ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Legend (11/2010)

Δεν πέρασαν απλά μέρες αλλά σχεδόν δύο χρόνια, από την κυκλοφορία του πρώτου cd «Άγρυπνη νύχτα» του Φώτη Ανδρικόπουλου που περιείχε το τραγούδι «Όνειρα αστέρια» που ξεχώρισε. Τώρα κυκλοφορεί από τη Legend το δεύτερο άλμπουμ του ταλαντούχου ερμηνευτή με τίτλο «Έτσι οι μέρες περνούν». Έντεκα καινούρια τραγούδια, τα περισσότερα σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Καρρά που υπογράφει και τη διεύθυνση παραγωγής. Μουσική ή και στίχους έγραψαν επίσης ο Φώτης Ανδρικόπουλος, η Νέλλη Ξυδούς, ο Βαγγέλης Καραπέτρος και ο Τάκης Ψάρρης.

Συνοδοιπόροι στο νέο δισκογραφικό εγχείρημα του νεαρού ερμηνευτή είναι ο Αλέξανδρος Δανδουλάκης – ηλεκτρική κιθάρα, ο Κώστας Χαλιώτης – τύμπανα, ο Μιχάλης Καλκάνης – μπάσο, ο Δημήτρης Κουζής – βιολί, ο Στέλιος Κατσατζίδης – ακορντεόν και ο Τάκης Ψάρρης – ακουστική κιθάρα. Ερμηνευτικά συμμετέχουν η Μαρία Λούκα και η πρωτοεμφανιζόμενη Έλενα Στρατηγοπούλου. Η ενορχήστρωση είναι του Βαγγέλη Καραπέτρου.

Το πρωτότυπο εξώφυλλο εμπνέεται από το Msn που όπως περιγράφει και το αντίστοιχο τραγούδι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Το ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ «Έτσι οι μέρες περνούν» σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Καρρά που ο Φώτης Ανδρικόπουλος ερμηνεύει μαζί με τον Δημήτρη Καρρά και τη Μαρία Λούκα, έχει ήδη ξεχωρίσει στο ραδιόφωνο.

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη – a.kypriadi@musiccorner.gr

Το δεύτερο δίσκο του παρουσιάζει ο Φώτης Ανδρικόπουλος. Σε pop-rock ύφος, το «Έτσι οι Μέρες Περνούν» επιδιώκει να μας ταξιδέψει στις σκέψεις και τις αναμνήσεις των συντελεστών του.

Ο δίσκος ανοίγει με ένα κλασικό pop/rock δυναμικό τραγούδι («Ως το Πρωί»), για να κλείσει με το καλύτερο κομμάτι του, το οποίο και προωθείται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς («Έτσι οι Μέρες Περνούν»). Τα υπόλοιπα τραγούδια κινούνται σε mid-tempo ρυθμούς. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα «Δεσποινίς Μοναξιά» και «MSN», κυρίως λόγω θεματολογίας.

Φαίνεται λοιπόν ότι ξεχωριστό τόνο στο τελικό αποτέλεσμα δίνουν οι στίχοι, με τη μελαγχολία και το ρομαντισμό τους. Αντικατοπτρίζοντας τον τίτλο του CD, μιλούν για την καθημερινότητα, τη ζωή, τον έρωτα και τη μοναξιά. Ωστόσο, δύο ακραίες τάσεις διακρίνονται, η απόλυτη στιχουργική συμβατότητα («Μας Ενώνει Ένα Θαύμα») και μια ιδιότροπα χαριτωμένη τάση για πρωτοτυπία («Αλοιφή»). Δυστυχώς, κάποιοι εξαιρετικοί στίχοι («Ναι Ναι Ναι») δεν δένουν με τη μουσική των τραγουδιών και χάνονται μέσα σε ένα μέτριο τελικό αποτέλεσμα.

Το «Έτσι οι Μέρες Περνούν» είναι μια ευχάριστη, αλλά όχι ιδιαίτερα ξεχωριστή δισκογραφική δουλειά. Οι ερμηνείες είναι όμορφες, αλλά όχι αξιοπρόσεκτες. Οι μελωδίες είναι διακριτικές, αλλά δεν έχουν κάτι να πουν στον ακροατή. Οι στίχοι συχνά επισκιάζονται από τη μέτρια παραγωγή. Το artwork, αν και προσεγμένο, δεν δείχνει να δένει με το μουσικό περιεχόμενο. Συνολικά, πρόκειται για μια προσπάθεια όλο αγάπη, η οποία όμως παραμένει κολλημένη σε παλαιότερες φόρμες και ακούσματα, χωρίς να καταφέρνει να αποκτήσει συνοχή και ταυτότητα.

Ο Φώτης Ανδρικόπουλος είναι ένας καλλιτέχνης που το παλεύει, όπως και ο ίδιος παραδέχεται στις ευχαριστίες του CD. Ελπίζουμε στο μέλλον να ακούσουμε ακόμα καλύτερα πράγματα από αυτόν και να ανακαλύψουμε και άλλες ερμηνευτικές και εκφραστικές πτυχές του.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Ως το πρωί
02. Αλοιφή
03. Το καλοκαίρι ξέρει
04. Σύρτης
05. Δεσποινίς μοναξιά
06. Msn (συμμετέχει η Έλενα Στρατηγοπούλου)
07. Ναι, ναι, ναι
08. Μας ενώνει ένα θαύμα
09. Τίποτα για δυο φορές
10. Αθώα, παιδικά
11. Έτσι οι μέρες περνούν (συμμετέχει η Μαρία Λούκα)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here