ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Legend (5/2010)

O Argie (Αργύρης Λούλατζης) κατάγεται από την πόλη των Σερρών όπου και αγάπησε αρκετά νωρίς τη μουσική. Στο ταξίδι της ζωής, περνώντας από την Θεσσαλονίκη, σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση  Επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη μουσική τεχνολογία. Επίσης εκεί ξεκίνησε να εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές όπως Μύλος, Βάρδια, Έντεχνο, Barωδος κ.ά. Τον Μάρτιο του 2008 κυκλοφόρησε από την Impact η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με το πρώην συγκρότημα του ”anasa”. Ο δρόμος του μακρύς, τον έφερε μέχρι την Αθήνα όπου έκανε εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές (Koo Koo, Bodega) καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

 Τώρα κυκλοφορεί από τη Legend η πρώτη προσωπική δουλειά του Argie με τίτλο «Τον κόσμο αν αλλάξεις». Ο ίδιος υπογράφει τη μουσική, τους στίχους και την ενορχήστρωση στα 11 τραγούδια του άλμπουμ (στο τελευταίο μαζί με τον Χάρη Μιχαηλίδη) που κινούνται σε ροκ ρυθμούς.  Τρία από αυτά, είναι με αγγλικό στίχο.

 Ήδη το ομότιτλο τραγούδι «Τον κόσμο αν αλλάξεις», παίζεται από επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Ο ίδιος λέει πως «η μουσική, μας ταξιδεύει στον αέρα και μαζί της ταξιδεύουμε και εμείς… με τις ιδέες μας… τη φωνή μας και ό,τι άλλο μας εκφράζει και μας δίνει πνοή…». Ας τον ακούσουμε!

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη – a.kypriadi@musiccorner.gr

Ο Argie μας παρουσιάζει ένα pop/rock εγχείρημα, επιδιώκοντας να βρει μια θέση στη δισκογραφία που πηγαίνοντας κόντρα στους οικονομικούς δείκτες, αντιστέκεται και συνεχίζει να υποστηρίζει νέους καλλιτέχνες.

Μπορεί ο τίτλος να παίζει με την ιδέα της αλλαγής, υφολογικά όμως πρόκειται για ένα album χωρίς εξάρσεις, διαφοροποιήσεις στις συνθέσεις ή πλούτο ιδεών. Ο δίσκος ξεκινάει με το ομώνυμο feel-good κομμάτι «Τον Κόσμο Αν Αλλάξεις». Διαθέτει σίγουρα όλα τα χαρακτηριστικά ενός πρώτου single, αλλά δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τις κλασικές pop/rock φόρμες.

Το επόμενο κομμάτι «Ταξίδι στο Χρόνο» είναι πιο δυναμικό. Ωστόσο, τα πολύ αδύναμα φωνητικά, από τα οποία λείπουν τα ξεσπάσματα, οι εναλλαγές και οι ακροβατισμοί δεν καταφέρνουν να το απογειώσουν.

To τραγούδι που ξεχωρίζει από το πρώτο άκουσμα είναι το αγγλόφωνο “Waste and Wasted”. Αν και κινείται στα ίδια μουσικά μονοπάτια με τα υπόλοιπα τραγούδια, η σκοτεινή του ατμόσφαιρα καταφέρνει να το απογειώσει. Η ενορχήστρωση δένει πολύ καλά με τα φωνητικά, ενώ και οι στίχοι διαθέτουν κάτι το «πιασάρικο» που ελκύει τον ακροατή. Μοιάζει γενικότερα να ταιριάζει πιο πολύ στη φωνή και το στυλ που προσπαθεί να προωθήσει ο Argie, αν κρίνει κανείς και από το εξώφυλλο του δίσκου.

Οι προσδοκίες όμως που γεννά αυτό το τραγούδι σύντομα διαψεύδονται. Οι μπαλάντες «Ανάμνηση», «Μικρές Ιστορίες» και «Φυλαχτό» δεν διαφέρουν από παρόμοιες συνθέσεις παλαιότερων ή σύγχρονων δημιουργών της συγκεκριμένης σκηνής. Απουσιάζει το προσωπικό στίγμα του καλλιτέχνη και το συναισθηματικό εκείνο βάθος στην ερμηνεία που θα γεννούσε έντονα συναισθήματα στον ακροατή.

Αλλά ούτε όταν ανεβαίνουν οι ρυθμοί και ο ήχος αγκαλιάζει περισσότερο το ροκ («Τα Όνειρα Υπάρχουν», «Είναι τα Χρόνια»), οι συνθέσεις καταφέρνουν να ενθουσιάσουν. Τα επαναλαμβανόμενα δεύτερα φωνητικά που κουράζουν, η άνευρη ερμηνεία και οι τετριμμένες μελωδίες δεν επιτρέπουν στα τραγούδια αυτά να αποκτήσουν δική τους υπόσταση.

Από την άλλη, τα επίσης αγγλόφωνα “Don’t Be Afraid” και “Memory” δεν καταφέρνουν να σταθούν στο ύψος του “Waste and Wasted”, θυμίζοντας περισσότερο τραγούδια που ακούμε κάθε χρόνο στη Eurovision.

Συνολικά, πρόκειται για ένα δίσκο που ποιοτικά δεν ικανοποιεί. Ο φορμαλισμός κυριαρχεί, ενώ δεν γίνεται καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για οποιουδήποτε τύπου πειραματισμό στα φωνητικά, τις συνθέσεις, τους στίχους και την παραγωγή.

Ένας νέος καλλιτέχνης έχει δικαίωμα να κουβαλάει επιρροές οι οποίες θα αντικατοπτρίζονται και στη μουσική του. Στην περίπτωση όμως που επιθυμεί να αφήσει το δικό του μουσικό στίγμα, ειδικά σε ένα είδος με την ιστορία της pop/rock, θα πρέπει να αποδείξει ότι εκτός από καλός μαθητής της εμπορικής μουσικής, έχει τις δυνατότητες να γίνει και δάσκαλος!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Τον κόσμο αν αλλάξεις
02. Ταξίδι στο χρόνο
03. Που να σε βρω
04. Waste and wasted
05. Ανάμνηση
06. Τα όνειρα υπάρχουν
07. Don’t be afraid
08. Είναι τα χρόνια
09. Μικρές ιστορίες
10. Φυλαχτό
11. Memory

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here