ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Μικρός Ήρως (6/2010)

Τη νεαρή Μαρίνα Σένα με την εξαιρετική φωνή και τη δυναμική ροκ παρουσία, πρωτογνωρίσαμε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 2005 από τη συμμετοχή της στον τελικό με το τραγούδι «Σε εσένα κρυμμένο» των Δημήτρη Πικράκη και Δημήτρη Βαρελά, το οποίο δίνει και τον τίτλο στην πρώτη δισκογραφική της δουλειά που κυκλοφορεί τώρα από τον “Μικρό Ήρωα”.

 Η Μαρίνα Σένα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έκανε σπουδές φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο, στο Παλλάδιο Ωδείο, στο Ωδείο Φακανά, αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα φωνητικής με την κα Άννα Διαμαντοπούλου. Το 2005, το τραγούδι «Σε σένα κρυμμένο» με το οποίο παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, επιλέχθηκε από επιτροπή σημαντικών δημιουργών και τραγουδιστών (όπως οι: Δήμητρα Γαλάνη, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Ανδρέου, Τάνια Τσανακλίδου, κ.α)  μέσα από 500 συμμετοχές. Συμμετείχε σε διάφορα ποπ-ροκ μουσικά συγκροτήματα και είχε συνεργασίες με την Ευσταθία, τους 1550, τους Αλχημιστές, τους  Άκρως Απόρρητον, τον Μιχάλη Κακέπη κ.α. κάνοντας εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας αλλά και συναυλίες ανά την Ελλάδα.

 Το «Σε σένα κρυμμένο» είναι το πρώτο της album και κυκλοφορεί από την Εταιρία Γενικών Εκδόσεων, από το label Μικρός Ήρως, σε επιμέλεια παραγωγής του Άγγελου Σφακιανάκη, με φρέσκα, δροσερά κομμάτια σε ποπ-ροκ διάθεση.

 Τραγούδια τους της εμπιστεύτηκαν γνωστοί δημιουργοί όπως οι: Γιώργος Δημητριάδης, Θανάσης Γκαραβέλας, Ανδρέας Λάμπρου, Ρεβέκκα Ρούσση, Βίκυ Γεροθόδωρου, Δημήτρης Βαρελάς, Δημήτρης Πικράκης, Χρήστος Ταμπουρατζής, Θάνος Παπανικολάου, Βανέσσα Καραγεώργου, Βασίλης Αυγερινός και Χριστίνα Αλογογιάννη.

 Το άλμπουμ κυκλοφορεί με την υποστήριξη του Freedom 88.9 και του www.musiccorner.gr

Επισκεφτείτε και το: www.myspace.com/marinasena

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας – pavloszervas@musiccorner.gr

Νέα φωνή στην ελληνική pop/rock! Και τι φωνή…! Η Μαρίνα Σένα είναι πρώτα απ’ όλα εξαιρετική τραγουδίστρια. Η χροιά της φωνής της, η ερμηνευτική της τεχνική, το πλούσιο συναίσθημα που πηγάζει σε κάθε ήχο που παράγεται από τις φωνητικές της χορδές… Όλα συνθέτουν μια ερμηνεία που σε καθηλώνει! Πριν με πείτε υπερβολικό, απλώς ακούστε την…

Η Μαρίνα Σένα …έχει τη χάρη, έχει όμως και τη τύχη με το μέρος της! Γιατί στο ξεκίνημά της έχει αρκετά αξιόλογα τραγούδια που συνθέτουν το ντεμπούτο album της. Άκουσα το cd “σε σένα κρυμμένο” και λίγες ήταν οι στιγμές που άφησε τη προσοχή μου να στραφεί αλλού! Μια δουλειά που χαρακτηρίζεται από δυνατές ηλεκτρικές κιθάρες αλλά και χαρακτηριστικές μελαγχολικές στιγμές και ατμοσφαιρικά φωνητικά. Η αλήθεια είναι ότι προς το τέλος κάνει μια μικρή κοιλιά και αυτό είναι ίσως το μόνο μείον του.

