ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Μικρός ήρως (6/2010)

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γιώργος Δημητριάδης γιόρτασε τα 15 χρόνια του στη δισκογραφία με μια μεγάλη συναυλία στο Metropolis Live Stage. Στη γιορτή αυτή ήρθαν να του ευχηθούν και να μοιραστούν μαζί του τη σκηνή, φίλοι συνοδοιπόροι τραγουδοποιοί αλλά και νεότεροι, προσφέροντας ένα πραγματικό πάρτι επιτυχιών- οι Απροσάρμοστοι, ο Νίκος Ζιώγαλας,  ο Βασίλης Καζούλλης, ο Μανώλης Φάμελλος, ο Στάθης Δρογώσης, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Μύρωνας Στρατής, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Μυλωνάς, ο Βαγγέλης Ασημάκης, ο Νίκος Γώγος, η Σοφία Στρατή και η Λιάνα Παπαλέξη. Η ηχογράφηση αυτή κυκλοφορεί τώρα σε ένα διπλό cd από τον «Μικρό Ήρωα» με τίτλο «Γιώργος Δημητριάδης Live- 15 χρόνια εφηβείας».

Η ιστορία του Γιώργου Δημητριάδη όλα αυτά τα χρόνια, λίγο πολύ γνωστή: πρωτοεμφανίζεται στην δισκογραφία σαν τραγουδιστής το 1987 στο δίσκο του Σπύρου Χατζηνικολάου «Φύσα το καλάμι σου». Το 1991  γίνεται ο τραγουδιστής των Απροσάρμοστων του θρυλικού συγκροτήματος του Παύλου Σιδηρόπουλου και συνεργάζεται μαζί τους ως το 1993. Η ουσιαστική του πορεία ξεκινά το 1994 όταν η εταιρία  «Μικρός Ήρως» τον παρουσιάζει σαν τραγουδοποιό με τον δίσκο  «Αφορμές για ανταρσία». Ακολουθούν τα άλμπουμ «Τεύχος δεύτερον», «Σα να μη πέρασε μια μέρα» (13 χρόνια μετά εξακολουθούμε να το ακούμε καθημερινά από τις ραδιοφωνικές συχνότητες, ακριβώς… σα να μην πέρασε μια μέρα!) και η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται με τα: «Ξύπνα φτάσαμε», «Αυτός που δεν ξέρει», «Παράξενη εποχή», «Ανοιχτά μαγαζιά» και το πρόσφατο «Σάββατο» που κυκλοφορεί από τον «Μικρό Ήρωα».

Ο Γιώργος Δημητριάδης είναι ένας γνήσιος mod rocker, με διάθεση εφηβική, που συνεχίζει να κρατά μια υποδειγματική συνεπή στάση σε αυτούς τους άστατους καιρούς.

Ο ίδιος σημειώνει: «Αυτό το διπλό άλμπουμ μου ανοίγει μία νέα πόρτα, που πίσω της κρύβονται οι νέες προκλήσεις και προσκλήσεις δημιουργίας. Πάμε μακριά, παρακάτω τώρα. Ελπίζω να με ακολουθήσετε. Η πτήση θα είναι μαγική, περιπετειώδης και τα καύσιμα επαρκή. Αν τελειώσουν, παρέχονται κι αλεξίπτωτα!…»

Ας τον απολαύσουμε!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Κώστας Φροντιστής –
fr_kostas@musiccorner.gr

Μετρώντας τον χρόνο από την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Δημητριάδη μέχρι σήμερα πέρασαν 15 χρόνια. Και ήταν «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» από αυτά τα 15 χρόνια εφηβείας (όπως τα βαφτίζει ο ίδιος), τα οποία γιόρτασε πέρυσι στις 14 Δεκεμβρίου με μια συναυλία και αποφάσισε φέτος να τα κυκλοφορήσει σε ένα διπλό live cd.

Κυκλοφορίες τέτοιων διπλών live cd έχουν αρχίσει να γίνονται αναμενόμενες από καλλιτέχνες, ενώ μάλιστα κάποιοι κυκλοφορούν και δύο και τρία live. Με τις περισσότερες βέβαια τέτοιες κυκλοφορίες να μην έχουν απολύτως κανένα λόγο ύπαρξης πέρα από το να ακουστούν κάποια απανωτά λαϊκά τραγούδια με σκοπό «να κάνουν κέφι». Στην περίπτωση όμως του Γιώργου Δημητριάδη δεν είναι ακριβώς έτσι. Είναι ένας καλλιτέχνης που έχει αρκετά χρόνια στη δισκογραφία και δεν έχει βγάλει ποτέ κάποιο live cd. Και προφανώς κάτι τέτοιο έλειπε από τη δισκογραφία του, πόσο μάλλον εφόσον  πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που βγάζει όλη του τη ζωντάνια πάνω στη σκηνή και έχει το δικαίωμα να το αποτυπώσει αυτό σε cd.

