ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Μικρός Ήρως (6/2010)

Ο Νίκος Γώγος είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος τραγουδοποιός της κιθαριστικής ποπ- ροκ ελληνικής σκηνής και το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Κρυμμένος θησαυρός» κυκλοφορεί τώρα από το label Μικρός Ήρως της Εταιρίας Γενικών Εκδόσεων.

Ο Νίκος Γώγος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα με σπουδές πιάνου, κρουστών και ορθοφωνίας. Το 1993 δημιουργεί το πρώτο του συγκρότημα που σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας πιο ουσιαστικής του ενασχόλησης με τη ροκ μουσική, επηρεασμένος και από τα μουσικά κινήματα (grunge, brit-rock) που επικρατούν παγκοσμίως. Ακολουθούν τα συγκροτήματα «Electrica» και «Πρώην». Το 2003 με την επανασύσταση των Electrica εμφανίζεται για τρία χρόνια σε μουσικές σκηνές και συναυλίες ανά την Ελλάδα.

Το 2009, μετά από παρότρυνση του Γιώργου Δημητριάδη με τον οποίον συνεργάστηκε και σε live εμφανίσεις, ο Νίκος Γώγος αποφασίζει να παρουσιάσει δισκογραφικά τα τραγούδια του και με τη θετική ανταπόκριση του Άγγελου Σφακιανάκη στον Μικρό Ήρωα, το πρώτο του άλμπουμ «Κρυμμένος θησαυρός» είναι γεγονός!

Με εθιστικές μελωδίες, ξεσηκωτικούς ρυθμούς και δυνατά κιθαριστικά rif, ο Νίκος δίνει το δικό του στίγμα στην εγχώρια ροκ σκηνή, με ήχο που σε κάνει να θες να χορέψεις! Η μουσική του, με σαφείς επιρροές από late 60’s 70’s και ως επί το πλείστον 90’s, δένει πολύ όμορφα με τον ελληνικό στίχο, προσθέτοντας μια αμεσότητα που -ανάλογα με το κομμάτι- περνάει στον ακροατή όλων των ειδών τα συναισθήματα.

Στο άλμπουμ συμμετέχουν ερμηνευτικά ο Γιώργος Δημητριάδης («Όνειρο γλυκό») και η Σοφία Στρατή («Αν»). Εκτός από τον ίδιο τον Νίκο Γώγο, στίχους και μουσική έγραψαν οι: Στέλιος Γούλας, Γιώργος Δημητριάδης, Γιούρι Γιατάκης.

Η επιμέλεια παραγωγής είναι του Γιώργου Δημητριάδη.
  
Το πρώτο single του άλμπουμ που ξεχωρίζει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι το «Για πάντα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου – 
 nikos_papanikolaou@musiccorner.gr

Η αρχή κατά τα λεγόμενα πολλών είναι το ήμισυ του παντός. Στον χώρο της μουσικής, αν είσαι νέο όνομα, ο πρώτος σου δίσκος είναι και η γνωριμία σου με το κοινό. Το πρώτο άκουσμα. Στην περίπτωση του Νίκου Γώγου, αυτή η γνωριμία γίνεται με την βοήθεια του, «αιώνιου έφηβου», Γιώργου Δημητριάδη, ο οποίος πέραν της επιμέλειας του δίσκου, τον συνοδεύει και σε ένα από τα τραγούδια έγραψε ο ίδιος ο Νίκος.

Όταν πήρα στα χέρια μου τον δίσκο και μην ξέροντας τον καλλιτέχνη, ένιωσα μια γλυκιά περιέργεια. Άλλωστε ο χώρος που επέλεξε να κινηθεί, μουσικά, ο Νίκος, είναι λίγο περίπλοκος. Ποπ – Ροκ – Έντεχνο. Και λόγω της γενικότητας αυτού του είδους το να ξεχωρίσεις είναι κάτι δύσκολο και, κυρίως, χρονοβόρο. Ο δίσκος μας καλωσορίζει με ένα ταξιδιάρικο τραγούδι, την «Ανάμνηση», που αν και πατάει σε σίγουρες, μουσικά, συνταγές είναι αρκετά συμπαθητικό. Οπότε αν μη τι άλλο, η αρχή ήταν καλή και με προϊδέαζε θετικά για τη συνέχεια. Τα κομμάτια δεν ήταν ίδια μεταξύ τους, τουλάχιστον από πλευράς μουσικής. Και αυτό είναι κάτι ζωτικό για έναν δίσκο νέου καλλιτέχνη. Δηλαδή να μην καταντήσει βαρετός στα αυτιά του ακροατή. Τα τραγούδια εναλλάσσονται από ποπ και ροκ μέχρι ηλεκτρονικά και ακουστικά. Ένας όμορφος μουσικός καμβάς με πολλά χρώματα. Το αρνητικό είναι πως σε αυτή την, αξιόλογη μουσικά, προσπάθεια δεν ακολουθούν οι στίχοι του ίδιου του Νίκου, οι οποίοι είναι κοινότυποι, χωρίς να έχουν να μας επιδείξουν κάτι το διαφορετικό, κάτι το φρέσκο. Βεβαίως υπάρχουν και πολύ ενδιαφέρουσες στιγμές στον δίσκο. Πέρα από το «Για Πάντα» που έχει, ήδη, ντεμπουτάρει στα ελληνικά ραδιόφωνα, κομμάτια που ποντάρω πως θα ακουστούν είναι το ντουέτο του Νίκου με τη Σοφία Στρατή στο «Αν» και αυτό με τον Γιώργο Δημητριάδη στο «Όνειρο Γλυκό».

Σε γενικές γραμμές ο δίσκος παρότι γενικά είναι συμπαθητικός, δεν καταφέρνει να αποκτήσει δική του ταυτότητα και να ξεχωρίσει σε έναν μουσικό χώρο που όπως προανέφερα είναι δύσκολο και, κυρίως, χρονοβόρο να κάνεις τη διαφορά.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Μια ζωή
02. Όνειρο γλυκό (συμμετέχει ο Γιώργος Δημητριάδης)
03. Για πάντα
04. Κρυμμένος θησαυρός
05. Αν (συμμετέχει η Σοφία Στρατή)
06. Δε σε φοβάμαι
07. Άνοιξη
08. Όταν ο ήλιος
09. Γλυκιά απειλή
10. Πες μου τι θες
11. Ανάμνηση
12. Το ταξίδι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here