ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Lyra (11/2010)

«Ανοιξιάτικη μέρα» λέγεται το νέο άλμπουμ του Λεωνίδα Μπαλάφα και κυκλοφορεί από τη Lyra στο μέσο του Φθινοπώρου!

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας είναι ένας από τους πιο αγαπητούς τραγουδοποιούς της νέας γενιάς. Αντισυμβατικός, εξωστρεφής, με φοβερή ενέργεια και χιούμορ αλλά και με λόγο ουσιαστικό απέναντι σε ό,τι συμβαίνει γύρω του, καταφέρνει να κερδίζει συνεχώς νέους φίλους, δημιουργώντας  ένα πιστό κοινό που παρακολουθεί τόσο τα δισκογραφικά βήματά του, όσο και τις ζωντανές του εμφανίσεις.

Στο δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, ο Λεωνίδας Μπαλάφας υπογράφει τους στίχους και τη μουσική σε όλα σχεδόν τα κομμάτια. Οι Locomondo συνυπογράφουν τη μουσική στο τραγούδι «Πυροσβεστήρας», ένα χαρούμενο κομμάτι με αρκετά reggae στοιχεία που σατιρίζει την ελληνική πραγματικότητα και έχει ήδη γίνει μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία ενώ στο «Έχω πια βαρεθεί» οι στίχοι είναι του Στέλιου Κάτσαρη. Στο άλμπουμ υπάρχει επίσης το τραγούδι «Για το ράδιο» που έγραψε ο Κος Κ.

Το δεύτερο single που αρχίζει να ξεχωρίζει ραδιοφωνικά είναι το «Θα σε κλέψω μια βραδιά».

Και ένα σχόλιο από τον ίδιο τον Λεωνίδα: «Όσο εξουσιάζει η ύλη και η φωνή της ματαιοδοξίας, τόσο θα στενεύει η πύλη και η μελωδία της ευτυχίας. Όσο δυναμώνει ο εγωισμός, τόσο θα μικραίνει ο ουρανός. Ποιος θησαυρός, ποια πλούτη αν από αγάπη είσαι φτωχός. Ένα λιθαράκι απ’ τον καθένα. Ένας για όλους και όλοι για έναν».

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Ζωή Σεμερτζίδου – zoi_semertzidou@musiccorner.gr

Ενάμιση περίπου χρόνο μετά τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, ο Λεωνίδας Μπαλάφας μας ξανασυστήνεται με την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, πιο ώριμη και συγκροτημένη και σε ένα πλούσιο συνδυασμό μουσικών αποχρώσεων και ρυθμών.

Ο δεύτερος δίσκος του Λεωνίδα Μπαλάφα με τίτλο “Ανοιξιάτικη Μέρα” αποτελείται από 11 τραγούδια σε ευαίσθητη και ρομαντική διάθεση (όπως άλλωστε παραπέμπει και ο τίτλος του δίσκου!), την πλειοψηφία των οποίων έχει συνθέσει ο ίδιος ο τραγουδιστής. Είναι τραγούδια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν μικρές αυτοτελείς ιστοριούλες στο χαρακτηριστικό μουσικό μοτίβο στο οποίο κινείται ο τραγουδιστής. Μουσική από μία μεγάλη γκάμα κρουστών και πνευστών μας υποδέχεται με το πρώτο ορχηστρικό κομμάτι αλλά και συνοδεύει όλα τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου. Αναμφισβήτητα ξεχωρίζει το τραγούδι “Πυροσβεστήρας” σε reggae ρυθμό με τη βοήθεια των ειδικών του είδους Locomondo, συνεργασία που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του δίσκου! Προσωπικά ξεχώρισα την “Ανοιξιάτικη Μέρα” που έδωσε και τον τίτλο στο cd, σε πιο ποπ ήχο και στίχους που με έκαναν να ανατρέξω στο ένθετο για να τους ξαναδιαβάσω. Ακόμα το “Θα σε κλέψω μια βραδιά” (μου θύμισε κάτι από 80’s), το ακουστικό κομμάτι “Μάνα” και το “Έχω πια βαρεθεί” θεωρώ πως είναι τραγούδια που συμπληρώνουν ευχάριστα το δίσκο.

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας είναι ένας από τους σύγχρονους νέους τραγουδιστές-συνθέτες ο οποίος μας έχει κερδίσει με το δικό του προσωπικό ύφος στη μουσική. Με τον δεύτερο δίσκο (ο οποίος κινείται στο ίδιο, περίπου, μουσικό μοτίβο με τον προηγούμενο, εμπλουτισμένο, όμως, αυτή τη φορά με στοιχεία reggae) ο Λεωνίδας Μπαλάφας επιβεβαιώνει και διευρύνει το μέχρι τώρα δικό του μουσικό κοινό. Πολύ καλή η νέα δισκογραφική δουλειά του τραγουδιστή η οποία αν και δεν αποτέλεσε ακόμα τη μουσική του υπέρβαση, για εμένα, είναι μια δουλειά προσεγμένη με το προσωπικό μουσικό στυλ του Λεωνίδα Μπαλάφα, το οποίο υποστηρίζεται από τις ερμηνείες του αλλά και από τις συνθέσεις του!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Μόρα
02. Αθάνατος
03. Δυο ώρες μείνανε μόνο
04. Για το ράδιο
05. Πυροσβεστήρας
06. Θα σε κλέψω μια βραδιά
07. Μάνα
08. Έχω πια βαρεθεί
09. Αδιαφορία
10. Ανοιξιάτικη μέρα
11. Ρημαδιό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here