ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Aκτή – Sony Music (2/2010)

Η Ακτή live ‘n’ studio παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή, το album της Ελεάννας Ζεγκίνογλου σε παραγωγή του Γιώργου Ανδρέου.

Η Ελεάννα Ζεγκίνογλου έχει διαγράψει μια πορεία που την έφερε σε στο παρελθόν σε συνεργασία με μουσικούς όπως οι Βαγγέλης Γερμανός, Βασίλης Καζούλλης, Γιάννης Σπανός, ενώ από το το διάστημα 2000-2004 υπήρξε μόνιμη συνεργάτης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις ζωντανές παραστάσεις και στη δισκογραφία.
Στα τέλη του 2004 δημιούργησε το γυναικείο σύνολο εγχόρδων και κρουστών «Άρωμα Γυναίκας».
Αρκετά από τα τραγούδια του album είναι δικές της συνθέσεις ενώ σε άλλα είναι συνδημιουργός.
Η Ελεάννα Ζεγκίνογλου προσδίδει μια δυνατή θεατρικότητα στις ερμηνείες της, ένα μυστηριακό άρωμα που προτιμά να μισοφωτίζει παρά να αποκαλύπτει.

Τα τραγούδια του album χαράζουν διαφορετικές πορείες. Από το ethnodance «Είναι Όλα Μια Ιδέα» στο έντονα ηλεκτρικό ομώνυμο του album τραγούδι και από κει στο ονειρικό Στ’ Ακρωτήρι (που λες και βγήκε από ταινία του Tim Burton) και τη γνήσια κινηματογραφική ποιητική ματιά του «Στους Σταθμούς».
Στο τραγούδι «Κανένας Δεν Ξεφεύγει Απ’ την Αγάπη» που κλείνει το album, συμμετέχει ερμηνευτικά ο Γιώργος Ανδρέου.
Η ακρόαση σε αφήνει με την αίσθηση ότι εν τέλει δεν ήταν και λίγα τα ταξίδια που σου χαρίστηκαν!

To cd περιλαμβάνει εφτά τραγούδια, με προτεινόμενη τιμή τα εφτά ευρώ. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Κώστας Φροντιστής – fr_kostas@musiccorner.gr

Το να γράψεις μια κριτική δίσκου για έναν νέο στη δισκογραφία καλλιτέχνη μπορεί να φαίνεται απλό! Ακούς προσεκτικά όλο το δίσκο και γράφεις την γνώμη σου! Στην περίπτωση όμως της Ελεάννας Ζεγκίνογλου δεν είναι τόσο απλό καθώς η ίδια δεν εμφανίστηκε από το πουθενά για να μας παρουσιάσει την πρώτη δουλειά της! Έρχεται με τις αποσκευές της, γεμάτες εμπειρίες ύστερα από πολλές συνεργασίες σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Βασίλης Καζούλης, ο Βαγγέλης Γερμανός και άλλοι.

Έτσι δε μπορώ να πω ότι η πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά, ήταν μια «έκπληξη» καθώς ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα… Μια δουλειά σύγχρονη, προσεγμένη και αντάξια του ταλέντου της Ελεάννας. Ένα ταλέντο που ξετυλίγεται σε δύο επίπεδα. Αρχικά στο επίπεδο ερμηνείας με μια υπέροχη, εκφραστική φωνή με ξεχωριστή χροιά, αλλά και σε επίπεδο σύνθεσης καθώς υπογράφει μουσικά, τέσσερα από τα επτά νέα της τραγούδια. Συνοδοιπόρος της σε αυτό το πρώτο βήμα, είναι ο Γιώργος Ανδρέου (που έχει τριπλό ρόλο στον δίσκο σαν παραγωγός όλου του δίσκου, συνθέτης της πολύ ιδιαίτερης και τρυφερής μπαλάντας «Δεν σε νοιάζει», αλλά και ερμηνευτικά στο ντουέτο «Κανένας δεν ξεφεύγει απ’ την αγάπη»), καθώς και ένα πλήθος άλλων συντελεστών.

Ως προς το συνολικό ύφος του δίσκου, δε μπορεί να χαρακτηριστεί με μια λέξη καθώς η Ελεάννα, δε φοβάται να πειραματιστεί και κινείται σε διαφορετικά είδη μουσικής κάτι που άλλωστε της επιτρέπει και η φωνή της. Με βάση το ποπ-ροκ, προσθέτει βιολιά στις ενορχηστρώσεις και βάζει πινελιές από ηλεκτρονικούς και έθνικ ήχους, όπως για παράδειγμα στο «Χίλια συγγνώμη» που μπορούμε να αναγνωρίσουμε παραδοσιακές μελωδίες με σύγχρονη άποψη! Πολύ δυναμικό το «Ένα ταξίδι που δεν έκανες ποτέ» που δίνει και τον τίτλο στο album. Ένα τραγούδι που και αυτό όπως και το «Είναι όλα μια ιδέα», μπορούν να γίνουν άνετα ραδιοφωνικές επιτυχίες. Από την άλλη, είναι το μελαγχολικό και λίγο πιο σκοτεινό «Ακρωτήρι» και το «Στους σταθμούς» που σαν σύγχρονο ταγκό έρχεται κι αυτό να δώσει κάτι διαφορετικό στην ποικιλομορφία του δίσκου.

Σαν μειονέκτημα μπορούμε να αναφέρουμε ότι ήταν λίγα τα κομμάτια για να μπορούμε να έχουμε μια σαφή εικόνα, αλλά άλλωστε η ποιότητα δεν κρύβεται στην ποσότητα! Και την ποιότητα φαίνεται ότι την έχει για τα καλά η Ελεάννα που δείχνει ότι ήρθε για να δώσει πράγματα σε αυτό τον χώρο που βρίσκεται σε ανομβρία! Αν λοιπόν, η μουσική, είναι «ένα ταξίδι που δεν έκανες ποτέ», αυτή είναι μια πολύ καλή αφορμή για να το κάνεις! Εμείς μένει να της ευχηθούμε «Καλή διαδρομή» στο πρώτο της δισκογραφικό ταξίδι!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Είναι όλα μια ιδέα
02. Ένα ταξίδι που δεν έκανες ποτέ
03. Δε σε νοιάζει
04. Χίλια συγνώμη
05. Στ’ ακρωτήρι
06. Στους σταθμούς
07. Κανένας δεν ξεφεύγει απ’ την αγάπη (ντουέτο με τον Γιώργο Ανδρέου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here