ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Heaven (12/2010)

Ο δημοφιλής Bo (τον οποίο είδαμε πρόσφατα και τηλεοπτικά καθώς διαγωνιζόταν στο μουσικό show του Mega “Just the two of us”), έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Οι rap διασκευές του σε γνωστές επιτυχίες ελλήνων καλλιτεχνών, (του Νότη Σφακιανάκη, της Νατάσας Θεοδωρίδου, του Γιώργου Αλκαίου, της Κέλλυς Κελεκίδου, της Καλομοίρας, του Διονύση Μακρή), καθώς και οι πρόσφατες επιτυχίες του «Θα ‘θελα» και «Κάνε με να τρελαθώ» που μονοπωλούν τα ραδιόφωνα, στάθηκαν η αφορμή για την κυκλοφορία αυτού του cd.

Δώδεκα τραγούδια, που μας κάνουν να περνάμε όλοι καλά!

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη – a.kypriadi@musiccorner.gr

O Bo είναι ένας καλλιτέχνης που οι περισσότεροι γνώρισαν μέσα από το “Just the 2 of Us”. Στην πραγματικότητα έχει ιστορία πίσω του, έντονα συνδεδεμένη με τους Goin’ Through και το Family.

Ο συγκεκριμένος δίσκος αποτελεί συλλογή και είναι σωστό να κριθεί ως τέτοια. Περιλαμβάνει διασκευές γνωστών κομματιών με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων της λαϊκής και όχι μόνο σκηνής, ενώ περιλαμβάνονται και κάποια τραγούδια που αποτελούν συνθέσεις του ίδιου του Bo. Ο δίσκος ανοίγει με την επιτυχία «Θα ‘Θελα». Ευχάριστο, καλοκαιρινό κομμάτι, πατάει σε γνωστές φόρμες, χωρίς όμως αυτό να ενοχλεί. Στιχουργικά, είναι αρκετά απλοϊκό. Ακολουθεί το «Απόψε Λέω να μη Κοιμηθούμε», διασκευή του γνωστού κομματιού από τους Λαθρεπιβάτες. Ως διασκευή είναι πολύ συμπαθητική και έχει τα φόντα να γίνει επιτυχία.

Το «Για Σένα Μιλάνε» είναι ένα τραγούδι αφιερωμένο στο Θεό. Η παραγωγή είναι πολύ καλή, αλλά συνολικά πρόκειται για ένα μέτριο κομμάτι. Το «Έτσι Έχω Μάθει» είναι ό,τι πιο κοντινό σε καθαρόαιμο rap έχει να προσφέρει αυτός ο δίσκος, με αναφορές σε φίλους και εχθρούς. Το «Κάνε Με Να Τρελαθώ» ακολουθεί τη λογική του «Θα ‘Θελα», κεντρικό θέμα όμως εδώ είναι ο έρωτας. Το τραγούδι έχει ήδη γυριστεί σε video clip και γνωρίζει επιτυχία.

Στη συνέχεια βρίσκουμε τον καλλιτέχνη να διασκευάζει μαζί με την Κέλλυ Κελεκίδου το «Αν Κάνω Άτακτη Ζωή». Δυστυχώς, κάποια κομμάτια είναι καλύτερο να μην διασκευάζονται. Εξίσου αδύναμη είναι και η διασκευή στο τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη, «Νταβατζής». Η αυθεντική εκτέλεση διακρινόταν για τη μελαγχολική παρακμή που ανέδιδε, την οδύνη και την απόρριψη που μπορούσε κανείς να αισθανθεί στην ερμηνεία του καλλιτέχνη. Η συγκεκριμένη διασκευή το μετατρέπει σε ένα …χαρωπό κομμάτι για τον έρωτα, απογυμνώνοντας το τραγούδι από την ουσία του.

Το «Θα Ορκιστώ» με τη Νατάσα Θεοδωρίδου στα φωνητικά θυμίζει το «Ποτέ Να Μην Χαθείς από τη Ζωή Μου» της Μαρινέλλας. Η χροιά της καλλιτέχνιδας ντύνει ιδανικά την όμορφη μελωδία. Τα φωνητικά του Bo δεν δένουν το ίδιο πετυχημένα.

Μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές του δίσκου είναι το remix στο «Δευτέρα Βράδυ» του Διονύση Μακρή, στο οποίο έχουν προστεθεί αγγλόφωνα φωνητικά από τον Bo. Είναι σίγουρα ενδιαφέρον πείραμα, που ενδέχεται να προκαλέσει θετικά και αρνητικά σχόλια.
 
Επόμενη καλεσμένη στο δίσκο είναι η Καλομοίρα. Σε urban ρυθμούς, το “Rock Your Love” κινείται στα μουσικά μονοπάτια που μπορεί πολύ καλά να υποστηρίξει η τραγουδίστρια. Ίσως μάλιστα να σας φέρει στο μυαλό την περσινή της επιτυχία “Please Don’t Break My Heart”.

Το «Έτσι Μεγάλωσα», στο οποίο συμμετέχει ο Γιώργος Αλκαίος, αποτελεί μάλλον το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Δεν πρόκειται όμως για καινούριο κομμάτι, καθώς έχει συμπεριληφθεί στο παρελθόν σε προσωπικούς δίσκους των δύο καλλιτεχνών. Συνδυάζονται ιδανικά η δραματική μουσική με τους στίχους, ενώ και οι δύο καλλιτέχνες δίνουν πολύ καλές ερμηνείες. Ο δίσκος κλείνει με ένα remix του «Θα ‘Θελα».

Το είδος που εξυπηρετεί ο Bo δύσκολα μπορεί να προσδιοριστεί από μια συλλογή στην οποία συμπεριλαμβάνονται λαϊκά κομμάτια. Πρόκειται για έναν άρτιο παραγωγό με ιδέες, αλλά και για ένα rapper που συχνά νιώθει την ανάγκη να αναπαράγει τετριμμένες φράσεις και μοτίβα. Το booklet του δίσκου είναι πολύ όμορφο, καθώς ο τίτλος κάθε κομματιού συνοδεύεται από αφιερώσεις και σχόλια. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα δίσκο που υπηρετεί την pop/λαϊκή μουσική, η οποία αποτελεί και την κυρίαρχη τάση αυτή την περίοδο.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Θα ‘θελα
02. Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε
03. Για σένα μιλάνε
04. Έτσι έχω μάθει
05. Κάνε με να τρελαθώ – Bo feat. Kristina S.
06. Αν κάνω άτακτη ζωή – Κέλλυ Κελεκίδου feat. Bo
07. Νταβατζής – Νότης Σφακιανάκης feat. Bo / TNS / Doro Theou
08. Θα ορκιστώ σε ότι έχω ιερό – Νατάσα Θεοδωρίδου feat. Bo
09. Δευτέρα βράδυ – Διονύσης Μακρής feat. Bo
10. Rock you love you – Καλομοίρα feat. Bo
11. Έτσι μεγάλωσα – Γιώργος Αλκαίος feat. Bo
12. Θα ‘θελα (remix)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here