Το cd ξεκινάει με ένα radio-friendly track, το “φταις” και στη συνέχεια ξεδιπλώνει τις …αρετές του! Ξεχώρισα το mid-tempo “σε σένα κρυμμένο” (Δημήτρης Πικράκης – Δημήτρης Βαρελάς) που δίνει το τίτλο του στο cd και αποτελεί μια από τις καλύτερες στιγμές του album, ενώ δίνει την ευκαιρία στην ερμηνεύτρια να αρχίσει να μας δείχνει τις ικανότητές της στο να απλώνει τα συναισθήματα της πάνω στις νότες. Μου άρεσε πολύ και το “αντίο” (Δημήτρης Πικράκης – Χριστίνα Αλογογιάννη) με την ερωτική του αύρα και τα ξεσπάσματα στα ρεφρέν καθώς και το αγγλόφωνο “live your life” με το οποίο κλείνει το cd, μια δημιουργία των Ανδρέα Λάμπρου και Ρεβέκκας Ρούσση.

Εκτός από τα παραπάνω, άκουσα με ενδιαφέρον το “σ’ αγαπώ”, ένα γρήγορο κομμάτι του Γιώργου Δημητριάδη (σε στίχους Θανάση Γκαραβέλα) με καλοκαιρινό αέρα που σου φτιάχνει τη διάθεση, τη μπαλάντα “ποια μοναξιά” των Χρήστου Ταμπουρατζή και Βίκυς Γεροθόδωρου, το “δεν υπάρχει αγάπη” των Ανδρέα Λάμπρου και Ρεβέκκας Ρούσση (πολύ ευχάριστο άκουσμα το βιολί στην εισαγωγή του κομματιού), το ατμοσφαιρικό “είσαι εσύ” των Δημήτρη Πικράκη & Ρεβέκκας Ρούσση, το “άγγιξέ με” του Θάνου Παπανικολάου με τα έντονα στοιχεία στην ενορχήστρωσή του…

Αυτό που πάντως στέκομαι και επιμένω, είναι η ίδια η ερμηνεύτρια. Θεωρώ πως έχει την ικανότητα να ανεβάζει με την ερμηνεία της ένα σκαλί παραπάνω το κάθε κομμάτι. Αξίζει να την ακούσετε και να της δώσετε την ευκαιρία της…

 

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Φταις (Χρήστος Ταμπουρατζής – Βασίλης Αυγερινός)
02. Σε σένα κρυμμένο (Δημήτρης Πικράκης – Δημήτρης Βαρελάς)
03. Το σ’ αγαπώ (Γιώργος Δημητριάδης – Θανάσης Γκαραβέλας)
04. Αντίο (Δημήτρης Πικράκης – Χριστίνα Αλογογιάννη)
05. Ποια μοναξιά (Χρήστος Ταμπουρατζής – Βίκυ Γεροθόδωρου)
06. Δεν υπάρχει αγάπη (Ανδρέας Λάμπρου – Ρεβέκκα Ρούσση)
07. Είσαι εσύ (Δημήτρης Πικράκης – Ρεβέκκα Ρούσση)
08. Μια συγνώμη (Χρήστος Ταμπουρατζής – Βανέσσα Καραγεώργου)
09. Άγγιξέ με (Θάνος Παπανικολάου)
10. Κρυφό μυστικό (Χρήστος Ταμπουρατζής)
11. Άλλη μια φορά (Δημήτρης Πικράκης – Ρεβέκκα Ρούσση)
12. Θα ζήσω τη ζωή μου (Ανδρέας Λάμπρου – Ρεβέκκα Ρούσση)
13. Live your life (Ανδρέας Λάμπρου – Ρεβέκκα Ρούσση)

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όντως η Μαρίνα διαθέτει από τις πιο αισθαντικές φωνές που έχω ακούσει. Την είχα δει πριν μερικά χρόνια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και ήταν καταπληκτική. Ξεχωριστή και ζεστή χροιά. Ξέρουμε που εμφανίζεται;

  2. @Παύλος
    Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σου αρέσουν τα τραγούδια!

    @HOTAHOTA77
    Η Μαρίνα παρουσιάζει τα τραγούδια της στις 21/6 στο Οχυγόνο live.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here