ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Minos EMI (6/2010)

Κάθε άλμπουμ έχει από πίσω και μια ιστορία. Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Στέλιου Δάβαρη «Όλα είναι νερό» έχει από πίσω του μια ιστορία δρόμου, ατελείωτων live, μιας προσωπικής παραγωγής, ενός demo που έφτασε στα ραδιόφωνα και αγαπήθηκε, και από εκεί έφτασε τα γραφεία της Minos – EMI.

H διαδρομή μπορεί να ακούγεται σύντομη σε ένα δελτίο τύπου, αλλά στην πραγματικότητα είναι πάνω από 10 χρόνια. 10 χρόνια με live εμφανίσεις, αγωνία και όνειρα. Και 3 χρόνια από την ημέρα που ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις στο studio. Αυτά όσον αφορά στην ιστορία που δεν λένε τα τραγούδια. Αλλά και αυτές που λένε τα τραγούδια έχουν από πίσω τους μια διαδρομή. Και μια αποσκευή. Μια αποσκευή ειλικρίνειας, από αυτήν που κουβαλάνε συνήθως τα τραγούδια που γεννιούνται από την ανάγκη της έκφρασης. Και αγάπη. Και μουσική. Και ζωή. Και συγκίνηση. Και στιγμές. Και έρωτα. Και απογοήτευση. Και δάκρυα. Και …νερό. Γιατί «…όλα γίνονται… Όλα είναι νερό…».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Ντεμπούτο album για ακόμα ένα νέο πρόσωπο της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο Στέλιος Δάβαρης με σπουδές φωνητικής, ορθοφωνίας και αρμονίας καθώς και συνεργασίες με ονόματα όπως η Καλλιόπη Βέττα, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Βασίλης Καζούλλης και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο βιογραφικό του, υπογράφει συνθετικά και στιχουργικά όλα τα κομμάτια της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Όλα είναι νερό». Ο δίσκος περιλαμβάνει 13 τραγούδια που κινούνται κάπου μεταξύ της κιθαριστικής pop αλλά και της rock μουσικής, χωρίς να λείπουν και διαφορετικά ακούσματα σε ρυθμό blues καθώς και πιο ηλεκτρικά στοιχεία.

Κάθε κομμάτι του δίσκου είναι και μια διαφορετική αφήγηση. Δημιουργίες προσωπικές, εμπνευσμένες και ταυτόχρονα ανεπιτήδευτες που μεταφέρουν το προσωπικό ύφος του δημιουργού τους. Οι ενορχηστρώσεις στηρίζονται κατά βάση στις κιθάρες αν και υπάρχουν και ευχάριστες εκπλήξεις όπου έχουμε λ.χ. τη συνοδεία βιολιού ή πιάνου. Στα συν του δίσκου σίγουρα συγκαταλέγεται η ζεστή, μελωδική φωνή του Δάβαρη σε ερμηνείες ευαίσθητες, ρομαντικές και ενίοτε μελαγχολικές.

Από τα κομμάτια του CD αυτό που ξεχωρίζει εξ’ αρχής είναι το «Πλάι σου μπορώ», μια ευαίσθητη μπαλάντα που εξυμνεί τη δύναμη του έρωτα. Όμορφες και ευρηματικές είναι και οι εισαγωγές στα κομμάτια «Βαρκελώνη» και «Έλα να παίξουμε», ενώ αξίζει να γίνει αναφορά και στους στίχους του καλλιτέχνη που άλλοτε είναι ιδιαίτερα καυστικοί όπως στο «Παιχνίδι» όταν λέει: «Η αγάπη δεν είναι / μόνο Σ’ αγαπώ Μ’ αγαπάς / αλλά ούτε όπως κάποιοι νομίζουν / όπου βρεις να πηδάς» και άλλοτε περνούν βαθύτερα μηνύματα.

Η πρώτη δισκογραφική προσπάθεια του Στέλιου Δάβαρη μπορεί να μην έχει το κομμάτι αυτό που θεωρείται «μεγάλη επιτυχία» ή «κάτι διαφορετικό», έχει όμως όμορφα καλογραμμένα τραγούδια τόσο από άποψη μουσικής όσο κυρίως από άποψη στίχων. Είναι μία αξιόλογη δουλειά, μια προσεγμένη παραγωγή, ένα καλό ξεκίνημα για το νεαρό τραγουδοποιό.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01.
Το κορίτσι της βροχής
02. Τραγούδια απλά
03. Όλα είναι νερό
04. Στο τέλος
05. Βήματα
06. Τίποτα
07. Παιχνίδι
08. Βαρκελώνη
09. Το τρόλλεϋ της ευτυχίας
10. Χιόνι πυκνό
11. Ήρθες ξανά
12. Έλα να παίξουμε
13. Πλάι σου μπορώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here