυμεί να καταξιωθεί όχι μόνο ως τραγουδιστής, αλλά και ως μουσικός σε μια ομολογουμένως δύσκολη αγορά. Τόσο μουσικά, όσο και φωνητικά, ο Γιώργος Παπαδόπουλος φέρνει στο μυαλό δημιουργούς όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Γιώργος Σαμπάνης, το οποίο μάλλον αποτελεί κομπλιμέντο. Εξάλλου, σίγουρα διαθέτει ταλέντο, το οποίο έχουν αναγνωρίσει και οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτό το δίσκο και τον έχουν στηρίξει γενικότερα στη μέχρι τώρα πορεία του.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Να σ’ άγγιζα
02. Μη σβήνεις τα φώτα (μαζί μου σε θέλω)
03. Αγαπάω και πονάω
04. Και έμεινα μόνος μου
05. Πλατεία Εξαρχείων
06. Στην αγάπη να τα δίνεις όλα (συμμετέχει ο Χρήστος Δάντης)
07. Απόχρωση του γκρίζου
08. Τι να πρωτοθυμηθώ
09. Σκόνη απ’ τη Σαχάρα
10. Δε θα κοιμηθούμε πια μαζί
Bonus track
11. Σώμα με σώμα (acoustic version)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Tha ithela na stilw stixous ston giwrgos papadopoulo i se kapoion allo kalitexni gia na tous dei kai an tou aresoun na proxwrisoun se tragoudi.xerete pws mporw?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here