ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Universal (12/2010)

Ο ένατος δίσκος του Μιχάλη Χατζηγιάννη δεν είναι απλώς ο πιο μεστός και εμπνευσμένος, αλλά κι ένα από τα πιο διαυγή, παράξενα γοητευτικά και ουσιαστικά άλμπουμ της δεκαετίας!

Δύο χρόνια μετά από το πολυπλατινένιο «7», ο αγαπημένος συνθέτης και ερμηνευτής επιστρέφει με αέρινες μελωδίες και στίχο απλό, καθημερινό, αληθινό, ερμηνευμένο με κείνη τη δύναμη και τη χροιά της φωνής του που φέρνει πάντα στην επιφάνεια αυτό που συμβαίνει μέσα μας: το Συναίσθημα.

Δέκα μοναδικά τραγούδια που αποτυπώνουν την αλλαγή του Μιχάλη, όχι μόνο σε επίπεδο σύνθεσης και ενορχήστρωσης, αλλά και της εξέλιξής του στον χρόνο. Ερμηνευτικά στην καλύτερή του στιγμή στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ, ο  Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδάει τους στίχους των μόνιμων πλέον συνεργατών του, Ελεάνας Βραχάλη, Νίκου Μωραΐτη και Νίκου Γρίτση, ενώ στην ενορχήστρωση υπάρχει όπως πάντα δίπλα στο όνομα του Μιχάλη, αυτό του Soumka.

Εδώ, με τη μουσική πρόκληση-πρωταγωνιστή, ο Μιχάλης κάνει πάλι την έκπληξη, κι από το λαμπερό ποπ, «Το καλοκαίρι μου», σε στίχους Ν. Γρίτση και το γρήγορο ρυθμό του «Έλα κοντά» της Ελ. Βραχάλη – τα δυο πρώτα single του άλμπουμ του που βρέθηκαν πρώτα στις λίστες του Top 10–, μας λέει «Το καλύτερο ψέμα». Ένα τραγούδι, διαφορετικό κι ένας διαφορετικός Μιχάλης. Που ανασαίνει και τραγουδάει σαν να μιλάει, πιο αυθεντικός και δωρικός από ποτέ. Και πιο φορτισμένος. Από το «Αν είναι έτσι η αγάπη» ως το «Παιδί της βροχής» και το εξαιρετικό «Στην άκρη του Παράδεισου» – το τραγούδι των τίτλων της τηλεοπτικής σειράς του ΡΙΚ, σε μουσική Κώστα Κακογιάννη και στίχους Πάμπου Κουζάλη – η φωνή του Μιχάλη μας ταξιδεύει και μας γεμίζει Μουσική!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Μετά το πλατινένιο single «Το καλοκαίρι μου» ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, όπως συνηθίζει άλλωστε, επανέρχεται με ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, σε μουσική δική του και στίχους των συνήθων υπόπτων, Ελεάνας Βραχάλη, Νίκου Μωραΐτη και Νίκου Γρίτση. Ένατη δισκογραφική απόπειρα και ο τίτλος αυτής: «Το καλύτερο ψέμα».

9 + 1 τραγούδια συνθέτουν τη νέα προσπάθεια του δημοφιλούς pop καλλιτέχνη και αυτό γιατί τελευταίο κομμάτι του album είναι το τραγούδι των τίτλων της Κυπριακής τηλεοπτικής σειράς «Στην άκρη του Παραδείσου». Πρόκειται για ένα δίσκο που κινείται στα γνώριμα μουσικά μονοπάτια που μας έχει συνηθίσει ο ερμηνευτής, με αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις. Βασική θεματολογία των τραγουδιών τι άλλο; Ο Έρως σε όλες του τις πτυχές. Ο δίσκος ανοίγει με το ομότιτλο «Το καλύτερο ψέμα», ένα τραγούδι που ήδη παίζεται στα ραδιόφωνα, μια μπαλάντα στο κλασικό ύφος της μουσικής του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ακολουθεί το «Προσοχή στο κενό», ένα ρυθμικό pop κομμάτι με ξεχωριστή πινελιά το βιολί, αλλά και ένα Χατζηγιάννη που βγάζει μια ένταση στην ερμηνεία του. Από τις επόμενες δύο μπαλάντες «Αν είναι έτσι η αγάπη» και «Αν μ’ αγαπάς», ξεχωρίζει η δεύτερη καθώς η πολύ όμορφη ενορχήστρωσή της, της προσδίδει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το «Παιδί της βροχής», ήδη απ’ την εισαγωγή του, διαφοροποιείται από το low profile που έχουν δημιουργήσει τα τέσσερα προηγούμενα τραγούδια του δίσκου. Μια δυνατή μελωδία σ’ ένα κομμάτι που σε κερδίζει από το πρώτο άκουσμα. Τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν ακόμα πιο πολύ με το ηλεκτρικό «Πίστεψέ με», ενώ το «Μία από τα ίδια», φαίνεται σα να ξεπηδά από κάποια discotheque των 80’s, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Στο δεύτερο μέρος του refrain μάλιστα, φέρνει έντονα στο μυαλό το “Maniac” από την ταινία Flashdance.

Σειρά έχει «Το καλοκαίρι μου» για το οποίο τι να πει κανείς; Το καλοκαίρι που μας πέρασε μπορεί να μιλήσει καλύτερα γι αυτό το τραγούδι, αφού πραγματικά ακουγόταν παντού. Ένα ακόμα τραγούδι που έχει κάνει την εμφάνισή του στα ραδιοφωνικά airplays, είναι το «Έλα κοντά», που πραγματικά αν δε γνωρίζεις το συνθέτη άνετα μπορείς να υποθέσεις ότι είναι δημιουργία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη του δίσκου είναι και το «Στην άκρη του Παραδείσου». Ο Κύπριος ερμηνευτής έχει ίσως στο ενεργητικό του τα περισσότερα τραγούδια τηλεοπτικών σειρών από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Το κομμάτι από την ομώνυμη σειρά, είναι μια ευαίσθητη μπαλάντα εκπληκτικά ενορχηστρωμένη, που κλείνει ιδανικά το δίσκο.

Πλήρες το ένθετο του δίσκου, δεν αφήνει παραπονεμένους τους θαυμαστές του ερμηνευτή, καθώς πολλές είναι οι φωτογραφίες του που το κοσμούν, κάπου ανάμεσα στους στίχους των τραγουδιών και τους συντελεστές της δουλειάς.

Το ένατο κατά σειρά album του Μιχάλη Χατζηγιάννη μπορεί να ακολουθεί το μουσικό στυλ που ο καλλιτέχνης έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική pop σκηνή, έχει όμως και κάποια στοιχεία που το διαφοροποιούν. Το σίγουρο είναι ένα: Πρόκειται για μια δισκογραφική δουλειά από την οποία θα ξεπηδήσουν και θα ακουστούν πολλά κομμάτια για άλλη μια φορά…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Το καλύτερο ψέμα
02. Προσοχή στο κενό
03. Αν είναι έτσι η αγάπη
04. Αν μ’ αγαπάς
05. Παιδί της βροχής
06. Πίστεψέ με
07. Μια από τα ίδια
08. Το καλοκαίρι μου
09. Έλα κοντά
10. Στην άκρη του παραδείσου (bonus track)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. AX TI ANTRAKLAS EINAI AUTOS!!!!TROMERA SEXY,KAUTOS,ARRENWPOS,ME TELEIO KALOGYMNASMENO SWMA,MYWDH MPRATSA!!!!MPORW NA TON KOITAZW GIA WRES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here