Γράφει o Σοφιανός Καβακόπουλος

Νεύρα, πολλά νεύρα λέμε, και οι περισσότεροι θα πουν αδίκως ή δεν αξίζει. Μια ζωή την έχουμε για να χαλιόμαστε για μικροπράγματα. Μικροπράγματα του ενός είναι τα σοβαρά του άλλου. Γενικά είμαι τύπος ανεκτικός που μπορεί να δεχτεί τα πάντα. Όταν λέω τα πάντα δεν είναι σχήμα λόγου αλλά πραγματικά τα πάντα (μην έρθετε τώρα να δοκιμάσετε δεν έχω τον χρόνο). Ένα πράγμα μόνο δεν μπορώ να δεχτώ το τίποτα, το ψέμα μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν μπορώ τους συμβιβασμούς μέσα στις φιλίες. Δεν μπορώ τις ζήλιες μέσα στις σχέσεις, και τα ψέματα που αυτές φέρνουν. Και να πούμε την αλήθεια εσείς οι γυναίκες αυτά τα έχετε γραμμένα στο DNA σας και τελικά δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά.
2014-03-23-mans-mind-freud

Γενικά από κουβέντες που έχω κάνει και από καταστάσεις που έχω ζήσει, όλες μα όλες αυτό το οποίο βγάζετε μπροστά είναι το συναίσθημα. Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό, δεν μπορείτε να κάνετε βήμα χωρίς συναίσθημα και φυσικά στον έρωτα πρώτα απ’ όλα είναι αυτό. Είτε είστε γυναίκες ρομαντικές, είτε ανεξάρτητες, είτε δυναμικές όλες το ίδιο. Ευγενικά μιλώντας, ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ. Αγοράσατε κοψοχρονιά το παραμύθι του Cosmopolitan και του Sex and the City, χτίσατε πάνω στην κάθε τελειωμένη «ψυχολόγο» φτηνής εφημερίδας και προσπαθείτε τώρα να το πουλήσετε και εσείς. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως σε έρευνες πρώτη φαντασίωση των γυναικών είναι ο βιασμός, και δεύτερη το σεξ με περισσότερους από δυο ανθρώπους. ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ, αφού όση ελευθερία και αν σας δώσουν, εσείς θα προτιμήσετε το ψέμα και το κρυφό, με την κρυφή ελπίδα πως ο σύντροφος ίσως ζηλέψει.

Δεν τολμάτε να βγάλετε τον αληθινό σας εαυτό προς τα έξω, προσπαθώντας να κρύψετε τις ανασφάλειες που σας γέμισαν. Η οικογένεια, το σχολείο, ο κοινωνικός περίγυρος, το life style. Δεν τολμάτε να πάρετε όχι μόνο αυτό που πραγματικά θέλετε, αλλά και αυτό που σας δίνουν. Βρίσκετε τον άντρα που σας λέει πως δεν είστε κτήμα του και έχετε την ζωή σας, και εσείς καταστρώνετε κρυφά σχέδια για να βγείτε… ΗΜΑΡΤΟΝ που θα έλεγε και η γιαγιά μου. Αφού ο άλλος σας λέει βγείτε, γιατί εσείς πρέπει να το κάνετε κρυφό; Άβυσσος το μυαλό της γυναίκας τελικά και είχε δίκιο ο Freud.

Έχετε τις φαντασιώσεις σας και είναι φυσικό. Οι φαντασιώσεις σου υπάρχουν πάντα μέσα σου. Αλλά σπάνια βγαίνουν έξω και ακόμα πιο σπάνια πραγματοποιούνται. Επειδή η ηθική μας είναι τέτοια που μας έμαθε να τις κρατάμε κρυφές. Γι’ αυτό άλλωστε μας ερεθίζουν τόσο. Μα υπάρχουν και κάποιες στιγμές στη ζωή που σου δίνεται μια ευκαιρία. Τότε νιώθεις άγρια χαρά αλλά και φόβο. Ο έρωτας από μόνος του είναι «ανήθικος» όταν δεν συνοδεύεται από «αγάπη», από «στοργή», από «συναισθήματα αληθινά». Είναι «ένοχος» και «κατακριτέος. Είναι «βρώμικος». Κι όμως, όσο πιο ανήθικο τον κάνεις κι όσο πιο ένοχα αισθάνεσαι, τόσο πιο ελεύθερος νιώθεις. Και εσείς τι κάνετε; Είστε χαμένες κάπου ανάμεσα στην ηθική και την φαντασίωση ζώντας ανάμεσα στις σελίδες του «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι», περιμένοντας τον πρίγκιπα που θα έρθει να σας χαρίσει λουλούδια για να σας κάνει δική του, ενώ ταυτόχρονα βγαίνετε με το πρώτο αλάνι που η μαγκιά του ξεχειλίζει από τα μπατζάκια του διότι σύμφωνα με τις «ψυχολόγους» οι γυναίκες ελκύονται από τα «κακά παιδιά»…

Κάπου εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, και εμείς οι άντρες συνεχίζουμε να απαιτούμε και να παίρνουμε τελικά αυτό που θέλουμε. Στην πραγματικότητα απλά χαιρόμαστε την ζωή.

σ.σ: Ίσως να βλέπετε όλο τα στερεότυπα του Αμερικανικού marketing και της “Δυτικής Βλακείας” μέσα σε λίγες λέξεις, ίσως πάλι και να βλέπετε ένα μένος προς τις γυναίκες. Λάθος και στις δυο περιπτώσεις. Αν όμως δεν βλέπετε επίλογο τότε σωστά βλέπετε γιατί απλά δεν υπάρχει. Αν είχα καταλαβεί εγώ ίσως και να υπήρχε είμαι όμως ακόμη στην φάση της αναζήτησης της αλήθειας, οπότε βάλτε εσείς τον επίλογο που σας ταιριάζει.

 ———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here