ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Legend (2/2010)

Δύο χρόνια μετά το «Δεν έχω ιδέα», ο Κώστας Χρονόπουλος επιστρέφει με τον τρίτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Καληνύχτα Barney».
Η μουσική και η ενορχήστρωση είναι του ίδιου του καλλιτέχνη, ενώ στα λόγια συμμετέχει ο Μάνος Ξυδούς στο τραγούδι «Πόσο κοστίζει η ησυχία» και ο Νίκος Μωραΐτης στο τραγούδι «Κανένας τους».
Στο cd συμμετέχουν επίσης (κατά αλφαβητική σειρά) οι φίλοι: Ζίνα Αρβανιτίδη, Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), Μάνος Ξυδούς, Ελένη Πέτα και ο Απόστολος Ρίζος.
Η εικαστική επιμέλεια έγινε από τον ζωγράφο και γλύπτη Κωστή Γεωργίου.

Λίγα λόγια για τον Κώστα…

Ο Κώστας Χρονόπουλος γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε εικόνα, ήχο και βίντεο σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας.
Η δισκογραφική του παρουσία ξεκίνησε με τον δίσκο «Σαν μια φωτογραφία» τον Απρίλιο του 2005 με τραγούδια και ερμηνεία δική του. Στο δίσκο αυτό συμμετείχαν ως ερμηνευτές ο Δημήτρης Καρράς στο τραγούδι «Θέλω να ξέρω πως περνάς» και ο Μπάμπης Στόκας στο τραγούδι «Σαν μια φωτογραφία».
Ο δεύτερος δίσκος του με τίτλο «Δεν έχω ιδέα» κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2007 με τη συμμετοχή των Νίκου Ζούδιαρη, Βωξ, Marianne Rarity και In Vox.
Εκτός από τους προσωπικούς δίσκους του έχει να παρουσιάσει και αρκετές συμμετοχές – συνεργασίες (Βωξ – «Στη θάλασσα των μυστικών», Σπυριδούλα – «Το βλέμμα των ανθρώπων» κ.α.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Βασισμένος σ’ έναν ήρωα κινουμένων σχεδίων από άλλη εποχή, κυκλοφόρησε ο τρίτος προσωπικός δίσκος του Κώστα Χρονόπουλου με τίτλο «Καληνύχτα, Barney». Μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια ο Κώστας Χρονόπουλος έχει δώσει το δικό του μοναδικό μουσικό στίγμα στο χώρο της ελληνικής ηλεκτρονικής pop σκηνής.

Ο δίσκος αυτός διαπνέεται πλήρως από το πνεύμα του δημιουργού: «Η τραγουδοποιϊα πολλές φορές λειτούργει λυτρωτικά και για τον δημιουργό και για τον ακροατή». Τα δώδεκα κομμάτια του, μπαλάντες σε σύνθεση και στίχο του ίδιου, μπορεί να κινούνται στα πλαίσια των δύο προηγούμενων δισκογραφικών του προσπαθειών, όμως ταυτόχρονα φανερώνουν μία αισθητή και σημαντική εξέλιξη.

Ο Χρονόπουλος είναι αφοσιωμένος στη μουσική του. Οι στίχοι πηγάζουν από τον εσωτερικό του κόσμο, προσωπικοί, βιωματικοί και αυτοαναφορικοί καθώς είναι. Παρ’ όλα αυτά αγγίζουν στιγμές που όλοι μας έχουμε ζήσει. Τα παιδικά χρόνια, ο έρωτας και η ενήλικη ζωή είναι κάποιες μόνο από τις πηγές έμπνευσης του.

Έχοντας αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το βάρος των στίχων, της σύνθεσης αλλά και της ενορχήστρωσης των κομματιών, δεν αισθάνεται υποχρεωμένος να ακουλουθήσει την πεπατημένη couplé-refrain, στη δομή τους. Μελαγχολικό ύφος, λιτές ενορχηστρώσεις απαλλαγμένες από καθετί περιττό, που στηρίζονται κυρίως στην κιθάρα και τα πλήκτρα, μεταφέρουν με τον πιο ουσιαστικό τρόπο το βαθύτερο νόημα των στίχων αυτών.

Στο ερμηνευτικό κομμάτι, η απόδοση των τραγουδιών διατηρείται σε πολύ υψηλό επίπεδο, διευκολυνόμενη ίσως και από το γεγονός ότι ο δημιουργός τους είναι και ο ερμηνευτής τους. Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός είναι και χαρισματικός ερμηνευτής τόσο στα τραγούδια που είναι solo, όσο και στις συνεργασίες του με τους άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες που τιμούν το δίσκο και τον ίδιο με την παρουσία τους.

Το πρώτο κομμάτι που έχει ήδη ξεχωρίσει από το album και ακούγεται στα ραδιόφωνα είναι το «Κανένας τους». Παρόλα αυτά τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου αξίζουν μια θέση στις playlists. Ανάμεσα σε αυτά η «Γέννηση», με τους συγκλονιστικούς στίχους, τα ντουέτα «Έμαθα κοντά σου» με την Ελένη Πέτα και «Σιωπή» με τη Ζηνοβία Αρβανιτίδη, καθώς και το ομότιτλο και ελαφρώς απαισιόδοξο «Καληνύχτα, Barney».

Η εικαστική επιμέλεια του ένθετου ακολουθεί αυτή της προηγούμενης δουλειάς του τραγουδοποιού, με τους στίχους των τραγουδιών πλαισιωμένους από τα ζωγραφικά έργα του γλύπτη και ζωγράφου Κωστή Γεωργίου.

Ο Κώστας Χρονόπουλος είναι ένας χαμηλών τόνων, καλλιτέχνης που συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι διακριτικά και ήσυχα, χωρίς πολλά λόγια, μόνο μέσα από τις δημιουργίες του που τα λένε όλα για εκείνον. 

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD

01. Τέχνη (συμμετέχει ο Γρηγόρης Κλιούμης)
02. Λυπάμαι
03. Παιχνίδια (συμμετέχει ο Απόστολος Ρίζος)
04. Γέννηση
05. Κανένας τους
06. Ίσως
07. Έμαθα κοντά σου (συμμετέχει η Ελένη Πέτα)
08. Η λάμψη σου
09. Πέταξες
10. Σιωπή (συμμετέχει η Ζήνα Αρβανιτίδη)
11. Πόσο κοστίζει η ησυχία (συμμετέχει ο Μάνος Ξυδούς)
12. Καληνύχτα, Barney

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here