Σε αυτό το βήμα του, είχε συνοδοιπόρους, τους περισσότερους από του καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν. Αναλυτικά οι συμμετοχές του δίσκου είναι: Νίκος Ζιώγαλας, Βασίλης Καζούλης, Σοφία Στρατή, Πάνος Μουζουράκης, Μανώλης Φάμελλος, Κώστας Λειβαδάς, Νίκος Γώγος, Γιώργος Μυλωνάς, Στάθης Δρογώσης, Μύρωνας Στρατής και οι Απροσάρμοστοι (το πρώτο γκρουπ του Γιώργου Δημητριάδη).

Μια ροκ μουσική συναυλία που απαρτίζεται από τραγούδια που έχει δώσει σε άλλους καλλιτέχνες, αλλά και αυτά που έχει ερμηνεύσει ο ίδιος. Πιο χαρακτηριστικό από όλα βέβαια είναι αυτό που τραγουδούν όλοι μαζί (το τραγούδι-ταυτότητα του Γιώργου Δημητριάδη) «Σαν να μην πέρασε μια μέρα». Δε θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν μεγάλες επιτυχίες του, όπως το «Όσα μου ‘χεις χαρίσει», το «Ξύπνα φτάσαμε», το «Σαν σταρ του σινεμά» και την επιτυχημένη διασκευή που είχε κάνει και παλιότερα στο «Αν θυμηθείς το όνειρό μου», αλλά και τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφία του όπως το «Σάββατο», «Πέντε λεπτά ακόμα» και «Ένα βράδυ λιγότερο».  Πολύ ωραία και η μπαλάντα «Χωρίς εσένα» που είχε γράψει για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που τώρα το ερμηνεύει η Σοφία Στρατή, αλλά και το «Το ’69 με κάποιο φίλο» του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Ένας δίσκος λοιπόν, που έχει λόγο ύπαρξης καθώς πρόκειται στην ουσία για μια μικρή σύνοψη της δισκογραφίας του και που με ευκολία μπορεί να μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στις συναυλίες του Γιώργου Δημητριάδη.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ CD

CD1
01. Αρχίζουμε γιορτή
02. Πέντε λεπτά ακόμα
03. Πάμε μακριά
04. Σήμερα γιορτάζω (Συμμετέχει ο Νίκος Γώγος)
05. Ενα βράδυ λιγότερο
06. Η ουτοπία μου
07. Του γέλιου σου οι σφαίρες (The story in your eyes)
08. Χωρίς εσένα (Σοφία Στρατή)
09. Να πονάμε κι οι δυο (Συμμετέχει η Σοφία Στρατή)
10. Χωρίς πτυχίο
11. All day and all of the night
12. Όπου κι αν πήγα (Βαγγέλης Ασημάκης)
13. Άσε ενα ψέμα (Συμμετέχει ο Γιώργος Μυλωνάς)
14. Τι ρόλο παίζω εγώ (Συμμετέχει η Λιάνα Παπαλέξη)
15. Της καρδιάς σου ο βασιλιάς (Συμμετέχει ο Στάθης Δρογώσης)
16. Καθαρματένιος πρίγκιπας / Τ’ αεράκι του Μάη (Συμμετέχει ο Στάθης Δρογώσης)
17. Παράξενη εποχή (Συμμετέχει ο Πάνος Μουζουράκης)

CD2
01. Σάββατο (Συμμετέχει ο Μύρωνας Στρατής)
02. Κάνε κάτι (Συμμετέχει ο Βασίλης Καζούλλης)
03. Αεροπλάνα (Συμμετέχει ο Βασίλης Καζούλλης)
04. Είμαι ακόμα ζωντανός (Συμμετέχει ο Κώστας Λειβαδάς)
05. Letter
06. Ξύπνα! Φτάσαμε (Συμμετέχει ο Μανώλης Φάμελλος)
07. Σαν Σταρ του Σινεμά (Συμμετέχει ο Νίκος Ζιώγαλας)
08. Οσα μου ‘χεις χαρίσει (Συμμετέχει ο Νίκςο Ζιώγαλας)
09. Αττικόν blues
10. Φύγαν οι ρεμπέτες (Συμμετέχουν οι Απροσάρμοστοι)
11. Το ’69 με κάποιο φίλο (Συμμετέχουν οι Απροσάρμοστοι)
12. Σαν να μην πέρασε μια μέρα (Όλοι μαζί)
13. Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου (Μίκη Θεοδωράκη, Νίκου Γκάτσου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here